Помош: Вируси, црви и разни штетници

Член од
15 јануари 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Го скенирав со Malwarebytes но нема резултат. Истото го направив со HitMan Pro- пак е исто.
Со Avastot го скенирав покажа 60 вируси. Write protector неможам никако да го исклучам,иако и на компјутерот ги сменив поставките во Dos. Симнав уште 10 други програми за скенирање и чистење но не реагира на ниеден. Ми ги појави овие вируси: Runtime.exe, Rontokbr,Autorun.gen,Malvare-Gen,Trojan-Gen,Recucler.exe
Не ми е до парите за USB-то, туку што неможам да го исчистам од вирусите.
Ме фаќа инает два дена изгубив пред компјутер.Помагајте кој знае! :mad:

Член од
28 февруари 2012
Мислења
19
Поени од реакции
0
Дали ке можи некој да ми кажи дали е вирус
спустив слика од на фб и ми се појави сино под иконите и со сини букви се напишани дали е вирус ??? и ако е како можам да го исчистам ФАЛА ОДНАПРЕД

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.269
Поени од реакции
15.382
здраво на сите,форумов го пратам некое време,додека порталот Кајгана многу одамна,но сега решив да напишам прв пат(имам проблем,тоа е причината:)).имено користам MSE бидејќи нормално имам `лиценциран` Windows XP,а исто и Malwarebytes(free верзија).од пред некое време имам проблеми со прекини на конекцијата(Max ADSL),линијата ја проверив кај операторот, и наводно е ОК,каблите ги проверив со уред за проверка на испавност на ТК кабли и све е ОК.Скенирав со MSE но не наоѓа ништо.Скенирав со Malwarebytes и кога и да скенирам наоѓа по некој trojanAgent i MalwarePacker и тоа одпочеток по 4 а сега по 2 објекти.на секое скенирање се ставаат во карантин,и нормално рестарт,но после тоа скенирам и повторно ги пронаоѓа истите објекти.како да ги очистам до компјутерот и дали можеби се тие причина за дисконекцијата или можеби е мрежната проблем.Едно време ја користев триал верзијата на Касперски (еден месец) но и тогаш кога скенирав не наоѓав ништо.Само Malwarebytes ми наоѓа нешто,и АВГ сум користел ама нема фајде.Како да го очистам компјутерот и како можам да го надградам Malwarebytes со фул верзијата нормално безплатно но не би сакал со торенти(имам лошо искуство).Интересно ми беше што Касперскиот го избриша малварето кај мене исто и кога пробав кај еден другар кој го користи Карспескиот подолго врме.И кај него не го трпи Малварето.Предлог некој за друг антивирус?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
здраво на сите,форумов го пратам некое време,додека порталот Кајгана многу одамна,но сега решив да напишам прв пат(имам проблем,тоа е причината:)).имено користам MSE бидејќи нормално имам `лиценциран` Windows XP,а исто и Malwarebytes(free верзија).од пред некое време имам проблеми со прекини на конекцијата(Max ADSL),линијата ја проверив кај операторот, и наводно е ОК,каблите ги проверив со уред за проверка на испавност на ТК кабли и све е ОК.Скенирав со MSE но не наоѓа ништо.Скенирав со Malwarebytes и кога и да скенирам наоѓа по некој trojanAgent i MalwarePacker и тоа одпочеток по 4 а сега по 2 објекти.на секое скенирање се ставаат во карантин,и нормално рестарт,но после тоа скенирам и повторно ги пронаоѓа истите објекти.како да ги очистам до компјутерот и дали можеби се тие причина за дисконекцијата или можеби е мрежната проблем.Едно време ја користев триал верзијата на Касперски (еден месец) но и тогаш кога скенирав не наоѓав ништо.Само Malwarebytes ми наоѓа нешто,и АВГ сум користел ама нема фајде.Како да го очистам компјутерот и како можам да го надградам Malwarebytes со фул верзијата нормално безплатно но не би сакал со торенти(имам лошо искуство).Интересно ми беше што Касперскиот го избриша малварето кај мене исто и кога пробав кај еден другар кој го користи Карспескиот подолго врме.И кај него не го трпи Малварето.Предлог некој за друг антивирус?
Провери кај операторот пак и уште еднаш а може и по четврти пат барај да дојдат да проверат речи и дека се е во ред со твојот компјутер и дека проблемот мора да е во нив пошто најчесто лажат!
Може да е мрежната како втора опција!
Ако ништо не помогне тогаш можеш ако дозволуваат перформансите на твојот хардвер да ставиш win 7 а ако не дозволуваат направи формат лиценцирај го XP-то и стави нешо безпари од овде http://www.microsoft.com/windows/antivirus-partners/windows-xp.aspx
PS.
Имаш на замунда акаунт? Ако имаш барај Malwarebytes и ќе ја најдеш проверзијата па симни си ја ако мислиш дека тоа нешто ќе ти смени?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.269
Поени од реакции
15.382
во моментов скенирам со Малварето и повторно истите два објекти се најдени на истото место.Незнам како да ги очистам.Ми се чини дека додека скенира програмот овие си прават копија од себе

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
во моментов скенирам со Малварето и повторно истите два објекти се најдени на истото место.Незнам како да ги очистам.Ми се чини дека додека скенира програмот овие си прават копија од себе
Дај слика од резултатите? Како се викаат "објектите" кај се наоѓаат?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.269
Поени од реакции
15.382
C:\Documents and Settings\R1\Local Settings\Temp\_MEI29282\IPHLPAPI.DLL (Malware.Packer.Gen) -> Stavljeno u karantin i uspešno obrisano
C:\Documents and Settings\R1\Local Settings\Temp\_MEI29282\kernel32.dll (Trojan.Agent) -> Stavljeno u karantin i uspešno obrisano

денес пак го скенирав со малваре и најде 4 вакви објекти,ги избришав и после два сати пак скенирав и го најдов овие.изгледа утре ќе оди на форматирање

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
C:\Documents and Settings\R1\Local Settings\Temp\_MEI29282\IPHLPAPI.DLL (Malware.Packer.Gen) -> Stavljeno u karantin i uspešno obrisano
C:\Documents and Settings\R1\Local Settings\Temp\_MEI29282\kernel32.dll (Trojan.Agent) -> Stavljeno u karantin i uspešno obrisano

денес пак го скенирав со малваре и најде 4 вакви објекти,ги избришав и после два сати пак скенирав и го најдов овие.изгледа утре ќе оди на форматирање
ај пробај http://www.kaspersky.com/antivirus-removal-tool?form=1

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.269
Поени од реакции
15.382
утре ќе го носам компјутерот кај еден другар па ќе го скенира дискот со Касперски,бидејќи јас неможам,во јануарот го инсталирав во триал верзија еден месец ама не ја платив лиценцата и го деинсталирав,а највеќе бидејќи не го поднесуваше Малварето,одма го очисти.пробав со HitmanPro вечерва,го инсталирав исто пробно на месец па ми наоѓа триста чуда и на секое вклучување на компјутерот повторно го исклучува,па морав да го отчекирам да скенира на стартап.ќе видиме утре што ќе биди

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Прво, избриши го MSE, симни ја најновата верзија на Аvast, инсталирај, абдејтувај, и регистрирај го за да добиеш 1 година лиценцна во самиот интерфејс.

Второ, симни ги следниве два програма, Hitman Pro & Emsisoft Anti Malware, инсталирај ги (обавезно абдејтувај ги) потоа влези во safe mode, и од таму скенирај го компјутерот, ако незнаеш како да влезеш во safe mode, симни CPU-Z види го твојот модел на матична, и според моделот побарај на Google која е комaндата за влез во safe mode на твојата матична....обично се стиска неколку пати F8 додека компјутерот се подига (делот кога гледаш црно бел екран) ако успеш да влезеш избери safe mode with networking и кога ќе се подигне, абдејтувај и скенирај со двата програма.

Ако неможеш да се снајдеш тогаш скенирај од самиот оперативен систем, би требало да нема проблем за одстранување на вирусите но за секој случај подобра опција ти е safe mode, ако и после ова неможеш да се снајдеш прати ми пп ќе средиме со teamviewer :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Последен чекор пред форматирање секогаш нека ви биде Combofix.
Бришеше се што не бришеа другите програми, барем на времето :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Ми треба помош. Веќе неколку дена avast-oт ми блокира некаков сајт кој сака да ми наштети. Проблемот е во тоа што, јас не го отварам тој сајт кога ми јавува дека го блокирал неговиот обид за наштетување на мојот систем. Аvast-от ми ги јавува една по друга овие две информации:

Како да ги спречам овие “напади“? Од каде доаѓаат истите?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ми треба помош. Веќе неколку дена avast-oт ми блокира некаков сајт кој сака да ми наштети. Проблемот е во тоа што, јас не го отварам тој сајт кога ми јавува дека го блокирал неговиот обид за наштетување на мојот систем. Аvast-от ми ги јавува една по друга овие две информации:

Како да ги спречам овие “напади“? Од каде доаѓаат истите?
тебе ти е веке заразен компјутерот пробај да скенираш со него или со некој друг ...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
тебе ти е веке заразен компјутерот пробај да скенираш со него или со некој друг ...
Avast-oт ништо не најде, штотуку го скенирав цел компјутер... :unsure:
Garfiled, скенирај со: Hitman Pro & Emsisoft Anti Malware, симни ги инсталирај ги абдејтувај ги, и види што ќе најдат.
Го симнувам второто.

Kajgana Shop

На врв Bottom