FA & Capital One Cup

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Челзи играше подобро. Една грешка и одма примија гол и тоа на крај им се врати тотално.
За голот:На почеток стварно мислев дека е гол ама после натпревар имаше еден многу добар графички приказ според кој топката беше влезена 95 % во голот. Не беше сто посто ама поголемиот дел беше влезен.
Како и да е честит нека ни е трофејов и нека се множат :).
(Како да се специјализиравме за ФА куп во последни 5 години 3-4 трофеи :D )

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тоа дека не играте во финале? :D ФА Куп >>>>>>> Комјунити Шилд а вие пак си го сметате како куп од оваа сезона иако тоа се смета за трофеј од претходната сезона
Хах, абе еднаш да се освои Премиер Лига е поважно и повеќе нуди на клубот отколку 10 пати да го освоиш купов во рок од 10 години. Сто пати пишав низ странициве зошто ваквите купови треба да се приоритети на екипи ко Астон Вила ама сите ми кажавте демек криво ми било Манчестер ФА Куп што не играл :eek:Еве за почеток, колку награда доби Челзи за купов, 2 милиони? Толку клубот ви троши неделно за плати само, без бонуси и секакви други потрошњи. Има право Фантомот што ви збори, ама ајде можеби за неколку години ќе сфатите што сака да ви каже.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
П.С. Од оваа сезона се смета Комјунити Шилдот, не за џабе се вика натпреварот a curtain raiser.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Хах, абе еднаш да се освои Премиер Лига е поважно и повеќе нуди на клубот отколку 10 пати да го освоиш купов во рок од 10 години. Сто пати пишав низ странициве зошто ваквите купови треба да се приоритети на екипи ко Астон Вила ама сите ми кажавте демек криво ми било Манчестер ФА Куп што не играл :eek:Еве за почеток, колку награда доби Челзи за купов, 2 милиони? Толку клубот ви троши неделно за плати само, без бонуси и секакви други потрошњи. Има право Фантомот што ви збори, ама ајде можеби за неколку години ќе сфатите што сака да ви каже.
А зошто мислеш дека се е за пари?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Според таа логика и Премиер лига треба да се прекине пошто во ЛШ се вадат повеќе пари и се игра со по квалитетни екипи а не со Свонси.
Ако фантомот беше во право за пола од тоа што го збори сега Челзи ќе беше во ЛИГА 4....
--- надополнето: 5 мај 2012 во 23:56 ---
шо ќе ми се од јунајтед кој вас во овој момент ве гураат ?
Извини грешка мислев дека си за Јунајтед. Сега видов дека си за Ливерпул. Вас не мора ни да ве зафркавам и вака ви е тешко :(

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Според таа логика и Премиер лига треба да се прекине пошто во ЛШ се вадат повеќе пари и се игра со по квалитетни екипи а не со Свонси.
Ако фантомот беше во право за пола од тоа што го збори сега Челзи ќе беше во ЛИГА 4....
Клуб од размер на Челзи ништо нема да направи само со парите од едното или само со парите од другото. А ЛШ не можеш да играш ако не играш ПЛ, така да...

Не, имаше право Фантомот летото 2010 кога велеше дека на Челзи му претстои лоша сезона со вработување на сумљиви технички лица од Барселона во вашиот клуб и потоа отпуштањето на Вилкинс. Сите му велеа дека нема врска тоа ама затоа Челзи мораше зимата да потроши 80 милиони за да спаси нешто од сезоната. Не е ова хејтерски муабет, реално гледано е.
--- надополнето: 5 мај 2012 во 23:57 ---
А зошто мислеш дека се е за пари?
2012 година сме, и црквите дури постојат за пари. Време е да почнете да го гледате спортот со други очи, подобро ќе е за вас.

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
--- надополнето: 5 мај 2012 во 23:56 ---

Извини грешка мислев дека си за Јунајтед. Сега видов дека си за Ливерпул. Вас не мора ни да ве зафркавам и вака ви е тешко :(
:place: сечам вени шо не освоиа ....
Нервоза како нервоза два - три дена ,а после се по старо ...
Да кажам дека не мие криво ќе излажам али што е тука е , нека ви е честито титула ...

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
:place: сечам вени шо не освоиа ....
Нервоза како нервоза два - три дена ,а после се по старо ...
Да кажам дека не мие криво ќе излажам али што е тука е , нека ви е честито титула ...
Едвај Кардиф ги тепавте у Карлинг... Ваљда не се надевавте до толку дека ќе тепате ФА па да се нервирате, м?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Drogba became the first player in the 141-year history of the FA Cup to score in four finals.
Ешли Кол стана единствен играч кој има освоено 7 Ф.А трофеи

F

fantomX

Гостин
Јас Челзи го гледам како врвно светско и европско ниво. Јасно, Челзи и натаму не е клуб од рангот на Манчестер Јунајтед, Милан, итн....но стремежот е кон тоа, и затоа така јас гледам на Челзи. Доколку го споредувам со Фулам, ВБА и Свонси, тогаш да, грешам не за пола туку апсолутно за се. Но споредбата е на поинакво ниво од претходно споменатите клубови, со должна почит за нив.
--- надополнето: 6 мај 2012 во 02:16 ---
Клуб од размер на Челзи ништо нема да направи само со парите од едното или само со парите од другото. А ЛШ не можеш да играш ако не играш ПЛ, така да...

Не, имаше право Фантомот летото 2010 кога велеше дека на Челзи му претстои лоша сезона со вработување на сумљиви технички лица од Барселона во вашиот клуб и потоа отпуштањето на Вилкинс. Сите му велеа дека нема врска тоа ама затоа Челзи мораше зимата да потроши 80 милиони за да спаси нешто од сезоната. Не е ова хејтерски муабет, реално гледано е.

2012 година сме, и црквите дури постојат за пари. Време е да почнете да го гледате спортот со други очи, подобро ќе е за вас.
Челзи со влез во финалето на ЛШ финансиски е таман од сезонава. Самото финале веќе значи нешто сосема друго - тоа е сон, тоа е желба, тоа е за гордост. Додуша да, пошто Челзи преку ПЛ нема да се пласира во ЛШ за следна сезона, финансиски гледано за следната сезона е важно да се освои, но тоа не е примарно веќе. Барем јас гледам вака на тоа, кога си стасал до финале - тоа е крајот, нема назад. Особено за турнир како ЛШ.

Челзи шо и да земи од Барселона, не вреди. Шо побрзо сватат во Челзи тоа поарно. Иако искрено се плашам дека ќе се растури вистинскиот Челзи и ќе се проба со создавање на нешто одвратно како ванабиБарселона.

Како и да е, честита да ни е лимаријава, по еден вид лимарија се изедначивме со архео-историчариве, нема бегање сега! :pos:

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Фала, фала на честитките

Абре бруки Ливерпулско Ооо Историски :facepalm::facepalm::facepalm:

1. Отрезнете
2. Исплачете се и после дојдете да прајме муабет за утакмицава
3. Книгите од историја да си ги пикните во задниците
4. Sorry за ускратенниот дооооооолго очекуван асален трофеј
5. Повеќе среќа нареднот пат - ако уопште го имате

(y) за вистинските лица на некои лицемерчиња и :гомце:јадци од овде....
ta07d5.gif

Прашање на време беше кога ќе се избаците во право светло. И дефинитивно не сте биле за пред народ - одма ќе ја испоганите темата. Арно си знајте - седите дома у ваш ФК

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Честитки за Челзи. Заслужено освоен трофеј.
И по се ми изгледа дека РДМ ќе остани на кормилото.

За Ливерпул незнам што да кажам. Повеќе среќа наредниот пат.
Ај следната сезона е ваша :D

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.814
Поени од реакции
11.435
Честитки за челси и навивачите.

Kajgana Shop

На врв Bottom