Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

M-M

Член од
21 ноември 2010
Мислења
206
Поени од реакции
58
Мартинс да си го вратиме бе,заедно со Балотели на позајмница :pos:

Среден ред Георгатос и Ди Бјаџо заедно со Алмеида и на коњ сме :свиркам:
Окан и Емре не ги заборавај,па уште и Хакан Шуќур и ќе си ги имаме трио Turkey!:D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Мислам дека треба да се фрлат пари за било кој дел во тимот под услов да биде млад играч докажан во своето првенство и да игра за репрезентација а не ние да ги калиме во Интер .

Де Јонг не дека е стар или слаб играч ама мислам дека треба да се подмлади со долгорочно решение како Мвила кој има 21 година . Мвила , Гуарин и Снајдер - па појак среден ред ќе имаме од време Мурињо . Напред Лавеци со Кутињо/Рики и Милито . Ова е тим што 100% носи титула само да е на ниво одбраната .
Па нека е и Де Јонг , само да ги седнат стариве и ќе пркнеме . Маикон со Коларов за кој има шпекулации и топ ќе биде . Само да не ми носат Кучка мучка и Марига да го вратат .

Мене многу ми праи мерак Мвила , ама кој ме слуша мене . Годинава често глеав француско и дечково и топ и ете читам као готов иде кај Венгер . И Муса Сисоко како што викаш е топ . Сам ја држи средината у Тулуз . Блан го зима и за репрезентација . И друг од Франција класа е Хазард .
Разликата меѓу Морати и газдата на Интер е огромна,никогаш не фрла пари за џабе на непроверени играчи ид типот на Кучка,мачка,Марига,туку класа и проверени играчи што мене лично многу ми се допаѓа.
Да е Морати таков,каде ќе му биде крајот на Интер не знам.
Па за М’вила не се жалат воопшто пари,Камбијасо може да игра на ниво уште една до две сезони,додека М’вила ќе биде долгорочно решение на таа позиција.
Ако веќе не се може по него,а кога се сака се се може,нека се тргне по Сисоко.
Кој и да се земе од овие двајца нема да се погреши,на своите позиции се бомба играчи,а и долгорочни решенија.
Ете Коларов нека е на местото на Нагасаки и на коњ сме со одбраната,нека се форсира и Хуан,заслужува шанса.
Ранокија да се среди ментално и да не прави киксови,одбрана стуб ќе биде Интер.
Значи нешто вака би сакал,а и може да се направи составот.

Цезар​

Мајкон Самуел Хуан (Ранокија ако се среди како што треба) Коларов​

М’вила (Сисоко,Де Јонг-еден МОРА да се земе!)​

Исла Гуарин Поли​
Снајдер​
Лавеци Милито​

Мислам дека оваа формација ја тера Страма,ако грешам нека ме поправи некој.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 18:38 ---
Окан и Емре не ги заборавај,па уште и Хакан Шуќур и ќе си ги имаме трио Turkey!:D
Додај на нив и Грешко и Коко и растур систем :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ви ебам пацерите ...праите дрим тим а семоќниот ДАЛМА не го спомињате ....RQ7 пред времето на RQ7 :)

Stephane Dalmat !

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Џулиелменпиетро ака Џули :pos:

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
А зошто сите си го сметаат Лавеци во тим за следната сезона. Не научивте за овие две години а? :D

Ми личи дека пак ќе ја тераме како минатите две години. Ќе чекаат да помине европско па после тоа ќе го продаваат Снајдер, па на крај ќе купуваат.
Скап е Лавеци. Иако не е 30 милиони вреден играч, ама оди разбери се со италијански газди. А и плус веќе е 27 години што значи дека не плаќаме за потенцијал, туку за моментален придонес. Како и да е ако не го продадеме Снајдер не верувам дека ќе имаме пари за него. Дека е тип на играч што ни треба и дека одлично би се вклопил е вистина, ама и е голем ризик за цената и за потенцијалната жртва што за него би се дала.
А ако ги земаат и Гуарин и Поли, тогаш не треба да очекуваме имиња со големи цени. Мислам дека пак ќе си ги финансираат купувањата од продажбите.

Крилен напаѓач ни фали, тоа е очигледно. Одбраната треба да средува кај централните, посебно да се мисли на Самуел. Стар е и многу спор. Голем ризик е ако се игра на ваков подинамичен начин ко што форсира Страма. А тоа многу ја дебалансира играта. Посебно на контри и при агресивен пресинг. А искрено тоа е штета, затоа што Самуел ни е најсигурен дефанзивец и веројатно најквалитетен, во поглед на колку од тоа со што располага, го покажува на натпревари, континуирано. Јас Лусио, би го шутнал пред него, ама он полесно се вклопува во таков начин на игра. А двајца дефанзивци стартни сеа да бараме, неаме ни капацитет ни има логика тоа да се праи.

Не се слагам дека средината ни е комплетна вака. Ни фали уште еден играч и тоа еден од најбитните. Креатор од позади, диктирач на темпо, човек со сигурен пас и доволно интелегентен за тактичкиот дел. Гуарин, Оби, Поли можат да го носат теретот за тие 2-way играчи, заслужија да им се пружа доверба. Ама ни фали тој уште еден играч. Ќе се смени за 360 степени играта со него. Нема да има потреба веќе да го враќаат Снајдер до своја половина за да оди топката напред. Камбијасо неможе тоа да го понуди од недела во недела, сум си го кажал мислам мојот став за него. Али ипак би бил вреден играч за некои утакмици. Занети од друга страна, да си се врати на бековска позиција на која ќе ротира ако има потреба. Нема ништо страшно во тоа да седне на клупа once in a while. Станкович да биде Кордоба.

Ова мислам дека ни фали, од оваа перспектива гледано, за да имаме лш место, следната година. И онака е транзициска година, па треба повеќе на нови темели да се мисли и на промени, на млади играчи, а не на резултати. Ако тргнат пак во главата да праат тим за титула, и со такви очекувања, тогаш пак ќе усерат нешто. Приоритет е ЛШ, па ако нешто тргне ептен супер.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.170
Ако се даваат такви суми за напаѓач, тој треба да биде Нејмар! Иако се споменуваат неверојатни суми мислам дека реално и 20 милиони би завршиле работа.
И Зарате беше како Меси во Лацио па еве во Интер е само просек. Не знам што е толку подобар Лавеци да вреди 31 милион.
Е сега ако му успее на Бранка да го даде Пандев па да одбие околу 10 милиони + 2-3 деца и да доплатиме најмногу 5-6 милиони зошто да не :)
Само се плашам дека за да се инвестира за нови играчи ке мора да се продава Снајдер.

Како и да е, прво треба да се ослободиме од непотребните играчи, на дел од нив ако може да се заработи кој не може нека замине слободно. Кордоба треба да им служи за пример на останатите.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ете Милан иако има дупло посилен тим од нашиот и повторно ќе купува и ќе го реконструираат тимот за догодина да атакуваат на нови успеси а нашите нормално ќе ги остават истите фудбалери и ќе го купат кучка за резерва..полека полека како Арсенал стануваме тим без амбиции и купуваме во август што е најтрагично некои просек фудбалери......догодина како што тргнало пак ќе се бориме за ЛЕ и ќе ги гледаме Милан/Јувентус +20-30 поени пред нас..не Страмачиони бил..и Мурињо да дојди со овие сили толку

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.758
Мислам дека треба да се фрлат пари за било кој дел во тимот под услов да биде млад играч докажан во своето првенство и да игра за репрезентација а не ние да ги калиме во Интер .

Де Јонг не дека е стар или слаб играч ама мислам дека треба да се подмлади со долгорочно решение како Мвила кој има 21 година . Мвила , Гуарин и Снајдер - па појак среден ред ќе имаме од време Мурињо . Напред Лавеци со Кутињо/Рики и Милито . Ова е тим што 100% носи титула само да е на ниво одбраната .
Па нека е и Де Јонг , само да ги седнат стариве и ќе пркнеме . Маикон со Коларов за кој има шпекулации и топ ќе биде . Само да не ми носат Кучка мучка и Марига да го вратат .

Мене многу ми праи мерак Мвила , ама кој ме слуша мене . Годинава често глеав француско и дечково и топ и ете читам као готов иде кај Венгер . И Муса Сисоко како што викаш е топ . Сам ја држи средината у Тулуз . Блан го зима и за репрезентација . И друг од Франција класа е Хазард .
MВила ја го знам од менаџер, ретко кој од тука го гледал у 30 натпревари од сезона за да оформи став за него, од друга страна Де Јонг е 27, има уште 4 добри години во него фудбал, да игра на високо ниво, ја ако би бирал без око да ми трепне би го одбрал него наместо МВила ( поради огромната разлика во цената, ако се точни муабетиве за тие 22м ) за кого реков, незнам ништо, освен дека е доста перспективен ама 22 милиони евра/фунти ? Нема шанса, сум категорично против толку пари да дадат за ваков фудбалер кој сеуште е недокажан на некое повисоко фудбалско нивом игра за екипа која не е у топ 3 делот во Франција и игра на тој дел од теренот ( уште еден клучен детал зашто сум против ). Деструктивците за денешниве калчо стандарди не прават некоја голема разлика, Милан со Ван Бомел крпеа лани ... успешно.
Да не ме сватиш погрешно, он или Сисоко од Франција сметам дека ќе се добра инвестиција од која тимов ќе има корист, али кога правиме муабет за инвестиции, све што е над 15м евра за нив е (пре)многу и нема теорија истото да биде исплатено од Интер.

Во Италија е многу битен нападот, Милан лани таму инвестираа и добија Скудето ама сезонава кога требаше да продолжат со исти тренд но во средина, се заебаа гадно.
Поли, Гуарин, Оби плус евентуално Исла и Де Јонг, пуна капа за сезона кога не се игра во Европа. Башка тука ќе се и Камбијасо, и Занети, може уште некој од младинска, тоа би било тоа кога е во прашање средниот ред, ја би бил презадоволен ако ова бидат играчите за наредна сезона, за понатака ќе видиме, се во свое време.

Лавеци плус уште еден покрај Милито, и евентуално Дестро ко прва опција од клупа за напад и тоа би било тоа. На крај доаѓа одбраната каде не треба да се инвестира ко да нема утре зашто не се игра во ЛШ, па во една таква ситуација и вака се солидни но ете, најверојатно лев бек ќе носат. Киву најверојатно ќе остане на барање на Страма кој го планира за стоперска позиција.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 19:53 ---
Ете Милан иако има дупло посилен тим од нашиот и повторно ќе купува и ќе го реконструираат тимот за догодина да атакуваат на нови успеси а нашите нормално ќе ги остават истите фудбалери и ќе го купат кучка за резерва..полека полека како Арсенал стануваме тим без амбиции и купуваме во август што е најтрагично некои просек фудбалери......догодина како што тргнало пак ќе се бориме за ЛЕ и ќе ги гледаме Милан/Јувентус +20-30 поени пред нас..не Страмачиони бил..и Мурињо да дојди со овие сили толку
Затоа ги откорнаа пред некој ден во ситуација кога они мораа да победат, дека се дупло посилни од Интер, исто и у Јануари, само тогаш Раниери беше тренер па само 1-0 победија. :)
Кој дупло посилни бе, напад имаат подобар, Ночерино, Аквилани, Мунтари и остали таму што им играат ли се оние кои те тераат вака да размислуваш ?
Они имаат тренер, кој си наметна своја филозофија, лани освоија титула зашто Мур им го допушти тоа, инаку Интер воопшто не се слаби и денес за Калчо стандардите, слаби се за ЛШ, едни Лацио беа трети до пред некое коло, Лацио со Козак, Броки, Маури, Дијас и ред други пародични фудбалери кои им играат у прв тим.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Затоа ги откорнаа пред некој ден во ситуација кога они мораа да победат, дека се дупло посилни од Интер, исто и у Јануари, само тогаш Раниери беше тренер па само 1-0 победија. :)
Кој дупло посилни бе, напад имаат подобар, Ночерино, Аквилани, Мунтари и остали таму што им играат ли се оние кои те тераат вака да размислуваш ?
Они имаат тренер, кој си наметна своја филозофија, лани освоија титула зашто Мур им го допушти тоа, инаку Интер воопшто не се слаби и денес за Калчо стандардите, слаби се за ЛШ, едни Лацио беа трети до пред некое коло, Лацио со Козак, Броки, Маури, Дијас и ред други пародични фудбалери кои им играат у прв тим.
Не мислам буквално дупло посилен тим..но сепак имаат..Милан да не му беа повредите оваа сезона ќе дојдеа до скудетото плус и тоа како ги намачија Барселона..го имаат Ибрахимович,Робињо,Боатенг,Касано,Шарави,Ночерино..сите овие играчи знаат да играат фудбал и лесно доаѓаат на крај со онакви екипи како Парма/Палермо каде нас ни ја ебаваа мајката..ние неможиме да дојдиме до гостинска победа против тврда екипа со онаков тим каков што располагаме..треба да се инвестира во нападот и пред се во офанзивниот дел од тимот ..одбраната мање више ако постигнеме ние 3 гола небаре по 4 ќе примаме секој натпревар..не треба да очекуваме дека секој натпревар по 0-1 или 1-0 да победваме треба да се купи еден добар напаѓач како Левандовски и Лавеци за олурандер и да се врати Кутињо..сакам да личиме како онај шампионски Интер кога лесно излегуваше на крај со клети екипи како Катанија,Парма,.Каљари,Виола..ние не бараме тим како Мадрид или Барселона или пак Сити туку едноставно да можиме да се справиме лесно со малите екипи посебно на гостински терен и да не наликуваат како Барселона кога играат против нас..затоа мора едноставно Камбиасо,Станкович и Занети да седат на клупа и евентуално да послужат за ротација

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Тевез ни изгледа добро сеа, а? :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Тевез ни изгледа добро сеа, а? :)
Тевез е прескап за нашите услови и не верувам дека можиме да си го дозволиме посебно со платата која си ја бара...мислам дека Лавеци можиме некако да си го дозволиме плус Левандовски(арно ама нема ниту една шпекулација за него)..значи ќе треба да се атакува на уште еден подвижен напаѓач кој знае да се загради да испрати топка и да има солиден шут..таквите се ретки ама затоа Морати ќе го донеси Паласио и свршивме работа:facepalm:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Не се слагам, мислам дека нема разлика. :)
Има разлика,тој дава пари на млади и перспективни играчи,а Морати наш сака да ги задржи Станко и компанија.
Тука јас ја гледам разликата :)
--- надополнето: 8 мај 2012 во 20:14 ---
Тевез е прескап за нашите услови и не верувам дека можиме да си го дозволиме посебно со платата која си ја бара...мислам дека Лавеци можиме некако да си го дозволиме плус Левандовски(арно ама нема ниту една шпекулација за него)..значи ќе треба да се атакува на уште еден подвижен напаѓач кој знае да се загради да испрати топка и да има солиден шут..таквите се ретки ама затоа Морати ќе го донеси Паласио и свршивме работа:facepalm:
Тевез ако сака може и да издејствува и намалување на платата и намалување на цената за него што ја бара Сити,ама има ептен алчен менаџер,фрката е тука според мене.
А дека сака да игра фудбал,сака.
Дека има уште многу фудбал во него има.
ама дека нема мозок,дефинитивно нема.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 20:16 ---
Ви ебам пацерите ...праите дрим тим а семоќниот ДАЛМА не го спомињате ....RQ7 пред времето на RQ7 :)

Stephane Dalmat !
Tи ибам,се сеќавам само на јакиот гол против Фиорентина додека им играше Киеза :pos:

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Разликата меѓу Морати и газдата на Интер е огромна,никогаш не фрла пари за џабе на непроверени играчи ид типот на Кучка,мачка,Марига,туку класа и проверени играчи што мене лично многу ми се допаѓа.
Да е Морати таков,каде ќе му биде крајот на Интер не знам.
Па за М’вила не се жалат воопшто пари,Камбијасо може да игра на ниво уште една до две сезони,додека М’вила ќе биде долгорочно решение на таа позиција.
Ако веќе не се може по него,а кога се сака се се може,нека се тргне по Сисоко.
Кој и да се земе од овие двајца нема да се погреши,на своите позиции се бомба играчи,а и долгорочни решенија.
Ете Коларов нека е на местото на Нагасаки и на коњ сме со одбраната,нека се форсира и Хуан,заслужува шанса.
Ранокија да се среди ментално и да не прави киксови,одбрана стуб ќе биде Интер.
Значи нешто вака би сакал,а и може да се направи составот.
Мислам дека оваа формација ја тера Страма,ако грешам нека ме поправи некој.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 18:38 ---

Додај на нив и Грешко и Коко и растур систем :D
зе мариа . чирило (хрррррк пу ) и матео ферари. и неизбежиот беноа кое

баш коларов ќе ни ја опраи одбраната , уште една коњина како станковиќ да шутира без памет од 40 метра кога бркаме резултат не ни треба, башка одбранбените карактеристики не му се нај нај. а нагасаки пак ќе кажам што ви згрешил толку ќе греши кога никој не покрива позади , за разлика од ранокија самуел лусио и мајкон беше најстабилен во одбрана. или не е ешли кол или карлос и тоа однапред значи дека не го бива ? лев десен бек и технички поткотван да покрива и крило , без проблем би прифатил да ротира а доволно квалитетен и за прв тим , не знам што повеќе очекувате од него.

Kajgana Shop

На врв Bottom