Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Еј пази што зборуваме.... може да не апсат за аморално однесување, а јас вака поштена, морам со време да се осигурам дека нежни припаднички на женскиот пол ќе ме апсат....
Исто .. ја не сакам некоја нежна женичка да ме приведе .. сакам крут , цврст маж да ме носе до затворот . У спротивно ми се кршат бодибилдерските верувања !

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Еднашка одговорив , дека во време на интернет имаме пристап до разни книги , можеш да научиш како се прави бомба , како се пука со калашников и како да помогнеш на жена да се породи.
Можеш да гледаш филмови со силувања и што ти ја знам.

Но тоа не те прави Силувач , Бомбаш итн.

Погледни погоре негде , дадов примери за каква литература се работи.
Aма од кај знајш ти за каква литература се работи. Сигурен си? Беше кај нив дома да видиш?
Можи се работи за радикални книги, кои проповедаат свети воњи, убиства, и таквимитирабојче...плус најдено оружје. И шо докази сакаш појче дека се работи за радикални исламисти.
Друга работа, прееска што не ми ја одговори. Дали си ти сигурен 100% дека фатените не се убијците? Или претпоставуваш?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.739
Поени од реакции
8.756
Немам став , ќе видам кој презема да организира ,како ќе се понашат мнозината , мирен сум по природа , се надевам така ќе поминат и протестите, ако се случи нешто, одвечерва се оградувам и осудувам таквите.
Јас ќе бидам на петочна молитва , а слушнав дека после молитва се трга на протести. Ќе видиме
Да не идеш на џума у вахабистичкиве џамии?
--- надополнето: 11 мај 2012 во 00:10 ---
Исто .. ја не сакам некоја нежна женичка да ме приведе .. сакам крут , цврст маж да ме носе до затворот . У спротивно ми се кршат бодибилдерските верувања !
Ти ја нарушуваат сликата за себе, не можеш да се осеќаш мажествено повеќе... како тоа една жена да те апси, не може, па таа нема муда.... :(

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Ја сакам таа што ќе ме апси да биде девица во хороскоп исто како мене. Нејќам бре некои риби или водолии да ме апсат, тоа е навреда за мојата чест и кршење на човековите права.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Aма од кај знајш ти за каква литература се работи. Сигурен си? Беше кај нив дома да видиш?
Приведените кои беа пуштени на слобода кажуваа за каква литература се работеше , како и секој што ги има , јас имам едно 30-40 верски книги , некои нити ги имам отворено , подарок ми се ... сега ако најдат некоја сомнителна реченица во тие книги , велиш ќе го јадам а.

Вечерва на Алсат-м , Јанкуловска беше прашана , зошто Куранот го прикажувате како доказ , и на крај му го подари Куранот на Јанкуловска, истиот тој кој беше запленет при претресите.

Можи се работи за радикални книги, кои проповедаат свети воњи, убиства, и таквимитирабојче...плус најдено оружје. И шо докази сакаш појче дека се работи за радикални исламисти.
Можеби , но во Арачиново не беше најдено никакво оружје , само книги и телефони.
Патем знаеш дека речиси кај ниеден не беше најдено оружје. ( од 20 лица, дали кај 2-3 е најдено оружје).

Друга работа, прееска што не ми ја одговори. Дали си ти сигурен 100% дека фатените не се убијците? Или претпоставуваш?
Не се убијци ,, се додека не се докаже спротивното.

Каква штета може да се направи врз честа на личноста , се виде кога беа пуштени 13 лица на слобода , иако првиот ден беа наречени моструозни убијци , радикални исламисти , борзи против НАТО , обучени во камповите на АлКаеда ... наредниот ден пуштани на слобода.

Затоа не треба да се брза , понекогаш и вистинските убијци поминуваат неказнети , заради неспособоста да се соберат и аргументираат доказите.

Член од
31 август 2011
Мислења
4
Поени од реакции
3
Не ја пратив целата емисија , пошто ме нервира Јанкуловска, а и бев излезен , го фатив делот со Куранот ... како тоа Куранот се зема како доказ дека некој е радикалец ... а истиот го имаат најмалку по еден примерок сите муслимани.
Си требал да ја догледаш цела емисија па после да збориш. Јанкуловска не рече дека само по тоа се разоткриени радикалците. таа неколку пати до сега рече дека МВР има цврсти материјални докази но некои не смеат да се кажат пред јавноста затоа што се од интерес на истрагата (професионализам друже)
и не е точно дека сите муслимани имаат по еден примерок на куранот. ја знам еден куп муслимани турци албанци бошњаци што го немаат куранот. оние кои го читаат и веруваат се разбриа дека се радикалци или па дека подржуваат радикалци затоа што куранот има радикална содржина. тој повикува на насилство на убивање на сите немуслимани на тоталитаризам на доминација на верата.
во куранот има 164 цитати каде што се повикува на насилство. само пиши на гугл 165 Jihad verses Quran и ќе добиеш миљон страни за тоа. еве ти линк да прочиташ за тоа
http://www.answering-islam.org/Quran/Themes/jihad_passages.html

радикалците дословно го следат куранот. тие другите муслимани ти се ко обичниот православен верник, нит знае што пишува во црковната литература нит па го интересира. значи тој ти е само онака верник на уста што се вели, а има и такви кои читаат црковна литература и навистина веруваат во тоа. значи муслиманите што читаат куран и веруваат во него се или радикалци или подржувачи на радикалци. затао да не те чуди што еден од аргументите дека овие се радикалци е тоа што нашле куран и друга радикална литература.
абе џихадски знамиња извадија на протестот бе ејјј, Islam will dominate the world носеа маици, death to christians викаа, од кај им се тие знамиња? од кај им се тие маици? кој ги подбуцнуваше на тие пароли?
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/koj-ja-kontrolira-ivz-i-im-ostava-prostor-na-radikalnite-grupi
еве тука читајте

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Приведените кои беа пуштени на слобода кажуваа за каква литература се работеше , како и секој што ги има , јас имам едно 30-40 верски книги , некои нити ги имам отворено , подарок ми се ... сега ако најдат некоја сомнителна реченица во тие книги , велиш ќе го јадам а.
Да не сакаш да кажат дека биле „Како да се дигниш во воздух,при тоа да има најмногу жртви“
Остај тие што кажуваат, нека заврши судењето, ќе видиме што книги биле.

Можеби , но во Арачиново не беше најдено никакво оружје , само книги и телефони.
Патем знаеш дека речиси кај ниеден не беше најдено оружје. ( од 20 лица, дали кај 2-3 е најдено оружје).
Значи можеби. Ова е многу клучно зборче, можеби. Кој треба да докажи дали се или не се, за да не биде можеби. Кај осомничените за убиство, најдено е и оружје и таква литература.

Не се убијци ,, се додека не се докаже спротивното.
А кој треба да докажи пак че те прашам? Судот? Оти не го оставате судот да докажи?
Или ако докажи дека се тие, не му верувате, ако докажи дека не се тие ќе му верувате?
Одговори ми на ова. Ако се докаже спротивното, дали исто после молењето в џамија, ќе излесете 10000 и ќе скандирате, ТООО СУДСТВО, БРАВО СУДСТВО, НАПРЕД СУДСТВО!!! ??? Или нема.
Значи, од една страна, вие сте сигурни дека тие не се убијците, без никакви аргументи и факти. А од друга страна имап МВР со еден куп докази дека се тие. И по твое судот што треба да пресуди?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Дарданиа не мислиш дека ти е попаметно да се секираш за сценариото радикални исламисти да ја преземат контролата над ИВЗ, ако се сеќавам шамари се делеа таму пред некое време благодарение на судирот на ИВЗ со вахабистите. Ако самата ИВЗ не ги сака, кој ѓавол барате да ги поддржите при идиотска парада на улиците. Свесен ли си колкава штета ќе ви се случи на самите вас, ако овие ви станат челници? Самите плачевте барајќи помош од МВР, сега под рака со нив урлате по градот место да се срамите од нив и се што претставуваат.

A

Alexander Nevsky

Гостин
А и Дарданов со испран мозок од радикаливе.А него го читам а исто како оџата денеска што им проповедаше. Не смееле нивните жени,мајки,сестри да бидат допирани од неверници и покрај фактот дека дома имаат склад за оружје,тоа оружјето им служело да ја штитат својата невиност.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Ни пиштолот не треба да му се земе , ако трагат по убиец кој употребил нож. (зборуваме за Калиформија и легално оружје). Што има да прикажат легално оружје како доказен материјал , кога оружје не е употребено.

Споредбата со Куранот и пиштолот би била :
- Ако ти најдат пиштол дома (легален) да те прогласат одма за убиец.

Им најдоа Курани дома (легални , не знам дека се забранети) , и ги прогласија за радикалци.

Фала за помошта.
Od kaj znaes sto literatura nasle? Vidovte na toa videoto mizerno, sklepano SAMO za javnost, bez klasicni upadi, bez nasilstvo bez nisto...samo kuran prikazan i za toa se fativte! Daj strpete se ke vidite kajvi se ne materijali ima! Od dzihadisticka propaganda do planovi so sliki za domasni bombi! Aj ne trcajte zoso posle pak sve ke vi bide namesteno i falsifikuvano! Jazikot za zabi uste malce VE MOLAM!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Немам став , ќе видам кој презема да организира ,како ќе се понашат мнозината , мирен сум по природа , се надевам така ќе поминат и протестите, ако се случи нешто, одвечерва се оградувам и осудувам таквите.
Јас ќе бидам на петочна молитва , а слушнав дека после молитва се трга на протести. Ќе видиме
Може да те прашам нешто се надевам ќе ми одговориш ме интересира, немам намера да те потценувам.
Зашто практикувате после молитва да излегувате на протест, а некои од вас да прават проблеми. Нели е тоа спротивно на принципите на религијата.

Член од
14 февруари 2011
Мислења
55
Поени од реакции
30
Грешка направи Мвр според мене, требаше ако има и најситни докази дека тие се извршителите одма да бидат ликвидирани при акцијата, а не тука сега некој да се бунат да прават протести да протестираат за фер судење за местени процеси, а не знаат колку пари сето тоа чини за Мвр да го покрие тоа од логистика до излегување на терен, а сето тоа се пари на граѓаните кои од најавите до завршувањето на протестите ќе бидат фрлени во ветер за обезбедување мир од некои прости маси на луѓе кои и така не заслужуваат да живеат, а само ни го усложнуваат животот без некоја посебна причина ...

Kajgana Shop

На врв Bottom