Искрено, не тргнав да работам тука за да печалам, не ми беше тоа приоритет.
Понапред во темава мислам дека имам напишано дека на овој остров до сега 3 пати бев како турист, и сакам да останам малце подолго од 10 дена, а за да го остварам тоа ми требаат пари, а за да имам пари треба да работам

Затоа најдов работа - ем работам, ем живеам тука. Само што трошам мн помалку него што очекував, зошто газдава буквално се ми плаќа, јас плаќам само цигари и едино ако искочам. Така што сигурно ќе ми останат пари и за Скопје.
Секако, јас работам не толку добро платена работа, келнерите и келнерките и бармените тука заработуваат мн повеќе од мене зошто има мн бакшиши. Плус има некои по 2 работи работат.
А што се однесува до тоа околу заработката, секако дека нема во Скопје да го работам ова, од проста причина, овде ем ќе заработам мн повеќе, ем работам со цивилизирани луѓе - и во Скопје го имам работено ова, и речиси сите газди беа буквално експлоататори, мене овде ми се случува да имам уште работа и газдава ми вика доста е за денес, немој веќе да работиш, утре ќе продолжиш. Кога е време за ручек - нема работење, време за ручек е. Ако има многу работа, не му е под чест да дојде и тој да брише плочки и да менува постелина.
Не пати од комплекси дека е тој газда. Од многу разноразни причини сите сакаат надвор да работат, јас не очекував, но навистина било така - овде мојот труд се цени многу повеќе, а при тоа, мојот газда ме претставува на сите дека сум од Македонија, не Скопје, не ФИРОМ итн............