Одлични ученици - зошто ги исмејуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата Teenage girl
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што тие длабоко во себе знаат дека ќе завршиш подобар факултет од нив, со многу пдобар просек и ќче се вработиш за 300-400 евра плата.
Додека тие ‘фраери‘, едвај ќе завршат факултет со помош на нивните татковци и ќе отидат кај тато во фирма или во политика и ќе заработуваат 3000-4000 евра месечно и ќче ги вртат најдобрите спонзоруши во градот.
Остај ги, глупи се и неспособни, биди си ти ‘бубалица‘, затоа што во државава тие се најподценети и нај репресирани и секогаш ќе бидат.
Запомни едно важно нешто, во државава ќе успееш ако си идиот и нечесен.
Пер, бубалица си, затоа.
И немаш детство.

Очигледно е зошто.

internet hate machine.jpg
Кајгана - internet hate machine:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Едноставно ако си паметна и ти оди учењето бегаш во странство на факс, and you never look back.

Никој не рече дека ми смета нешто, или пак дека не се дружам со нердови, ти си бубалица, знаеш и самата, незнам зошто се замараш со тоа, како сакаат нека те викаат, глеј си ти како си живееш, дундата те боли за нив.

Јас не се замарам дали другите мислат дека сум бублица и не мислам да си ги сменам моите навики за учење заради тоа што не им се кул на другите..единствено ме интересираше твоето мислење..како претставник на ,,фаците,, ..ама гледам не добив никаков аргумент, критика или било какво мислење..значи на нас изгледа не ни фали ништо..туку друго е работата..
--- надополнето: 4 мај 2012 во 17:03 ---
Ич да не те боли к*р.
Тоа е најдоброто што можеш да го кажеш..хмм..

Зошто плачат кога ќе добијат четворка:) барем така беше во основно а во средно сите двојки имавме и никому не му беше гајле за оценки:ROFLMAO:

Мислам дека во средно ретко кој плаче на четворка..ај на кец или двојка ќе се најде некој..на 4 слабо :)

Мислам дека во средно ретко кој плаче на четворка..ај на кец или двојка ќе се најде некој..на 4 слабо :)

Јас во средно плачев на двојка......ама од среќа. :D

Иначе и јас бев одличен едно време ама си немав проблем со тие околу мене, ако не замараш со учење, оценки ова она ќе си е све ок. :)

Па јас мислам дека ги исмејуваат бубалиците поради тоа што: ке научиш ке добиеш петка и што? после 1-2 години тоа нема да знаеш... еве на пример ај кажи ми ја лекцијата за битката на мечкин камен.... да погодам, не ја знаеш веке, па така да да учиш за сите петки е губење време ако више сакаш да се фалиш со нешто нека не бидат тоа петки туку земи нешто пракса...

Јас сум одличен ученик и сите ми викаат дека сум била бубалица,Ама јас сум далеку од тоа.Јест да ми се сите петки но идам на тренинзи додатни часови по англиски и си имам друштво со кое искочувам секоја недела.Дали и на другите ви се случува ова?И што ако некои од учениците ве нарече со погрден збор?

Такви ни се државата и општеството, а и народецов е таков Симонче, подобро не се нервирај, бидејќи има многумина такви како тебе, па и јас сум бил во такви ситуации и порано(во школо), а и сега на работа !
Знаеш зашто оваа држава повеќе оди наназад, а не нанапред, бидејќи увек во оваа држава се прави мајтап и се репресираат паметните, интелектуалците, одличните ученици, највредните работници на работното место, луѓето со идеали и.т.н. отсекогаш било така, а денес е и бетер од порано !
Инаку ти препорачувам и тоа добронамерно малку да се олабавиш, малку рекреирај се, забушавај, остај ги тие книгите, мислам учи ама не претерувај, малку позабушавај немој да бидеш голем ратник, бидејќи да знаеш дека никој нема да ти каже фала и да те награди за твоето жртвување !
Да речеме дека ќе завршиш средно школо одлична, потоа ќе се запишеш на некој солиден факултет и ќе поминеш со просек 9/10 ........ арно ама потоа откако ќе ја земеш факултетската диплома е тек тогаш настануваат проблемите, со месеци/години ќе бараш работа, па ќе најдеш некое ептен слабо платено работно место, а исцрпувачко или пак ќе отидеш негде ќе волонтираш за џабе или пак ќе работиш хонорарно/привремено ......... за некоја смешна парица, а притоа кога ќе се свртиш позади си изгубила скоро 3 децении од животот во бубање, немој, олабави се малку и рекреирај се, прошетај, ако не ти одговараат ’’другарките’’, тогаш никој неможе со сила да те натера да се дружиш со нив, батали ги ионака за кратко време ќе завршите средно т.е. ќе матурирате и после никој со никого/никоја со никоја нема очи да си видите ! Поздрав

Зошто плачат кога ќе добијат четворка:) барем така беше во основно а во средно сите двојки имавме и никому не му беше гајле за оценки:ROFLMAO:

Ептен е за фалење што не сте се замарале дека сте слаби ученици!!!
--- надополнето: 4 мај 2012 во 18:18 ---
Не се вознемирувај, го прават тоа од љубомора. Немаат што друго да најдат, па мораат за нешто да ,,хејтаат,,. Јас не бев никогаш 5.00 но доста многу учев - а и поголемиот дел од пријателите исто.
Сепак, имав и ликови кои не знаеа ништо друго освен книга, секако не ги исмејував, ама немав ни теми за муабет со нив. Имав и една потресена во школо, 5.00, башка тежок улизувач, пред секое испрашување плачеше дека ништо не знаела, а сепак 5ки земаше.

Во глобала - не претерувај со ништо, ни со учење - ни со неучење. И што ти е убаво, тоа прави. А тие што цеф ги боли за школо, гледај и сама да ги избегнуваш. Не ти требаат такви луѓе во животот.

А кој ги исмејува? Пропалиците? Затоа животот ќе го поминат во конфекција или некој механичарски канал.

А кој ги исмејува? Пропалиците? Затоа животот ќе го поминат во конфекција или некој механичарски канал.

О друже ............. не збори така денеска времето не е како порано, порано друго било/беше, земаш диплома и одма од клупа на работа и тоа во администрација(здравство, образование, судство и.т.н.) а тој што бил двојкаш/тројкаш и тој ќе се вработел, ама во некое фабриче ............. така било во Социјализмот, кој бил учен со диплома се вработувал најчесто на повисоко работно место, а таквите и сеуште работат и ги држат истите позиции т.е. работни места, е сега тие кои што во Социјализмот книга не отварале и тие се вработувале, ама во рудници, фабрики и сл. Ама дојде новиов систем, фабриките(грото) пропаднаа и токму тие пониски кадри го јадеа стапот и останаа без работа(во деведесетите) .............. ама денеска не е баш така, ако сакаш имај и десет дипломи тоа не ти е никаков гарант за успех во животот, што ако некој можеби книга не отворил и завршил со двојка средно, арно ама има идеја, способност и осет за бизнис и нормално дека повеќе ќе просперира, што ако нема факултетска диплома кога типот прави пари, а што ако ти имаш факултетска диплома(да речеме) кога пак седиш дома или пак одиш работиш за некои смешни пари колку да преживееш месецот ....... животот треба да се гледа од повеќе агли, а денеска дипломите за жал не претставуваат никаков гарант за успех, не дека се тотално непотребни, ипак е добро и полезно да имаш некаква диплома, ама таа диплома не ти гарантира солидно и добро платено работно место ..... ;)

Затоа што различното секогаш се исмејува, без разлика.

И немојте да ги исмејувате затоа што некогаш ако дојдат на позиција/власт ќе лечат фрустрации на вас, ќе ја потполнуваат празнината...мислам, се гледа тоа на долго и широко.

Затоа што тие длабоко во себе знаат дека ќе завршиш подобар факултет од нив, со многу пдобар просек и ќче се вработиш за 300-400 евра плата.
Додека тие ‘фраери‘, едвај ќе завршат факултет со помош на нивните татковци и ќе отидат кај тато во фирма или во политика и ќе заработуваат 3000-4000 евра месечно и ќче ги вртат најдобрите спонзоруши во градот.
Остај ги, глупи се и неспособни, биди си ти ‘бубалица‘, затоа што во државава тие се најподценети и нај репресирани и секогаш ќе бидат.
Запомни едно важно нешто, во државава ќе успееш ако си идиот и нечесен.

Да ти кажам до негде си у право,незначи дека ако ти се сите 5ки си способен да менаџираш со работите да се снаоѓаш... е тогаш ЕБИМУ МАЈКАТА и ти си бубалица по аутоматизам!! :vozbud:
--- надополнето: 4 мај 2012 во 18:48 ---
О друже ............. не збори така денеска времето не е како порано, порано друго било/беше, земаш диплома и одма од клупа на работа и тоа во администрација(здравство, образование, судство и.т.н.) а тој што бил двојкаш/тројкаш и тој ќе се вработел, ама во некое фабриче ............. така било во Социјализмот, кој бил учен со диплома се вработувал најчесто на повисоко работно место, а таквите и сеуште работат и ги држат истите позиции т.е. работни места, е сега тие кои што во Социјализмот книга не отварале и тие се вработувале, ама во рудници, фабрики и сл. Ама дојде новиов систем, фабриките(грото) пропаднаа и токму тие пониски кадри го јадеа стапот и останаа без работа(во деведесетите) .............. ама денеска не е баш така, ако сакаш имај и десет дипломи тоа не ти е никаков гарант за успех во животот, што ако некој можеби книга не отворил и завршил со двојка средно, арно ама има идеја, способност и осет за бизнис и нормално дека повеќе ќе просперира, што ако нема факултетска диплома кога типот прави пари, а што ако ти имаш факултетска диплома(да речеме) кога пак седиш дома или пак одиш работиш за некои смешни пари колку да преживееш месецот ....... животот треба да се гледа од повеќе агли, а денеска дипломите за жал не претставуваат никаков гарант за успех, не дека се тотално непотребни, ипак е добро и полезно да имаш некаква диплома, ама таа диплома не ти гарантира солидно и добро платено работно место ..... ;)

Agree

Друго јас подразбирам под тоа пропалици. Не деца со средно, но пробисвети.

Jaс не ги исмејував дека се бубалици,туку просто ме нервираа со тоа нивно понашање машките беа многу педерастични,девојчињата беа такви воздигнати нешто демек види ме мене учам ништо не ме интересира просто такво им беше понашањето ама не на сите имаше и бубалици што имаа добар карактер и ги почитував.
Иначе на факултет си учам да си положам и добро ми иде a во средно само двојка ми беше битна :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom