Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Ај ве молам ако знае некој, имам проблем тука. татко ми зема samsung galaxy y pro gt b5510, пробувам веке од вчера, да го отклучам телефонот, Сим картичка ми ја прими, после ми вика внесете код за екран.

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
здраво на сите
Имам sony ericsson xperia x8 на 19 април ми заврси гаранцијата и сега неможам да го носам на поправка па морам да прашам некој да ми помогни. Мислам дека имам вирус во телефонот и мислам дека е спуштен преку маркет или некоја друга апликација го скенирав телефонот со аваст нортон есет и никој не ми покажа дека има вирус а телефонот кочи кога одам на лево тој оди на десно кога стегам на горе тој оди на десно кога стегам мени тој отвора повици кога стегам единиц стега некој трета бројка понекогаш дури и како тачот да ми го исклучува кажувајте помош вчера го ресетирав преку сетингс фактори ресет и го рестартирав после то ама бадијала пак истото и сабајлево ми звони мобилниот одвај кренав не фајчаше тачот поздрав и плис помагајте

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Samsung Galaxy i9000 dali moze da se dekodira posto vo bitola mi rekoa nesto ima problem da go zadrzime nekolku dena pa da probame da se odkodira aj ke ve molam za pomos

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
здраво на сите
Имам sony ericsson xperia x8 на 19 април ми заврси гаранцијата и сега неможам да го носам на поправка па морам да прашам некој да ми помогни. Мислам дека имам вирус во телефонот и мислам дека е спуштен преку маркет или некоја друга апликација го скенирав телефонот со аваст нортон есет и никој не ми покажа дека има вирус а телефонот кочи кога одам на лево тој оди на десно кога стегам на горе тој оди на десно кога стегам мени тој отвора повици кога стегам единиц стега некој трета бројка понекогаш дури и како тачот да ми го исклучува кажувајте помош вчера го ресетирав преку сетингс фактори ресет и го рестартирав после то ама бадијала пак истото и сабајлево ми звони мобилниот одвај кренав не фајчаше тачот поздрав и плис помагајте
Мислам дека немаш софтверски (вирус) проблем, туку тачот престанал да ти функционира.
Како и да е, ти пратив пп со решенија.
--- надополнето: 6 мај 2012 во 10:35 ---
Ај ве молам ако знае некој, имам проблем тука. татко ми зема samsung galaxy y pro gt b5510, пробувам веке од вчера, да го отклучам телефонот, Сим картичка ми ја прими, после ми вика внесете код за екран.
Некој или Ти сте ставиле сеќурити код на телефонот, за ако биде украден/најден да неможе никој да има пристап до информациите во телефонот освен ако не го знае кодот. Треба да се декодира, доколку незнаете кој код сте го ставиле. Ти пратив и на тебе ПП со цена и решение.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Може ли да се одкодира Iphone 4s и што пари е ако има во македонија најдов евтини 4s по 250$ кодирани само на една мрежа може да одбереш да работат ..

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Може ли да се одкодира Iphone 4s и што пари е ако има во македонија најдов евтини 4s по 250$ кодирани само на една мрежа може да одбереш да работат ..
Од која мрежа се и на кој OS.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ме интересира: Дали може да се најде кај нас батерија за HTC Magic, маска и слушалки ? :D и колку кошта секој дел посебно?

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
iOS 5 and iCloud

at&t Verzion Sprint на една од овие 3 можи да се одбери само да работи кодиран.
Ако зимаш зимај на at&t, иначе може, а at&t најлесно и најбезбедно е... додека за Verzion и Sprint тие се проблематични (и тие може ако се на ios 5 ама ако недајбоже апдејтуваш, потешко - мора да се џеилбрејкувани за да може на нив)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Sprint нема договор со ејпл, да така не го продава iPhone 4S - додека верајзон и атт може да се декодираат само преку x-sim, gpp, r-sim3 и некои такви глупости.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
znaci vaka sea telefonov samsung i9000 neso drugo e poremeten znaci ne e samo odkodiranjeto...ja stavam karticata telefonov go pustam i e aktiviran flight mode....

probuvam da baram mreza i mi vika insert sim card ro acces network services

telefonot voopsto ne javuva deka ima nekakva karticka

kaj so go odnel vo bitola prethodniot sopstvenik mu rekle da go ostavi telefonot dve tri nedeli da posedi da go sredat

jas ke vi go pratam telefonot za skopje posto sum od resen ama dali ke moze da mi kazete sto od prilika moze da bide i kolku ke me kosta

telefonot valjda e kraden od grcija i dali moze da go imaat skroz blokirano ili so e problemot pisete mi da znam kolku pari da pustam i dali voopsto ke se resi pro

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
520
Поени од реакции
232
Дали некој знае како да декодирам Alcatel OT 813 ?

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
dali nekoj znae kako mozam da gi podesam parametrite na xperia x10 mini go resetirav factory data reset i gi poremetiv izgleda i sega care neznam pomos ako nekoj znae

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Sprint нема договор со ејпл, да така не го продава iPhone 4S - додека верајзон и атт може да се декодираат само преку x-sim, gpp, r-sim3 и некои такви глупости.
Имам еден сони ериксон к750и ама од тој што го зедов работел само со неговата картичка .. т.е само со една картичка од вип .. можам ли некаде да најдам код за да работи со моја картичка , и овој Phone lock code е изменат како можам да го најдам ?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Имам еден сони ериксон к750и ама од тој што го зедов работел само со неговата картичка .. т.е само со една картичка од вип .. можам ли некаде да најдам код за да работи со моја картичка , и овој Phone lock code е изменат како можам да го најдам ?
Да видиш некој генератор дали ќе ти помогне? Или овде. Доста е стар телефонот би требало да се јавни овие работи.
--- надополнето: 12 мај 2012 во 14:52 ---
Јас го имам флешувано мојот к750и во w800i многу одамна. И до денес ми работи. Направи му само флеш нема да имаш веќе заштити.

Kajgana Shop

На врв Bottom