Охрид

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Па треба да постои џубре за да го збираат. Варош е чист, за разлика од провинцијата и селата. :)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Нема оригинал охриѓани кај варошани .. изгледа не си ја разбрал приказната како се настанати варошани ..
Дај раскажи приказната.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Е да бе сеа сите ме нападнавте дека си го љубам Варош, а вие провинцијата.......

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Дај раскажи приказн ата.
Порано во турско време .. ги собрале сите ретардирани и луди деца од дебрца да ги носат св. наум .. и застанале кај чинарон кај фонтанана имало вода да ги напијат коњите .. и тамам шо застанале сите деца се разбегале по ридот нагоре (денешен варош) , некој ги фатиле ама другите не ги нашле и од нив варошани настанале :D
--- надополнето: 10 мај 2012 во 19:37 ---
Луџе праени со инцест ете тоа се варошани :pos: :P
Не знам дали има вистина во тоа ама имам слушано .. на некој порано се заљубил во селанка и овие од дома му рекле кај ојш со онаја селанкана видија брачедати шуба е :D

S

Shellshock nam67

Гостин
Е да бе сеа сите ме нападнавте дека си го љубам Варош, а вие провинцијата.......
која провинција :tapp:
дај ми еден Варошанец пред или порано кој бил во некоја државна слушба јас ќе ти дадам, список од преку 100 луџе, од разни села по Охридско кои биле и се во влада.
кај се тука Варошани а :LOL:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Порано во турско време .. ги собрале сите ретардирани и луди деца од дебрца да ги носат св. наум .. и застанале кај чинарон кај фонтанана имало вода да ги напијат коњите .. и тамам шо застанале сите деца се разбегале по ридот нагоре (денешен варош) , некој ги фатиле ама другите не ги нашле и од нив варошани настанале :D

Не знам дали има вистина во тоа ама имам слушано .. на некој порано се заљубил во селанка и овие од дома му рекле кај ојш со онаја селанкана видија брачедати шуба е :D
Па, колку шо памтам, имаше во варошон школо за специјалци навремето.Незнам дали уште работит? :D

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Леле колку го браните тоа селото Видобишта и провинцијата... Ке се јави некој варошанец да ме поддржи или не!? :place:

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Леле колку го браните тоа селото Видобишта и провинцијата... Ке се јави некој варошанец да ме поддржи или не!? :place:
Видобишта не е село .. ке биде за година две центар на градот .. автобуската во наша близина ја префрлија сега на местото кај што беше војската ке градат факултет .. кога ке видиш далеку сме од село .. :D

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94

Просто да се чудиш како од такви деца излегле Григор Прличев, Христо Узунов, Аргир Маринчев :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Па, колку шо памтам, имаше во варошон школо за специјалци навремето.Незнам дали уште работит? :D
Работит.Во Климент Охридски се тие паралелки :D

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Видобишта не е село .. ке биде за година две центар на градот .. автобуската во наша близина ја префрлија сега на местото кај што беше војската ке градат факултет .. кога ке видиш далеку сме од село .. :D
Абе леле до утре да ве возам и пак не се одажвите :)
Јас живеам Видобишта и од Дебрца сум по потекло. Значи чистокрвен ахехехехехе

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Браво бе, на форум "чистокрвност" си бранет. Издишана работа.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Николче е од Велмеј море луѓе, јас ќе ви кажам;)

Kajgana Shop

На врв Bottom