-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
Што да “доплатиш“ ако немаш капар оставено? Цела игра е 3690 ден.Колку точно треба да се доплати во Нико!? (без капарот)
Што да “доплатиш“ ако немаш капар оставено? Цела игра е 3690 ден.Колку точно треба да се доплати во Нико!? (без капарот)
Имам капар оставено, колку треба да доплатам?Што да “доплатиш“ ако немаш капар оставено? Цела игра е 3690 ден.
Сериозно прашуваш?Имам капар оставено, колку треба да доплатам?
Да, сериозно прашувам бидејќи не знам дали цената од 3690 е со вкучлен попуст од 10 проценти или не е.Сериозно прашуваш?
Нема попуст или поточно, попустот од 10% важи САМО АКО го платиш целосниот износ и тоа пред 4ти Мај.Да, сериозно прашувам бидејќи не знам дали цената од 3690 е со вкучлен попуст од 10 проценти или не е.
Мене еден другар ми кажа дека ако имаш оставено капар ти важи тоа 10% на цената.Што значи ако немаш нарачано копија(без оставен капар) тогаш ти важи она 3690.Да, сериозно прашувам бидејќи не знам дали цената од 3690 е со вкучлен попуст од 10 проценти или не е.
1. На NIKO сајтот имаш се многу убаво објаснето во PDFМене еден другар ми кажа дека ако имаш оставено капар ти важи тоа 10% на цената.Што значи ако немаш нарачано копија(без оставен капар) тогаш ти важи она 3690.
Баш во PDFто на сајтот на Нико пишуваше дека оставаш капар 500 и доплаќаш 2820 денари. Сега го имаат тргнато PDFто, веројатно пошто заврши периодот за pre-order.1. На NIKO сајтот имаш се многу убаво објаснето во PDF
2. За секој случај ги прашав и вработените во NIKO
Значи, 10% попустот вашеШЕ само ако го платиш целиот износ (3300 ден. од прилика) и тоа пред 4ти Мај
После 4ти Мај си оставаш капар колку сакаш (минимум 500 ден. ) за да имаш загарантирана копија на 14ти Мај во 23:59 со тоа што ќе си го доплатиш остатокот од цената.
Знам, ради напишаново се карав таму со вработените зашто немам попуст за pre-order па испадна грешно било напишано, поточно било во пдф. И точно во пдф убаво си пишува дека за цела сума пред 4ти е муабетот, али јбг, тоа на сајтот им е така или зашто се неписмени или за да привлечат повеќе купувачи...Баш во PDFто на сајтот на Нико пишуваше дека оставаш капар 500 и доплаќаш 2820 денари. Сега го имаат тргнато PDFто, веројатно пошто заврши периодот за pre-order.
Ама уште има стои ова на сајтот:
"Промоција во ТЦ. Рамстор по цена од 3.690 ден. Количините се ограничени, за оставен капар 10% попуст !"
Значи ако оставиш капар, и со тоа резервираш копија, ќе добиеш 10% попуст. Не пишува нигде дека за платен цел износ добиваш 10% попуст.
Не се секирај, се карав и за тебеЈуготон не се официјални дистибутери на играта во Македонија, затоа немаат постер направено. Игрите ги зимаат од Белград, па кога зимале Diablo им дале и некој постер од таму.
Како и да е, не ми е за тие 300 денари разлика со или без попуст, ама не е во ред да се дава погрешна информација. Еднаш се јавив и два пати бев во Нико, добив 3 различни информации. И најдов PDF со FAQ на страната на Нико во кое пишуваше 500 + 2820 и помислив дека тоа е точното.
Тоа им е грешката т.е. ни они не знаат што е точно, а што не. Битно, како што пишав погоре, така е, од прва ракаКако да ја резервирам играта?
Треба да се плати 500 денари во една од продавниците на НИКО Компјутери. Со тоа добивате ваучер за резервација кој ќе биде потребен за подигнување на играта.
Ако ја резервирам (платам капар), кога ке ја добијам играта?
Вечерта на 14ти наспроти 15ти Мај во Нико компјутери во трговскиот центар РАМСТОР, откако ке се доплатат останатите 2820 денари, ќе може да се подигне играта.