~Bunny
Magic wand...
- Член од
- 13 септември 2010
- Мислења
- 902
- Поени од реакции
- 1.266
Замрзнато кафе
Потребно е:
- 400 мл подготвено еспресо кафе
- 120 мл кондензирано млеко
- 120 мл ликер од кафе
- чепкалки за заби
Ако сакаш лук, за да го подобриш вкусот може на малку маслиново кратко да потпржиш исецкани чешне-две лук и некој зачин (босилек, жалфија, оригано, што си сакаш), кога ќе се потпржи лукот, во тоа да ја додадеш туната на минута, и да додадеш томатело или било кој доматен сос. Тоа ти е pasta alla putanescaДенеска направив паста со туна и излезе супер. 250 грама паста се вари и се додава Туна Рио Маре со сос од домати во неа. Претходно треба туната да се раситни на помали парчиња во чинија.
Ептен е просто јадењево ама е многу вкусно
Јас имам ставено кромид наместо лук, исто е доброАко сакаш лук, за да го подобриш вкусот може на малку маслиново кратко да потпржиш исецкани чешне-две лук и некој зачин (босилек, жалфија, оригано, што си сакаш), кога ќе се потпржи лукот, во тоа да ја додадеш туната на минута, и да додадеш томатело или било кој доматен сос. Тоа ти е pasta alla putanesca
Со кромид мене ми е малце потешко. Не дека и со лукот е лајт, ама луков некако полесно ми проаѓа низ желудник Различен е вкусот, кој на што е навикнат.Јас имам ставено кромид наместо лук, исто е добро
1 главица кромид ситно ја сецкаш,додавашМоже да ми каже некој како се прават лазањи
Nisto posebno druze,..toj desert ti e samo pain in the ass...tolku mnogu rabota okolu nego a na kraj ko vanilin puding slicno.Крем Бруле
Гурман™ | 18 септември, 2011 | 0 коментари(2 гласа, просек: 5,00 од 5)
Овој викенд решивме да ве изненадиме со еден десерт на кој му се поклонува целиот свет. Крем Бруле е нешто навистина посебно. Нешто што не може да се спореди со другите десерти. Гурман™, тоа вкусно задоволство го носи во вашите домови.
СОСТОЈКИ (за 5 лица)• 6 жолчки од јајца• 75 гр бел шеќер• 3 мл екстракт од ванила• 600 мл слатка павлака• 25 гр кафен шеќерПРИГОТВУВАЊЕЗагрејте ја рерната на температура од 150℃. Изматете ги жолчките од јајцата, додадете 4 големи лажици бел шеќер и ванила и потоа матете сѐ додека не добиете густа и кремаста текстура.Ставете ја слатката павлака во сад за готвење и потоа загрејте ја на тивок оган. Пред да започне да врие, отстранете ја од шпоретот и помешајте ја со смесата со жолчки. Таа смеса ставете ја во помал сад , а тој во поголем сад во кој има вода која врие. Варете околу три минути и потоа отстранете од оган.Смесата потоа ставете ја во огнотпорен сад и печете околу 30 минути. Оставете да се излади до собна температура и потоа ставете ја во фрижидер (1 час најмалку).Во мал сад, измешајте 2 големи лажици бел шеќер и 2 кафен шеќер. Посипајте ја смесата по рабовите на тестото. Потоа, ставете ја во двоен сад, во кој долниот има вода која врие, за да се стопи шеќерот. Треба да бидете внимателни да не прегори шеќерот, затоа држете го околу 2 минути. Поедноставна варијанта би била да го стопите шеќерот и потоа да го прелиете.Оставете да се излади во фрижидер и потоа сервирајте.
Пиша на темава за да се пофалиш дека работиш на брод или сеуште не знаеш дека за вкусови не се разговара. Тоа шо тебе ти е грдо, на некој му е омилено јадење. Не е темата шо нарачуваат луѓето на брод, туку секакви рецепти. Некој некогаш ќе има потреба од рецепт за крем брулеNisto posebno druze,..toj desert ti e samo pain in the ass...tolku mnogu rabota okolu nego a na kraj ko vanilin puding slicno.
Rabotam na brod skoro 10 godini i toa vo restoran....ne gledam deka go naracuvaat mnogu mnogu.
Ako mi e za falenje,imam 100 drugi mnogu podobri raboti za koi bi se pofalil,brodot bi mu dosol na posledno mesto,zatoa sto samo grbot mi znae kako e da se raboti za na brod..Пиша на темава за да се пофалиш дека работиш на брод или сеуште не знаеш дека за вкусови не се разговара. Тоа шо тебе ти е грдо, на некој му е омилено јадење. Не е темата шо нарачуваат луѓето на брод, туку секакви рецепти. Некој некогаш ќе има потреба од рецепт за крем бруле