Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Мистериозно се поjaви некаква нова "албанска" армиjа,коja дава ултиматоми.
Ова не е нова албанска армија. Формирана е во 1999. Основачи и се Шабан Драгај и Бислим Зирапи. Вториот е активен во муслиманските сили на армијата на БИХ. Невзет Халили и неговата Армија на Илирида е исто така во склоп на оваа армија. Под контрола се на тајната служба на ОВК со која раководи Кадри Весели. Се финансираат од криминал, рекет, шверц на дрога и оружје. Ги има околу 300 со главно упориште во Јужна Митровица. Основачите и раководниот кадар се бивши офицери на ЈНА.

Ова се информации што ги сподели бившиот заменик раководител на една дирекција на АР - Зоран Митевски за Фокус.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ова не е нова албанска армија. Основачи и се Шабан Драгај и Бислим Зирапи. Вториот е активен во муслиманските сили на армијата на БИХ. Невзет Халили и неговата Армија на Илирида е исто така во склоп на оваа армија. Под контрола се на тајната служба на ОВК со која раководи Кадри Весели. Се финансираат од криминал, рекет, шверц на дрога и оружје. Ги има околу 300 со главно упориште во Јужна Митровица. Основачите и раководниот кадар се бивши офицери на ЈНА.

Ова се информации што ги сподели бивш заменик раководител на една дирекција на АР за Фокус.
А откаде рекоха дека е армиjaта? Косовска Митровица беше? Со други зборови - дел от стари структури, кои превзеха криминални канали. :)
--- надополнето: 4 мај 2012 во 00:19 ---
Видов во меѓувреме, фала.
Зашто муслимански држави не сакаш да граничат со Бугарија?
Тоа е многу долга тема, коja не отговара на темата овде. Ке ти отговорам на ПП

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Не си многу во право. Прво зашто треба да ни интересира-заштото кога мечката заиграе во дворот на соседа, може да заиграе и во нашиот. Тиja работи со вакви масакри не са работи,што можат да не се забележат. Утре убиjците можат да стасат овде како туристи и да повторат масакар. Второто което от днес почнува да излиза - има непотврдена информациja,дека мегу масакрираните има бугарски државjaни. Дали е вистина или не-ке разберем предпоставувам утре.
Точно - некоj мати водите во РМ и гледа да создаде напрежение. Мирна РМ не отговара на некои сили. Албанците можат да бидат многу лесно дискридитирани со един ваков масакар и фрлена вината врз нив, а тоа може... а веке и го гледаме ... засили напрежението во заедниците. А дали има интерес БГ да има нестабилна РМ - не, БГ има многу повеке интерес РМ да биде стабилна држава,коja е како тампон от втора муслиманска држава и население.
Види фми... да бев некој Денец, Финец или евентуално Швед, можеби и ќе ти поверував. Или ако бев малоумен, а тоа сигурно не сум.
Кога ве гледам по тоа европските институции како симултано со „европејските ви братја Грци“ ударате по Македонија, многу лесно би можел да го заклучам она што сум го пишал погоре.
Велиш бугарски државјани... можеби некој и да зел ваш пасош од чисто економски цели, арно ама вашата пропагандна машинерија сето тоа има да го експлоатира... до најлуди и најнезамисливи можни граници.
Ама вие си знаете...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
А откаде рекоха дека е армиjaта? Косовска Митровица беше? Со други зборови - дел от стари структури, кои превзеха криминални канали. :)
Упориштето им е во јужна Митровица. Имаат келии кој делуваат и на границата Косово-Македонија и на границата кон Србија спрема Витина и Качаник. Баш така.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
не гледам ама никаква причина утре да се оди на протест за било што.
како е напнато од двете страни се може да испадне.
може да биде да баравте гуштер да најдете змија.
секако ви е јасно дека освем на некој или некои, за сите останати ништо добро нема да излезе од тој протест.
искрено би се зачудил ако биде и остане мирен.
Никогаш не ја потценувајте моќта на глупите луѓе во големи групи.

Член од
12 јануари 2010
Мислења
87
Поени од реакции
23
Дозволи ми да знам подобро каково мислене има во Бугариja (y)
Нема интерес БГ да граничи со повеке от 1 муслиманска држава. Стабилна РМ, коja е тампон зона е интересот на БГ.
чекај сега од каде знаеш ти какви интереси има БГ, ти случајно да не си претседател на Бугарија?

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Pa na Grcija i na Bugarija ne im odgovara Makedonija da ostane stabilna drzava,mnogu ubavo se sekavam pred 2 godini koga grkot Samaras rece deka Grcija ne treba da go resi sporot za imeto so Makeodnija, i taka ova zemja ke se podeli, nie treba uste malku da cekame, a isto mislenje ima i vo Bugarija, i tie dosta se aktivni so razuznavacki nacini.. Za Makedonija po golema zakana e Grcija i Bugarija, nego Srbija,Albanija i Kosovo..
Naj mnogu bugarski razuznavaci ima vo Makeodnija, za toa da si siguren..

Во право си роварат и тие. Но немаат тие поддршка некоја освен доушници кои не доушуваат одкако Груевски е Премиер како што ги изненади со тужбата во Хаг и со барањето во ОН да се разгледа положбата на Македонското малцинство во Грција и сл. некои чекори кои никој од наведените не ги разоткри предвреме за да ѓи спречат.

И тоа за поделбата е многу смешна теорија.Еве пример да речеме ќе се подели тој дел што би останал чисто македонско населен како ќе се вика?Македонија?Неможе под Бугарија да оди кога Македонците несакаат. Друга е политиката за Косово па Косоварите чуствуваат припадност кон Албанија па некакво спојување би било можно. Во Македонскиот случај тоа не е така како они си го замислуваат. А ако се деси такво нешто со нова поделба верувај дека че се разнишаат повеќе држави преку к*рот и јас ќе барам да се обединам со сите Македонци околу!

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
...
И тоа за поделбата е многу смешна теорија.Еве пример да речеме ќе се подели тој дел што би останал чисто македонско населен како ќе се вика?Македонија?Неможе под Бугарија да оди кога Македонците несакаат. Друга е политиката за Косово па Косоварите чуствуваат припадност кон Албанија па некакво спојување би било можно. Во Македонскиот случај тоа не е така како они си го замислуваат. А ако се деси такво нешто со нова поделба верувај дека че се разнишаат повеќе држави преку к*рот и јас ќе барам да се обединам со сите Македонци околу!
Уште они да бараат и ќе биде таман.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Ova lici na RASTANSKI LOZJA vol.2
pa cel svet vi se smee ...BRUKA

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
...
На прашањето зошто вториот син избегал од земјата доколку имал сведоци за тоа дека не бил на местото на убиство, од семејството одговараат дека „бил исплашен оти видел дека полицијата ќе го уапси и него без докази и вина“. Сега не знаат каде тој точно се наоѓа. Наведуваат и тоа дека полицајците кои дошле да извршат претрес, меѓу кои имало и етнички Албанци, се однесувале коректно. Од интернет-клубот полицијата ги зела компјутерските куќишта.
линк

И сеа шо правиме со протестов?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Види фми... да бев некој Денец, Финец или евентуално Швед, можеби и ќе ти поверував. Или ако бев малоумен, а тоа сигурно не сум.
Кога ве гледам по тоа европските институции како симултано со „европејските ви братја Грци“ ударате по Македонија, многу лесно би можел да го заклучам она што сум го пишал погоре.
Велиш бугарски државјани... можеби некој и да зел ваш пасош од чисто економски цели, арно ама вашата пропагандна машинерија сето тоа има да го експлоатира... до најлуди и најнезамисливи можни граници.
Ама вие си знаете...
Твое право е да мислиш што сакаш. Jaс ти кажав многу jaсно што е наш интерес. Колкото пати ми посочуваш,дека "удрили со бракjaта Грци", толкова примери можам да ти дадам во кои сме се спротиставили на нивните желби пак за вас.
Тук нема експлоатациja на едно,второ,трето, тоа е чисто процедурална работа за извршуване на процедура за изтрага ако навистина е точно.

Kajgana Shop

На врв Bottom