Aма од кај знајш ти за каква литература се работи. Сигурен си? Беше кај нив дома да видиш?
Приведените кои беа пуштени на слобода кажуваа за каква литература се работеше , како и секој што ги има , јас имам едно 30-40 верски книги , некои нити ги имам отворено , подарок ми се ... сега ако најдат некоја сомнителна реченица во тие книги , велиш ќе го јадам а.
Вечерва на Алсат-м , Јанкуловска беше прашана , зошто Куранот го прикажувате како доказ , и на крај му го подари Куранот на Јанкуловска, истиот тој кој беше запленет при претресите.
Можи се работи за радикални книги, кои проповедаат свети воњи, убиства, и таквимитирабојче...плус најдено оружје. И шо докази сакаш појче дека се работи за радикални исламисти.
Можеби , но во Арачиново не беше најдено никакво оружје , само книги и телефони.
Патем знаеш дека речиси кај ниеден не беше најдено оружје. ( од 20 лица, дали кај 2-3 е најдено оружје).
Друга работа, прееска што не ми ја одговори. Дали си ти сигурен 100% дека фатените не се убијците? Или претпоставуваш?
Не се убијци ,, се додека не се докаже спротивното.
Каква штета може да се направи врз честа на личноста , се виде кога беа пуштени 13 лица на слобода , иако првиот ден беа наречени моструозни убијци , радикални исламисти , борзи против НАТО , обучени во камповите на АлКаеда ... наредниот ден пуштани на слобода.
Затоа не треба да се брза , понекогаш и вистинските убијци поминуваат неказнети , заради неспособоста да се соберат и аргументираат доказите.