Летна сезонска работа во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата daydream
  • Време на започнување Време на започнување
Не, сама најдов работа.
Не можам да ти помогнам околу портокалите.

U princip kolky e tesko da se najde rabota? Kolky pati otide tamy?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5

A sto mislite za na Kavos na Krf ????
--- надополнето: 3 мај 2012 во 19:24 ---
A sto mislite za na Kavos na Krf ????

Kade da se ide na 'pecalba' letovo, jas navivam za mMykonos najvise, ima nekoj za ???????

Da ne se parite od stranstvo siromastijata vo Makedonija ce bese najmalku 40%.
Jас би рекол дури 50 %.
Инаку има некој инфо колку Македонци работат во грција на лето??Јас имам читано бројка од 20 000.

Луѓе стварно мислите после сите дешавки у Гејланд да идете да работите таму?

јас само едно ќе кажам грците се суетни како една стара фригидна жена,

Тие се гнаси и тешки фолиранти,европски мазини синчиња кои свршуваат на туристи од Македонија кои им го полнат буџетот .

без трунка жалост да смалат цени и да ни дадат нешто гратис барем и грда дебела гркиња.

тие гниди кои мислат дека живеат у Европска унија и кои зборуваат со 100 км на саат и самите се геј до коска

се мешаат во секоја манџа и се е за нив трговија

значи ќотеќот излегол од рајот па ако треба да им го дотераме паметот викајте ме на мисија

инаку господ ги казнил и македонците ама изгледа не заборавил на грчиштата

Луѓе стварно мислите после сите дешавки у Гејланд да идете да работите таму?
а причина за не? дај ми причина за не идење, заработување добри пари, терање одмор цело лето на море, и на крај во македонија да донесеш пари од гејлада земени, наместо обратно? дај ми добра причина зашто да не идам таму?

чекам...

а причина за не? дај ми причина за не идење, заработување добри пари, терање одмор цело лето на море, и на крај во македонија да донесеш пари од гејлада земени, наместо обратно? дај ми добра причина зашто да не идам таму?

чекам...

Aко ме прашуваш лично мене, моја нога таму доле не стапнува пред се поради малиот милион репресии кои го прават нивните граничари и остала багра. И не дај Боже да морам да одам да работам таму, па колку сака нека ми плаќаат.
Да одам и на граница он да ми лепи лепенки по кола не!

Мене друго ми беше муабетот, познавам двајца кои лани лето заминаа да работат таму и се вратија.
Едниот од нив пред 2 лета работел таму, лани отиднале кај истиот сопственик. Им рекол дека џабе доаѓале зашто работа нема, нема со што да им плати. Прошетале уште на неколку места, сличен одговор добиле.
После се вратија и беа да работаат во Охрид.

Поради тоа прашав дали би отиднале да работат таму со оглед дека се наоѓаат во голема пред се економска криза, а сега и политичка по се изгледа.

Aко ме прашуваш лично мене, моја нога таму доле не стапнува пред се поради малиот милион репресии кои го прават нивните граничари и остала багра. И не дај Боже да морам да одам да работам таму, па колку сака нека ми плаќаат.
Да одам и на граница он да ми лепи лепенки по кола не!

Мене друго ми беше муабетот, познавам двајца кои лани лето заминаа да работат таму и се вратија.
Едниот од нив пред 2 лета работел таму, лани отиднале кај истиот сопственик. Им рекол дека џабе доаѓале зашто работа нема, нема со што да им плати. Прошетале уште на неколку места, сличен одговор добиле.
После се вратија и беа да работаат во Охрид.

Поради тоа прашав дали би отиднале да работат таму со оглед дека се наоѓаат во голема пред се економска криза, а сега и политичка по се изгледа.
финансиската криза ја тресе грција но не и отсекот за туризам... ова што го кажуваш за твоите другари што ги одбиле, баш ме чуди. веројатно отишле прекасно или не се договориле навремено... јас ти гарантирам дека во отсекот за туризам, има работа, само на време да се издоговориш.. џабе е ако отидеш на крај на мај или среде јуни да бараш работа... шансата ти е минимална...

за политичката состојба не коментирам, ама и за тоа ти гарантирам дека никој не те чепка во туристичките места... нив таму ги интересира бизнис бе брате, пари, пари и само пари... со политика се занимаваат во внатрешноста на гејлада...

финансиската криза ја тресе грција но не и отсекот за туризам... ова што го кажуваш за твоите другари што ги одбиле, баш ме чуди. веројатно отишле прекасно или не се договориле навремено... јас ти гарантирам дека во отсекот за туризам, има работа, само на време да се издоговориш.. џабе е ако отидеш на крај на мај или среде јуни да бараш работа... шансата ти е минимална...

за политичката состојба не коментирам, ама и за тоа ти гарантирам дека никој не те чепка во туристичките места... нив таму ги интересира бизнис бе брате, пари, пари и само пари... со политика се занимаваат во внатрешноста на гејлада...

Немам причина да лажам.
Е сега, не се сеќавам кога точно заминаа, ама сигурен сум дека беше пред Јуни.

Давајте бре инфо некое,уште утре да се замине грција било што било каде ако имате нешто било што споделете!!! не ми се седи дома а баратам низ огласи пуштам нешто CV ама сеуште сум далеку од одговор !please help!!

a rabota imas najdeno ili tamu ke baras ????
tamu da baram sakam so eden drugar za na 15ti ovoj mesec sme dogovoreni da trgame ama pisav na edna strana na FB za rabota na Corfu i 4rica mi pisaa samo negativno :S pa sega neznam so da pravam dajte idea na koe mesto da se odi ???
--- надополнето: 9 мај 2012 во 16:41 ---
Давајте бре инфо некое,уште утре да се замине грција било што било каде ако имате нешто било што споделете!!! не ми се седи дома а баратам низ огласи пуштам нешто CV ама сеуште сум далеку од одговор !please help!!
E ajde de i jas letam na 15ti sekako samo mesto kaj da odam neznam ako ne mi pomogne nekoj da dade predlog odam na Kavos na krf
--- надополнето: 9 мај 2012 во 16:44 ---
Еве јас да ви споделам информации.
Сепак отидов на Тасос, работам во еден хотел како собарка.
Ме плаќаат 30 евра на ден, сместување и храна ми е од нив. До сега не можам да се пожалам, нема многу работа и се е ОК.
De potkazi ness na Tasos kako e ima li pobaruvacka od rabotnici i dali mora grcki za tamu ili Angliskiot e dovolen ??

сум бил у грција пред 6 години и се вадеше паричка ,не знам за сега ама ако има работа одам, знам малце грцки и енглески ,у северниот дел ,Воден ,Лерин и само со македонски може али аргатска работа .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom