Охрид

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Офф таман му стиснав ми се допаѓа на Никола, демек да те поддржам за Варош и ме заеба подолу. :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Муабетов за Варош и околината, ко Скопје и провинција :pos:Уше Стружани фалет на темава :sneaky:
Поздрави и честиЧки

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
:facepalm: Таман, почеток на јули да почнет да градет, ко и стално, да се видит дека се работит нешо низ градов...Ај можда овие кружниве ќе функционирет на зима, ама на лето овај Шикалов нека застанит да регулират сообраќај кај мини маркетон или кај спортскана.

Сообраќајниот метеж по булеварот ,,Туристичка'', охридските локални власти во иднина ќе го решаваат со кружни текови. Според ова, семафорите со кои во моментов се регулираа сообраќајот по оваа важна сообраќајница во Охрид ќе заминат во историјата.

Од Општина Охрид информираат дека до крајот на годинава планирано е да бидат изградени шест вакви кружни раскрсници.

-Активностите за замена на семафорите со кружни текови ќе ги релизираме етапно, односно дел по дел. Според планираното пред почетокот на претстојната туристичката сезона ќе биде уреден само кружниот тек на раскрсницата помеѓу ,,Туристичка'' со улицата ,,АСНОМ'', поточно кај стара Охридија. Во зависност од динамиката на градежните активности таму, ќе зависи дали ќе успееме да уредиме уште една раскрсница или ќе чекаме да заврши летото па потоа да работиме, вели Зоран Шикалески, раководител на Одделението за сообраќај и улици, при Општина Охрид.

Тој појасни дека Согласно Програмата за Уредување на градежно земјиште за 2012 година била изготвена комплетна проектна документација за сите вкрстувања на булеварот ,,Туристичка''.

-Покрај кружната раскрсница кај улица ,,АСНОМ'', планирано е да се изградат кружни раскрсници на вкрстувањето со улицата ,,Бистрица'' на влезот во Охрид, на вкрстувањето со улица ,,Стив Наумов'', како и на вкрстувањето со улица ,,Абас Емин''. Исто така планирана е изградба на кружен тек на раскрсницата со улица ,,Македонски Просветители'', кај Охридска банка и на раскрсницата со улица ,,Јане Сандански'', кај Мини маркет, појаснува Шикалески.

Тој очекува кружните раскрсници да ја зголемат безбедноста во сообраќајот и да го олеснат протокот на моторни возила.

- Ги следиме искуствата и движењата во Светот, но вакво искуство со регулирање на сообраќајот имаме и ние, со тоа што веќе имаме изградено четири или пет кружни раскрсници во Охрид, кои се покажаа како многу ефекасни решенија,потенцира Шикалески.

Тој информираше дека во фаза на подготовка на нов Сообраќаен режим на улиците во Охрид, кој треба да се најде на дневен ред на некоја од наредните седници на Советот на Општина Охрид. Освен претставници на општината во подготовка на новиот режим учествувале и претставници на СВР Охрид и стручни лица од областа на сообраќајот.

Е.М​

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Шо убо ме разбудија од сабајле, ко го прочитав ова се изнапцув се живо и диво од фонтани, од кружни текој, огради на мостој до Скопје 2014.Убо прочитав негде некој психијатар викаше дека поголем дел политичари се скриени психопати.Овие нашиве дан останат покуси од оние во Скопје и само поголем хаос прает амеби идиотски безклеточни.​

Баш ме интересират како ќе опнат кружен тек кај Охридска, ќе требит изгледа од промес со количкине за месо во кружниот да влегвиме.Или кај стара Охридија, една зграда шо е тазе таму да ја потсечат малце, ќе стрчит во кружниот.
А баш се чудев како пред летово не им текна некој бисер...не не остаја да се изненадиме КРЕТЕНИ.Овие пари шо ќе ги перат сега да им се најдат за кауција :гомце:

F

FuckYouAll

Гостин
Пари да ми давет и пак не префрлам улица кај спортскана онде, кај шо не работат семафорине. :D

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Шо убо ме разбудија од сабајле, ко го прочитав ова се изнапцув се живо и диво од фонтани, од кружни текој, огради на мостој до Скопје 2014.Убо прочитав негде некој психијатар викаше дека поголем дел политичари се скриени психопати.Овие нашиве дан останат покуси од оние во Скопје и само поголем хаос прает амеби идиотски безклеточни.​

Баш ме интересират како ќе опнат кружен тек кај Охридска, ќе требит изгледа од промес со количкине за месо во кружниот да влегвиме.Или кај стара Охридија, една зграда шо е тазе таму да ја потсечат малце, ќе стрчит во кружниот.​
А баш се чудев како пред летово не им текна некој бисер...не не остаја да се изненадиме КРЕТЕНИ.Овие пари шо ќе ги перат сега да им се најдат за кауција :гомце:

Како море, не виде вечерта пред 1 мај ко ги менвеа билбордине кај киноно и во 9 сатот навечер кај шо собираја ѓубре низ центар?

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Како море, не виде вечерта пред 1 мај ко ги менвеа билбордине кај киноно и во 9 сатот навечер кај шо собираја ѓубре низ центар?
Билбордите ги видов, сега ме потсети...и кај Охридска, до Промес ги менвеа :tapp: А за ѓубрето нек собирет, то им е работа, поубо да го собирет 2 пати дневно, него еднаш на 2 дена :)

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Билбордите ги видов, сега ме потсети...и кај Охридска, до Промес ги менвеа :tapp: А за ѓубрето нек собирет, то им е работа, поубо да го собирет 2 пати дневно, него еднаш на 2 дена :)
Абе нека го собирет ама не морат ептен во шпицот, грда слика е некако.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Абе нека го собирет ама не морат ептен во шпицот, грда слика е некако.
Остај ти то, мисли му ја летово како ќе ојш преку улица со кружно движење до Макси Д.Ќе имаш кружен тек в двор, плус комбињана пред/во Гимназија мераци :sneaky: :D
Со кој ум само не ги сфаќам...

Kajgana Shop

На врв Bottom