Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Еве кои клубови се под истрага:
Албинолефе, Анкона, Асколи, Аталанта, Авеса, Кремонезе, Пескара, Емполи, Фросиноне, Гросето, Ливорно, Модена, Монца, Новара, Падова, Пијаченца, Равена, Римини, Реџина, Сампдорија, Сиена, Специја.

Од тука.
што е до мене нека се поништи цела Сериа Б лига..зарем тие заслужуваат да играат фудбал??таа лига не постои за натпреварување туку за мафијашите да си прават пари...исто и Холандска 2 лига,Германска 2 лига,Белгиските лиги,Англиските 3-4-ти лиги итн....

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.982
Ама и конте те демантира, дека и со 3-5-2 може да се освои титула, ти тука цело време ни објаснуваше со твојите експертски постови дека нема никакви шанси со 3-5-2 формација да се освои некој трофеј и дека интре ќе му е пушти на милан, али се обратно испадна.. и не дека сум нешто против тебе.. али цело време те следам секоје твоје мислење мислам или анализирање испаѓа подроуго од твоето...
п.с не те цитирам дека си напишал за конте тука пошто.. не е ништо страшно.. те цитирав дека пред неколку месеци го кажуваше маубетов за формацијава и за натпреварот интер милан, мака мие да вртам по страниве да ти го најдам постот!
Нека ја игра истата формација и во Европа, башка, цела сезона не користеше 352, во првиот дел од сезоната користеше 433, како викаа некои кај вас во фан клуб, мајката на модерниот фудбал, па кога смени баравте да се врати истата, процентуално повеќе ја користеше првата отколку втората која почна да ја користи во вториот дел од сезоната кога Милан дојдоа и на плус 4 а вие се збогувавте од титулата.

Една ластовица не ја прави пролетта, ќе видиме наредна година ако продолжи со истиот формат, како ќе се справи и со Европа и со Серија А, дај боже со Барса да играат да видиш колку само нема да одговара тој формат против нивниот фудбал а и воопшто, ЛШ фудбалот, ко и Наполи што прокоцкаа солидна предност со Челзи зашто Мацари стратегот се реши со три стопери да игра и во Лондон.

Лесно е сега да се збори, кога се играше од викенд во викенд, ќе ја осетите разликата со истата формација ( ако ја преферира пак ) наредна година, кога на шкрги ќе дишат фудбалерите и ќе зачестат повредите.

И најди си некоја друга преокупација у животот, не анализи на мислења по форуми. :eek:
Дај некоја моја анализа од 2009, гарант денес и за тоа има демант. :vozbud:

п.с. За Интер Милан шо не е јасно, убеден бев дека ќе им изиграат лагано, не беше тоа случај, big deal, форум е ... бог да чува. :facepalm:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Нека ја игра истата формација и во Европа, башка, цела сезона не користеше 352, во првиот дел од сезоната користеше 433, како викаа некои кај вас на фан клуб, мајката на модерниот фудбал, па кога смени баравте да се врати истата, процентуално повеќе ја користеше првата отколку втората која почна да ја користи во вториот дел од сезоната кога Милан дојдоа и на плус 4 а вие се збогувавте од титулата.
Формацијата 3-5-2 која ја користи Конте во пракса е 5-3-2 во фаза на одбрана и 3-3-4 во фаза на напад. Во оваа формација двата странични бекови се кинат од трчање цел меч ама тоа дава резултати. Исто така, голема придобивка од формацијава е што Бонучи многу подобро се снаоѓа во формација со тројца централни отколку со двајца па и тој на некој начин даде поголем придонес за тимот.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.982
Формацијата 3-5-2 која ја користи Конте во пракса е 5-3-2 во фаза на одбрана и 3-3-4 во фаза на напад. Во оваа формација двата странични бекови се кинат од трчање цел меч ама тоа дава резултати. Исто така, голема придобивка од формацијава е што Бонучи многу подобро се снаоѓа во формација со тројца централни отколку со двајца па и тој на некој начин даде поголем придонес за тимот.
Ја сум категорично против тој формат без разлика што им се погоди на Јувентус, истото го викав и за Гвардиола кој сезонава правеше некои такви комбинаторики што е и дел од причините зашто сезонава завршија без голем трофеј, покрај останатите.
Тоа е формација која бара многу трчање, на Конте му се погоди бајаги тоа што воопшто не се замараа во Европа и можеше да импровизира и тоа го направи успешно, ама наредната година тој луксуз нема да го има, и на кондиционен план бајаги ќе се истрошени, и повредите сакал некој или не, ќе бидат проблем, во една таква ситуација убеден сум дека 352 формацијата ќе биде апла деструктивна за Јувентус и ќе се врати на онаа формација која ја користеше во најголемиот дел од сезоната, 433.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Нека ја игра истата формација и во Европа, башка, цела сезона не користеше 352, во првиот дел од сезоната користеше 433, како викаа некои кај вас во фан клуб, мајката на модерниот фудбал, па кога смени баравте да се врати истата, процентуално повеќе ја користеше првата отколку втората која почна да ја користи во вториот дел од сезоната кога Милан дојдоа и на плус 4 а вие се збогувавте од титулата.

Една ластовица не ја прави пролетта, ќе видиме наредна година ако продолжи со истиот формат, како ќе се справи и со Европа и со Серија А, дај боже со Барса да играат да видиш колку само нема да одговара тој формат против нивниот фудбал а и воопшто, ЛШ фудбалот, ко и Наполи што прокоцкаа солидна предност со Челзи зашто Мацари стратегот се реши со три стопери да игра и во Лондон.

Лесно е сега да се збори, кога се играше од викенд во викенд, ќе ја осетите разликата со истата формација ( ако ја преферира пак ) наредна година, кога на шкрги ќе дишат фудбалерите и ќе зачестат повредите.

И најди си некоја друга преокупација у животот, не анализи на мислења по форуми. :eek:
Дај некоја моја анализа од 2009, гарант денес и за тоа има демант. :vozbud:

п.с. За Интер Милан шо не е јасно, убеден бев дека ќе им изиграат лагано, не беше тоа случај, big deal, форум е ... бог да чува. :facepalm:
Мене ми беше муабетот дека тука не убедуваше дека со 3-5-2 формација не се бидуе шампион, и јас ти кажав дека од старт твојот муабет се демантири, и тогаш те цитирав дека со 3-5-2 конте може во текот на играта да менува формации дури некогаш одеше и на 4-3-3 зависи од развојот на играта! Па јас не реков дека сум за таа формација и дека ја подржувам! Конте почна да е користи оваа формација кога пепе падна од форма т.е немаше кој да игра на негово место Красич не му одговараше и така му се погоди оваа формација и убаво испадна на крај за сите, за до година ќе видиме каков калибар на играчи ќе се донесат и не верувам дека во ЛШ би ја користел истата, патем не дека стрикно твои мислења читам, ете на неколку сум налетал каде анализата тие погреша и па затоа те цитирав и напоменав па сега ти толку не се преукопирај јас ако те напоменав :vozbud:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.982
Не се преокупирам ко шо глеаш, ти со анализиве на другиве од друга страна ... :icon_lol:
Ја уште стојам на тоа дека формација со тројца стопери е ужас, една сезона каде овој формат беше користен ( не у текот на целата сезона btw ), не ми е некаков репер, исклучоци секогаш имало и ќе има, поготово кога еден голем клуб не игра во Европа али во едно сум убеден, ако сакаш и букмарк удри мада не верувам да имаш таква потреба, ги памтиш ти моиве ''анализи'', ако Конте го форсира овој систем наредна година, Јувентус ќе завршат со 0 титули.

До тогаш, уживај и не се замарај кој што рекол на форумов, небитно е. ;)

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Не се преокупирам ко шо глеаш, ти со анализиве на другиве од друга страна ... :icon_lol:
Ја уште стојам на тоа дека формација со тројца стопери е ужас, една сезона каде овој формат беше користен ( не у текот на целата сезона btw ), не ми е некаков репер, исклучоци секогаш имало и ќе има, поготово кога еден голем клуб не игра во Европа али во едно сум убеден, ако сакаш и букмарк удри мада не верувам да имаш таква потреба, ги памтиш ти моиве ''анализи'', ако Конте го форсира овој систем наредна година, Јувентус ќе завршат со 0 титули.

До тогаш, уживај и не се замарај кој што рекол на форумов, небитно е. ;)
И пред почетокот на сезоната лоша иднина на Конте му предвидуваа ама на сите ги демантира убаво си рече да уживаме до наредната година и ќе видиме како ќе биде и што!

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
И пред почетокот на сезоната лоша иднина на Конте му предвидуваа ама на сите ги демантира убаво си рече да уживаме до наредната година и ќе видиме како ќе биде и што!
па и сега не му е најсјајна иднината ... ќе организираат и местат тепачки јури бојка стајл со моџи и џираудо по италијанските затвори :P

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.982
Доказ дека во фудбалот никад ништо не се знае ...
А ако цепидлачиме до толку, исто ко сеа некој да ти каже периодот кога Ферара дојде какви бевте на форумов, па Диего, Мело дојдоа па се правеа споредби со Интер, Мурињо, Милито, Снајдер и што уште не.
Секој си има различно ( пристрасно ) гледиште, факт е дека сезонава Јуве многумина изненади а тука спаѓаат и фановите на самиот клуб, бар дел од нив, нема ништо чудно во тие претпоставки пред сезона за Конте кој сеуште нема големо искуство ко тренер, без разлика што освои Серија А, допрва треба да дебитира и во ЛШ, како ќе се носи со новите предизвици останува да видиме.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
па и сега не му е најсјајна иднината ... ќе организираат и местат тепачки јури бојка стајл со моџи и џираудо по италијанските затвори :P
така а? хехе Ај да видиме што ќе се деси..

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Доказ дека во фудбалот никад ништо не се знае ...
А ако цепидлачиме до толку, исто ко сеа некој да ти каже периодот кога Ферара дојде какви бевте на форумов, па Диего, Мело дојдоа па се правеа споредби со Интер, Мурињо, Милито, Снајдер и што уште не.
Секој си има различно ( пристрасно ) гледиште, факт е дека сезонава Јуве многумина изненади а тука спаѓаат и фановите на самиот клуб, бар дел од нив, нема ништо чудно во тие претпоставки пред сезона за Конте кој сеуште нема големо искуство ко тренер, без разлика што освои Серија А, допрва треба да дебитира и во ЛШ, како ќе се носи со новите предизвици останува да видиме.
До некаде се слагам со твојот пост, али јас за Ферара уште од старт немав добро милсење... И знаев што ќе се деси! Патем колку што ме држи сеќавање на местото на Снајдер ти највише му даваше преднос на Диего и го имаше ставено во идеалниот тим на Интер за таа сезона.... (пошто и интер сакаше да го доведи), Исто и за Диего бев сигурен дека немат да успет во италија и дека ќе се изгуби и се потфрди тоа, единствено е за Мело ми беше лоша проценката мнгоу го ценев како играше во Фиорентина али тоа што го играше во Фиорентина ни пола не го прикажа во Јуветнус!
--- надополнето: 11 мај 2012 во 00:39 ---
се зезам бре , не биди осетлив :)
Друже уживај не сум до толку па и ти :))

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.982
Не не, никад Снајди не сум го ставал позади Диего, криво ми беше што Диего не дојде во Интер ама верував во изборот на Мурињо, плус и потенцирав тој период дека не вреди за парите поготово што Снајди е ем поефтин ем далеку подокажан и поискусен во големите натпреварувања. Нејсе, ние не сме фудбалски експерти за да имаме стандард точни процени, некад некој муабет ќе ни се погоди некад не, тоа е, еден Пеле се бламира со своите изјави во медиумите а не па ние од форумиве, сеедно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom