Mutua Madrid Open 2012 (ATP & WTA Tour)

Статус
Затворена за нови мислења.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Баталете ова денес шо се деси, утре Федерер - Ферер, време е Шпанецот да им приреди слатко изненадување на своите сонародници во Мадрид. Иначе 3,90 е коефициентот на Ферер против Федерер, а 1,25 за Швајцарецот. Исто така мал коефициент е на Бердих против Вердаско, околу 1,35 е мислам, а за Вердаско е 3,00 коефициент. Утре ќе пишам 2 на Ферер и Вердаско :)

Да се пофалам, додека сме во Мадрид, пишав само тениси од Мадрид и паднав на Рафа 1,03 коефициент, а сите останати беа хендикеп или број на гемови (од 1,80 до 2,05 коефициент).

Иначе првиот меч го играат Дел Потро и Долгополов во 13 часот, после тоа следи мечот Бердих - Вердаско. Во 19 почнува Ѓоковиќ-Типса, и во вечерниот термин од 21 часот ќе се игра дефинитивно највозбудливиот меч, Федерер - Ферер.

Во 12:50 не пропуштајте го мечот помеѓу Шарапова и Серена Вилијамс, ќе биде одлично да се гледа.

Па за тоа е темата модераторе, за да се дискутира на неа, а не сеа ај загубил Надал и да ја затвориме ако не.
:D
Мислам дека не е модератор, модератор! е :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ферер нема шанса, ама како што видовме денес, се случуваат и големи изненадувања, да не испадне после да си ги изедам зборовите :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ферер нема шанса, ама како што видовме денес, се случуваат и големи изненадувања, да не испадне после да си ги изедам зборовите :D
Ау зашто бе такво подценување за Ферер. Одличен тенисер си е човекот. Барселона ја одигра топ. Обавезно го гледам натпреваров. Ќе биде добар.(y)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Да беше поспора земјата и те како ќе имаше големи шанси, но земја си е земја.... остави го ти Надал нека си кажува басни :D Сепак сметам дека Ферер е доволно добар да го победи Федерер на домашен терен, на својата " омилена " подлога.... сепак овој пат во друга боја, но можеби ќе се скрши мразот и конечно да го совлада Швајцарецот. :D

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Лузерски е да изгубиш и да се тражи алиби во подлогата... И сега како демек уценува за следната година!? Па човече, ако ти сметала подлогата и ако си мислел дека нема да направиш резултат како што посакуваш, откажи го турнирот... Имаа недела дена тренинзи на оваа подлога, поминаа три кола од турнирот, и сега, "Менувајте или не играм"... Како за сите, така и за тебе...

И јас сум против оваа подлога, да не бидам лошо сфатен, гледам прееска и Ноле падна лошо, се лизна, ама "Кога си се фатил на орото - ќе играш до крај"...

Утре очекувам Бердих и Дел По да поминат лесно, додека Ноле и Роже, ќе имаат проблеми со Јанко и Давид :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ау зашто бе такво подценување за Ферер. Одличен тенисер си е човекот. Барселона ја одигра топ. Обавезно го гледам натпреваров. Ќе биде добар.(y)
Eве зошто :D

Иначе јас го обожавам Ферер, ама не му иде вс Федерер...

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
не го нервирајте рафа денес ќе зима стероиди ќе работи на бицепс че ве плеска после ко луд

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.215
Moe мислење, што немора да го земите во предвид:
1/2 финални двојки
Федерер - Новак
Бердих - Дел Потро

.. На чудото типував за Надал да е победник на овој турнир, па отидоа бааѓи поени у курац.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Да да, па затоа реков да не си ги изедам зборовите во постот горе, иначе до сега кога играл со Ферер секогаш сум бил 1000% сигурен дека ќе тепа, некое претчуство чудно, ама овој пат не сум баш толку сигурен :D

Абе и Надал до денес си го тепаше Вердаско на редовна база. Остај ти скорови.:)

Ф

Фил Ајви

Гостин
иначе до сега кога играл со Ферер секогаш сум бил 1000% сигурен дека ќе тепа, некое претчуство чудно, ама овој пат не сум баш толку сигурен :D
за спортска играј плус гејмови и да не те боли главата :D
... исто и Серена и Бердих се чисти плусеви

Новак утре го чека многу тежок противник, добар е Јанко на оваа подлога плус го знае Новак, неговата игра и остало и нема да биде изненадување ако му ја прочита тактиката и му предизвика посериозни проблеми... како и да е Новак и Азаренка мои фаворити стандард па се надеваме на добар тенис понатаму

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Па за тоа е темата модераторе, за да се дискутира на неа, а не сеа ај загубил Надал и да ја затвориме ако не.
И ти како модератор ако не потикниш дискусија, сигурно Петко нема да ти потикне.
Другар, секоја чест да има тука дискусија, али ова врска нема што го правите муабет едноставно само нервирате(мене) као демек ајде Надал пак плачи, место да кажете играл добро Вердаско, Надал слабо се движеше, идате тука со постови : каја повреда била причина за поразот и разни глупости.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.432
Поени од реакции
114.098
Никој не мава, немој да си зајадлив, тука се коментира дали Надал оправдано изгубил при водство од 5-2 во трет сет ради подлога или не? каде е логиката да се изјави дека си изгубил ради подлога при таков резултат? исто и vs Федерер во Индиан Велс викаше дека ради времето изгубил, :facepalm: ај еднаш разбирам.... ама 2 пати да се правдаш ради услови не бива, зарем играл против некој аматер па само до времето да е? условите се исти за 2 -та и тука нема што да се дебатира, он е професионалец и мора да се прилагоди, или има и друг начин, неможеш да играш? ок, предај го мечот фино лепо, или откажи учество, него проблемот е уствари што Надал е доста послаб на брза земјена подлога, него не му одговара баш кога треба да користи вариација во играта (читај нешто друго освем топ спин на бекенд на противникот каде што топчето скока високо) начин на кој создава голема предност.

Се знае кои се земјени подлоги кои му одговраат на него: Рим, Барселона, Монте Карло, Роланд Гарос, на другите не се снаоѓа баш најдобро, сети се на Хамбург само...
Против Федерер загуби затоа што дуваше многу ветер, а сите знаеме како игра Рафа, со многу спин и кога ќе дува таков ветер не може да ја игра својата игра, а од друга страна Федерер мава рамно и затоа го утепа тогаш, иначе јас тогаш многу бев сигурен дека Надал ќе тепа, бајаги спремен ми изгледаше у тој момент али се деси што се деси.
Нејсе, заслужена победа на Вердаско, си изигра човекот на ниво иако ќе кажам дека подлогата има и те какво влијание на поразот на Надал, не може да се движи како што треба, како што си знае Рафа. Ако приметивте у вториот сет кога му направи брејк на Вердаско, истиов почна да гледа накај подлогата и одеднаш почна да лизга на неа(некој вид денс беше ова:pos:). Исто и Ноле ептен се жалеше на подлогата.
Иначе денес сите пари на Дел По и на Бердих. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Против Федерер загуби затоа што дуваше многу ветер, а сите знаеме како игра Рафа, со многу спин и кога ќе дува таков ветер не може да ја игра својата игра, а од друга страна Федерер мава рамно и затоа го утепа тогаш, иначе јас тогаш многу бев сигурен дека Надал ќе тепа, бајаги спремен ми изгледаше у тој момент али се деси што се деси.
Нејсе, заслужена победа на Вердаско, си изигра човекот на ниво иако ќе кажам дека подлогата има и те какво влијание на поразот на Надал, не може да се движи како што треба, како што си знае Рафа. Ако приметивте у вториот сет кога му направи брејк на Вердаско, истиов почна да гледа накај подлогата и одеднаш почна да лизга на неа(некој вид денс беше ова:pos:). Исто и Ноле ептен се жалеше на подлогата.
Иначе денес сите пари на Дел По и на Бердих. :)
К.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom