Албанците со муслиманска вероисповест протестират против што?

Статус
Затворена за нови мислења.
Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Јас да опљачкам трафика шансите да ме фатат се 7%...а не па некој професионални убијци да ги фатат за 2 недели.

Но дај боже да се меѓу тие 20-тина...

-А брачава што протестираат ,абе алал да им е ,знаеш кај нив како е "Сине кај ќе одиш?" -"На протести" -"Доаѓам ,и ја сине!"...тоа е разликата меѓу њума и нама...

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
А зошто се извикуваше уџк на протестот, мене тоа не ми е јасно? И дали беше најавен според законските норми за пријавување на мирен протест?
Затоа што зад протестот веројатно стои или умешала прсти некоја од опозициските албански партии која ги навлече прво на тенок мраз своите албанци, за уште еднаш да го промаши целиот фудбал бидејки подршка од надворешните медиуми не доби , туку осуда како и што се очекуваше.УЧк им е омилено за извикување, ништо ново и спектакуларно,но интересен е молкот на албанските медиуми после протестот!

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Глупите си останаа глупи.Тие што протестираа се сите да ги качиш на авион и правец Авганистан да поживеат еден месец таму па послем да видам дали ќе сакаат муџахедини.
Глупи глави,наместо мозок лој имаат у црпките.Наместо да размислуваат како да заработат некое париче за дома леб да однесат тие ќе протестираат.

S

Shaman

Гостин
Јас да опљачкам трафика шансите да ме фатат се 7%...а не па некој професионални убијци да ги фатат за 2 недели.

Но дај боже да се меѓу тие 20-тина...

-А брачава што протестираат ,абе алал да им е ,знаеш кај нив како е "Сине кај ќе одиш?" -"На протести" -"Доаѓам ,и ја сине!"...тоа е разликата меѓу њума и нама...

Ти да опљачкаш трафика ќе направиш штета од максимум 200-300 евра.
Затоа никој нема да ти прави ДНК профил и длични работи туку цела истрага ќе се сврти на класично
оперативно работење. Еден ДНК кит за правење ДНК профил чини повеќе од 100 евра. Ете ти проста математика.
И на крај, на твојата кражба нема да работат 1000 полицајци и пола ДБК туку 2 инспектори за раткапни. Процентот од 7% за трафиката ти е точен. Само немој да мешаш баби и жаби, трафика и граѓанска војна исто ли е?

Член од
5 мај 2012
Мислења
4
Поени од реакции
6
Прем. Министерот Никола Груевски кажа: (граѓанскиот протест на Албанците имаше одредена етничка димензија која беше очигледна на вчерашниот настан)!
Се поставува прашањето: Зошто баш после петочната средба во џамијата во Скопје Албанците со муслиманска вероисповест добиват волја и сила да протестират, и кој им ја наполнил главата со таква идеја? ?
Се разбира поглаварите во Џамијата (оџите и имамите)!
Што значи тие се оние кој ги нарачале протестите, се разбира со цел да ја дестабилизират Македонија за да можат полесно и поедноставно да ги остварат своите религиозни муслимански цели во Македонија па и пошироко во Европа.
Тука треба власта (Полицијата) длабоко и сериозно да се позанимава со таквите екстремни исламисти, како што тоа го прави секоја земја во светот.

Албанците со муслиманска вероисповест протестират против што?? Против приведувањето на осумничените убијци од страна на полицијата?
Значи тоа беше протест на албанците со муслиманска вероисповед против приведувањето на осумничените убијци, што значи барање за ослободување на убијците!

И сето тоа власта (полицијата) пасивно го гледаше и не превзема ништо, за разлика према Македонското население кога протестираше против грозното убиство, Македонската полиција примена сила и приведување на Македонците на груб и брутален начин!

Кое лудило, која мизерија која неправда. Које навредување за Македонскиот народ. Тоа треба Македонскиот народ остро да го осуди и најстрого на следните избори да ги казни сите политичари кои заборавиле дека тие се избрани и морат да служат токму на тој народ што им дозволил да бидат на власт. Тоа несмее Македонскиот народ да го заборави и толерира без разлика за која политичка партија се работи.
......................................................................................................................................................................................
Почитувани Македонци, брака и сестри...
Крајно време е да почнеме сериозно да се размислиме и да ја подигнеме нашата: политичка, човечка, културна и национална Совест!
Секој: политичар, судија, полицаец, државен службеник што погрешил и ја злоупотребил својата должност кон народот, кон граганите на Македонија треба да се осуди, најстрого да се казни и хитно да се отстрани од должноста што му ја дал народот Македонски.
Крајно време е да си ја земеме Македонија во свои раце, да престанеме со ВМРОВЕЦ, СДСОВЕЦ итн.
Иднината на нашите деца е наша обврска.
Во спротивно ке бидеме робови на секоја власт што значи Робовладетелско општество!
Каков народ таква власт/Македонец
--- надополнето: 7 мај 2012 во 11:35 ---
Комплетно сум на ваша страна,но сакам да додадам уште нешто.Јас како Македонец ,Православен,сакам да му укажам на секој Македонец,без разлика дали има или нема Албанци во близината,да се расвестиме.Мора да предизвикаме нова 2001,што не претставува проблем,другата страна едвај чека.Мислат дека имаат подршка,инаку како зајаци се,ако им покажеме заби ке ги снема,а подршка имаат од исламските земји кои нажалост далеку се.Ние ке ја добиеме подршката од Србите ,Бугарите па дури и од Грците,доколку дојде до верска војна,а сите се во нашето опкружување.Можеби не е можна таква војна но јас би го дал животот,не толку за државата,туку за народот и за мојот син кој сакам да живее во слобода и мир подалеку од крвниците.Мора да се разбудиме,барем сега иструментите за војување се во наши раце.ке помислите ова е некој необразован,глупав човек,нема проблем ве разбирам,но разберете ме и вие,друг излез немаме освен да се разграничиме и да изградиме зид од 100метри и ветерот што ке дува од нивна страна да не го осетиме.Секој ден се сретнувам со нив,доколку не го решиме проблемот ке продадам се и ке заминам било каде само да не се во моја близина.УБИЈЦИ СЕ ТОА,БЕЗДУШНИЦИ,ЖИВОТНИ ШТО ИМААТ ВЕРА А НЕ ЈА РАЗБИРААТ.Не ми замерите ама многу сум исфрустриран.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
--- надополнето: 7 мај 2012 во 11:35 ---
Комплетно сум на ваша страна,но сакам да додадам уште нешто.Јас како Македонец ,Православен,сакам да му укажам на секој Македонец,без разлика дали има или нема Албанци во близината,да се расвестиме.Мора да предизвикаме нова 2001,што не претставува проблем,другата страна едвај чека..
Пријателе дај олади малце, ако си од источна македонија може одвај чекаш ама овде веруј ми ниту ние ниту албанците сакаат војна, цивили да немаат каде да бегаат со деца по 3 години кои незнаат што се дешава, да ти паѓаат бомби у двор на куќа, да те евакуираат со хеликоптер! Смирите малце тоа пубертетските размислувања, многу е лесно да повикуваш на војна кога не планираш да учествуваш во неа!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Сега ќе почнат да протестираат и зашо имињата на училиштата не се смениле!
Нека направат нов протест да ј боже да се соберат више па со бомба да мавнам... :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Во петок во 13:30 имаш избор:
- Куманово
- Скопје
- Тетово
- Гостивар
- Дебар
- Кичево
- Струга

(само не знам зошто не во Охрид, Битола, Прилеп, Крушево, Велес, Демир Хисар, Македонски Брод итн., сепак и тие места според нив се во мапата на големата такозвана држава).

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
- Куманово
- Скопје
- Тетово
- Гостивар
- Дебар
- Кичево
- Струга

(само не знам зошто не во Охрид, Битола, Прилеп, Крушево, Велес, Демир Хисар, Македонски Брод итн., сепак и тие места според нив се во мапата на големата такозвана држава).
Во Прилеп несмеат таму УЈП има седиште мислам,Во Охрид скоро и нема Албанци и во Крушево,во велес се ретки...а во источна Македонија скоро и ги нема.ВО Берово знам дека пред 2 години пробаа да се населат 3 фамилии и да формираат кружок ама таму луѓето со вили,гребули и лопати ги избркаа и бараа од локалната самоуправа да не ги пуштаат и овие со поткренати опаши си отидоа хахаха

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Кај што има радикален исламизам,, таму има вакви проблеми. Сега кај нас видовме дека има групи радикални албански исламисти кои го поддржуваат џихадот. Џихадисти има во цел свет. Па само во САД се уапсени повеќе од десетина Албанци џихадисти и многу од нив се на судење со можна смртна казна.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 10:09 ---
- Куманово
- Скопје
- Тетово
- Гостивар
- Дебар
- Кичево
- Струга

Јас многу би сакал џихадистите љопки да демонстрираат во Охрид, Битола, Прилеп, Велес, Демир Хисар...
Че бидит многу забавно:cuc:

Полицијата убаво да си снима, да се видат кои се џихадисти во Македонија и кривични пријави за ширење верска омраза и повикување на војна да им стегне.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Тие што протестираа се сите да ги качиш на авион и правец Авганистан да поживеат еден месец таму па послем да видам дали ќе сакаат муџахедини.
Не во Авганистан, во Чеченија, да се судрат со СПЕТСНАЗ единиците од Русија, после нема ни да помислат да изговорат муџахедини, кога ќе ги подберат. А знаеме каква е бруталноста на руските специјалци ако фатат некој непријател.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 12:44 ---
Пријателе дај олади малце, ако си од источна македонија може одвај чекаш ама овде веруј ми ниту ние ниту албанците сакаат војна, цивили да немаат каде да бегаат со деца по 3 години кои незнаат што се дешава, да ти паѓаат бомби у двор на куќа, да те евакуираат со хеликоптер! Смирите малце тоа пубертетските размислувања, многу е лесно да повикуваш на војна кога не планираш да учествуваш во неа!
(y) Реален одговор

Член од
12 јануари 2010
Мислења
87
Поени од реакции
23
Кај што има радикален исламизам,, таму има вакви проблеми. Сега кај нас видовме дека има групи радикални албански исламисти кои го поддржуваат џихадот. Џихадисти има во цел свет. Па само во САД се уапсени повеќе од десетина Албанци џихадисти и многу од нив се на судење со можна смртна казна.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 10:09 ---

Јас многу би сакал џихадистите љопки да демонстрираат во Охрид, Битола, Прилеп, Велес, Демир Хисар...
Че бидит многу забавно:cuc:

Полицијата убаво да си снима, да се видат кои се џихадисти во Македонија и кривични пријави за ширење верска омраза и повикување на војна да им стегне.
Нека дојда во Прилеп или во Битола слободно нека повела ќе ги чекаме ама после има да ги толчиме до Кичево.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
Нека дојда во Прилеп или во Битола слободно нека повела ќе ги чекаме ама после има да ги толчиме до Кичево.
Taка, така. Кажи им. Они тебе во твојот град, пфф....

Ќе им го држиш, тоа само. Скопје седеше дома првиот протест, ти во Прилеп со 20.000 жители ќе ги тепаш. 1 ипол е, не ти е почнат први час? Или чекате професорот, па кулираш на интернет? :cool: Ај пиши после школо, ако не си на теретана..

Кога сме кај држење, да не им го држеле таа ноќ на осомничените тие шо протестираат па тврдат невиност? Никој не ги стави на столица, процес е тоа, осомничени се, ќе ги испрашаат, ако не се виновни ќе ги ослободат, што впрочем и се случи, додека траеше протестот пола веќе беа ослободени. Ама некој си ја знае работата, во таква нестабилност, способен уште следниот ден да организира протест, а за убивање 4 деца, се протестираше дури на форум!

Друго, за оперираните.. како тоа сите се невини а некои се во бегство? Толку се исплашија од еден ден испрашување и ослободување ако се докажат невини како што се тврди? Мислам хелоу, замисли за РАКА може да ги држат дур ги преведат. Koj нормален не би побегнал. Кога сме кај бабата што имаше артилерија спремено како за против Avengers, неможеа нашите херои кои ќе ги опеваме за способноста и чесноста во иднина, да излезеа со некоја шкљ изјава дека поради не постелување црвен тепих при апсењето, еве, полицаецот е суспендиран ѓоамити како казна, нека дреми на платен одмор човекот и да видиме дали ќе имавме уште 10 теми за како албанците протестираат и како тоа имаат валидни причини.

Член од
12 јануари 2010
Мислења
87
Поени од реакции
23
Taка, така. Кажи им. Они тебе во твојот град, пфф....

Ќе им го држиш, тоа само. Скопје седеше дома првиот протест, ти во Прилеп со 20.000 жители ќе ги тепаш. 1 ипол е, не ти е почнат први час? Или чекате професорот, па кулираш на интернет? :cool: Ај пиши после школо, ако не си на теретана..

Кога сме кај држење, да не им го држеле таа ноќ на осомничените тие шо протестираат па тврдат невиност? Никој не ги стави на столица, процес е тоа, осомничени се, ќе ги испрашаат, ако не се виновни ќе ги ослободат, што впрочем и се случи, додека траеше протестот пола веќе беа ослободени. Ама некој си ја знае работата, во таква нестабилност, способен уште следниот ден да организира протест, а за убивање 4 деца, се протестираше дури на форум!

Друго, за оперираните.. како тоа сите се невини а некои се во бегство? Толку се исплашија од еден ден испрашување и ослободување ако се докажат невини како што се тврди? Мислам хелоу, замисли за РАКА може да ги држат дур ги преведат. Koj нормален не би побегнал. Кога сме кај бабата што имаше артилерија спремено како за против Avengers, неможеа нашите херои кои ќе ги опеваме за способноста и чесноста во иднина, да излезеа со некоја шкљ изјава дека поради не постелување црвен тепих при апсењето, еве, полицаецот е суспендиран ѓоамити како казна, нека дреми на платен одмор човекот и да видиме дали ќе имавме уште 10 теми за како албанците протестираат и како тоа имаат валидни причини.
Другар ме натера сега да одам малце оф топик ама ајде
Во 2001 прилепчани за 2-3 саати се што беше албанско во Прилеп запалија и сите албански фамилии се преселија кај нивните а и налет тоа летна и ракетата е така да си знајш.Имаше и многу резервисти од Прилеп имаше и загинати и ранети многу додека тие од Тетово си дојдоја кај роднините во Прилеп и другите градови а прилепчани нека гинат за тие да си гледаа сеир на телевизија ама ако Прилепчани отфазла се....Инаку колку за информација прилеп има околу 80 000 жители

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom