Помош: Вируси, црви и разни штетници

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Avast-oт ништо не најде, штотуку го скенирав цел компјутер... :unsure:
Го симнувам второто.
ете пробај од Psyside што ти ги даде или пробај со касперски или Bitdefender овие се нај добри

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.755
Поени од реакции
9.800

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Разбрав тоа, ама реков има некое друго решение пошто слаб сум со интернет лимитот во оваа доба од Март. :)
kajgi pomos.jpg
Одиш десен клик/компитабилити/штиклираш тоа ран и избираш некое од наведените. Испробај ги сите, едно мора да фати ама мора!
Мене така ми зезаше, одев по истиот метод и ми се среди. Поздрав

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.755
Поени од реакции
9.800
Прегледај го приврзокот 41478
Одиш десен клик/компитабилити/штиклираш тоа ран и избираш некое од наведените. Испробај ги сите, едно мора да фати ама мора!
Мене така ми зезаше, одев по истиот метод и ми се среди. Поздрав
Тоа ми требаше. Фала многу, средив. :)

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Коа го уклучувам ми се појавува порака Error loading C/document and settings....и така натака и на крај иде
core32_175.dll
Го скенирав со аваст ми го покажа дека иам тројанец и пробав и со Super Anti spyware да го тргнам ама као поракава ја покажува и сеа не знам дали е тргнат или не и колку што прочитав на интернет бил тројанец да краде податоци од банковни сметки и такви ствари ако не се лажам,може некој да ми помогне како да го средам проблемов,до пред некое време ми рестартираше 5-6 пати на ден.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Коа го уклучувам ми се појавува порака Error loading C/document and settings....и така натака и на крај иде
core32_175.dll
Го скенирав со аваст ми го покажа дека иам тројанец и пробав и со Super Anti spyware да го тргнам ама као поракава ја покажува и сеа не знам дали е тргнат или не и колку што прочитав на интернет бил тројанец да краде податоци од банковни сметки и такви ствари ако не се лажам,може некој да ми помогне како да го средам проблемов,до пред некое време ми рестартираше 5-6 пати на ден.
Симни Malwarebytes & Hitman pro, (пази која верзија ја инсталираш мора да биде иста со твојот оперативен систем, 32-или 64 битна) инсталирај, абдтејт и скенирај, ичисти све што ќе најдат.

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Здраво.
Имам еден проблем со компјутерот,мислам дека е вирус.Првин почна со еден филм што го симнав(Пирана 3д).Кога ке кликнев на тој фолдер ми се појавуваше овој проблем
windows explorer has stopped working па послем windows is restarting.Тоа не ми претставуваше големи проблеми бидејки филмот не зафакаше многу и не ми сметаше.Сега овој проблем се префрли на целиот фолдер downloads i ne можам да го отворам бидејки се појавува проблемот и послем се гаси.Чаре за ова.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Здраво.
Имам еден проблем со компјутерот,мислам дека е вирус.Првин почна со еден филм што го симнав(Пирана 3д).Кога ке кликнев на тој фолдер ми се појавуваше овој проблем
windows explorer has stopped working па послем windows is restarting.Тоа не ми претставуваше големи проблеми бидејки филмот не зафакаше многу и не ми сметаше.Сега овој проблем се префрли на целиот фолдер downloads i ne можам да го отворам бидејки се појавува проблемот и послем се гаси.Чаре за ова.
http://forum.kajgana.com/threads/Помош-Вируси-црви-и-разни-штетници.410/page-83#post-4999627

Пред да направиш било што од тоа, влези во твојот бровсер, и смени ја дифолт локацијата на данлоуди, наместо во данлоудс, намести декстоп или било што друго, а после следи ги инструкциите горе.

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Дечки ај ако може некој да помогне со ова. Компутерот ми го зафати некој вирус, па ми падна и антивирусната ESET SMART имав, шо не е и толку битно, дури да земам Аваст се намножија вирусите и ми се зарази и таблетот, имам Point of VIew многу сличен на овој http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=29693&id=115&l=3&q=&SupplierArticleID=tablet-7-16GW-2&Action= само е 4 GB. Кога ке го приклучам преку USB кабел со комп сега сите фолдери ми ги прикажва како shortcuts и ниеден не можи да се отвори, а кога е исклучен нормално може да се гледа видео, слики, pdf итн кои биле претходно таму и плус нови. Нови фолдери може да се креираат, нив не ги чита како shortcut, се си е нормално, префрлам и бришам, ама од старите фајлови не можам да избришам ни дирекно од таблетот. Правев и Factory Data Reset, ама џабе :( Се избришаја само инсталираните апликации, а не и музиката и филмовите кои заземаат и најмногу место. Чаре некое, програмче за враќање во минатото :))) или нешто да го исчистам таблетот ???
И уште нешто, ако го форматирам таблетот дирекно од компутер дали дали ке поможи или ке се избриши се шо има на него вклучувајки го и Андроидот?

Kajgana Shop

На врв Bottom