Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
Препорачувам за промена наместо мелено месо да се стави ситно исечкан пилешки стек како за цезар салата кој е прво подварен во вода и да се испржи.1 главица кромид ситно ја сецкаш,додаваш
2 моркова рендани и
600 гр.мелено месо.Сето ова се пропржува ,потоа сипуваш
1 л.томатело(во тетра пак),додаваш
сол
бибер мелен,црн
оригано 2-3 м.лаж.
босилок 2-3 м.лаж
Сето ова да крчка на тивко околу 30 мин,а во меѓувреме го правиш бешамелот.
За бешамел:
100гр.путер
4 супени лаж.брашно
1 л.млеко(Го пропржуваш брашното на путер ,па додаваш 1 л.млеко)
Кога се ова ќе ти биде готово ставаш 2 кутлачи од бешамелот во земјена тава па потоа редиш од корите -неварени,така од кутија само извадени-па 1 црпалка пак бешамел,па од меленото месо 1-2 црпалки.Се ова до крај се реди,кори ,бешамел,месото.
Најгоре ќе си ставиш рендан кашкавал.
Тавата ќе ја ставиш во загреана рерна на 220-230 Ц.да се пече околу 40 мин.
За да провериш дали е готово ,со долг нож,боцни во лазањата,ако ножот слободно влегува,нема од томателото неизвриено,значи дека се готови.
Мене ми е уште поубава пилешката лазања.