Високи цени на нафтените деривати - протест!

• Креатор на темата Креатор на темата CekiS
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
2
Sto mislite da izlezeme na protest za visokite ceni na naftenite derivati?

Ај на протест за маслото шо поскапе !

Кола не мора да возиш ама мора да јадеш .... бирајте приоритети луѓе ;)

Смоките скокнаа за 1 денар . ПРОТЕСТ !!

Туку наместо да користеме нафта , зашо не се фокусираме на користење на алтернативни извори на енергија ?

Сеа ми текна зашо .. оти огромна пара се врте у нафтата ...

Он-топик:
Мислам дека за цената на нафтените деривати не влиjае владата туку тие цени ги диктираат од надвор.

Лошо мислиш, скоро пола од цената на дериватите оди за државата (владата).

Не знам зошто би требало да има посебен протест, јас протестирам секој ден против овие цени (а и се' повеќе луѓе што ги знам се приклучуваат во последно време).

Добра инициатива, но нема да ти се оствари во Македонија. Пробај во другите држави каде нема македонци.

Ништо не можеме да направиме во врска со тоа. Можеби со тежок притисок ќе издејствуваме намалување за 3-5 денари и толку. Се додека по школите се учи дека нафтата е фосилно гориво - ништо од тој муабет - шпекулантите ќе ја рипаат цената колку сакаат и кога сакаат.

Од почетокот на седумдесетите години, односно од првата нафтна криза, се вели дека нафтата и дериватите се скапи.
Ако е нешто скапо, природно е да се замени со друго поефтино. Тоа не е битно направено, што значи дека и алтернативните енергии се со исти цени.

ја дечки одма чим ги рипнаа горивата, отидов и си купив точак. Сеа сум помалце нервозен у сообраќај, побрзо завршувам работа и не се замарам со цена на горива. Колата си ја користам коа морам и пошо времето е убаво, тоа е ретко. И не мора да ми верувате ама најчесто релациите што ги поминував со кола, сега со точак ги поминувам за само 3-5 минути поспоро(нема семафори, нема гужви, сообраќајки). :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom