Ја сум официјално презадоволен од информациите што ги добиваме од новиниве за трансфериве Подолски дојде МВила е готов и тој читам исто така и за Јуниор Холиеот од Блекбурн и тоа дека ке дојде за без пари кај нас ипак тој е вингер а на таа позиција имаме играчи на претек мислам ако дојдат уште двајца квалитетни играчи на лев бек позиција и среден ред со АМ предиспозиции ние ке имаме тим за титула би сакал да видам да дојдат уште Лејтон Бејнс и некој играч како Ериксен идеална формација за наредна сезона според мене би била
----------------Шчезни----------------
--Сања---Кош---Верма---Бејнс--
------------Сонг----М Вила----------
--------------Вилшер-----------------
---Волкот--------------Подолски--
----------------Рвп--------------------
Резерва Росицки Окс Артета Пер Ериксен Сантос и кој било голман
За Хоилет ако дојде одлично, момакот е струја!
Бејнс и јас сакам да го купиме али сигурен сум дека такво нешто нема да се случи познавајќи го Венгер, при 2ца леви бека притоа едниот минатата година купен тој нема шанса да пазари на таа позиција.
Туку сите зборат за леви бекови, а уствари коа ќе ги разгледаме работиве десната ни е покритична, Сања е класа да, али за жал у последно време врза две три крупни повреди.. ако го служи здравје дај боже добри сме, али ако се повреди немаме соодветна замена. Јенкинсон е каша, Кокелин, Џуру.. овие двајца не се бекови, пак ли ќе се крпиме? со крпење титула тешко..
Што се однесува до формацијата ако дојде М'Вила ќе не појача доста, али тој да игра, а Артета на клупа малце потешко. Кош, Артета, РВП ни беа оваа сезона надобри играчи, за нив мислам дека наредна сезона е загарантирано место во први 11 ако играат во оваа форма.
Него вака коа ќе го разгледаме составот за наредна година, со Подолски,ако се донесе МВила и другите кој се враќаат од повреда Вилшер, Дијаби, Сања имаме одличен состав али некако пак сме кнап во одбраната. Јан Вертоген да се донесе ќе биде друга приказна, дечкото е универзален игра централен, лево, средина може да игра..
Како и да е, Перси ако не потпише преку тасета, секој трансфер период клучни играчи си идат.. налет.