Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
читав бе друже. И знам јас дека има бујна фантазија човекот, па може да иде со претпоставки до крајност.Сајтов втор пат ми го даваш и веќе гледам дека губиш аргументи.
За кој човек збориш, колега? Нема човек таму - наука е тоа. Науката е објективна. ...и, линкот не е за кликање - за читање е.

И уште нешто: Јас немам аргументи. Јас ти цитирам извори кои се полни со аргументи. Дали ти имаш да цитираш некој извор кој содржи аргументи за твојата позиција? ...или ќе ме упатиш на Библијата?!?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
читав бе друже. И знам јас дека има бујна фантазија човекот, па може да иде со претпоставки до крајност.Сајтов втор пат ми го даваш и веќе гледам дека губиш аргументи.
Дарвинистичкиот сајт talkorigins е „Библијата“ на DBack :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Овде ќе прашам зошто прашањево се однесува кон христијанската вера..
Грев е кога би имал тетоважа на телото?
Шо знам онака ми текна, многу луѓе има со тетоважи, па затоа ме интересира дали нешто пиши во библијата на пример, или нешо проповедува црквата околу ова?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Дарвинистичкиот сајт talkorigins е „Библијата“ на DBack :)
Pravilna upotreba na navodnici.

Biblijata e dogovorena, 2000 godini stara mitoloshka beletristika.

Talkorigin.org e naucno-popularen sajt ureduvan I nadopolnuvan od desetici iljadi naucnici, uredno anotiran I redovno rigorozno proveruvan.

Zatoa i navodnicite. Za da se znae shto e beletristika, a shto nauka.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Овде ќе прашам зошто прашањево се однесува кон христијанската вера..
Грев е кога би имал тетоважа на телото?
Шо знам онака ми текна, многу луѓе има со тетоважи, па затоа ме интересира дали нешто пиши во библијата на пример, или нешо проповедува црквата околу ова?
Во Црквата, тетовирањето не е допуштено.
Причината е едноставна и суштинска: боењето на телото со одредени ликовни ефекти, го практикуваат паганските/идолопоклоничките народи, во нивните религиозно обреди, при нивното повикување на нивниот бог, а тоа е лукавиот/ѓаволот. Такви се случаите со сите денес познати и постоечки племиња од Африка и северна и јужна Америка, како и домородното население во Австралија.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Причината е едноставна и суштинска: боењето на телото со одредени ликовни ефекти, го практикуваат паганските/идолопоклоничките народи, во нивните религиозно обреди, при нивното повикување на нивниот бог, а тоа е лукавиот/ѓаволот. Такви се случаите со сите денес познати и постоечки племиња од Африка и северна и јужна Америка, како и домородното население во Австралија.
Добро, така и си мислев, ондак која му е целта на тие што тетовираат крст на телото? Или Исус или било кој лик од христијанството.. Демек се верници а уствари црквата тоа не го дозволува.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
а дали е прифатливо за црквата од оние привремени тетоважи шо се паѓаат во мастики?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Едноставно кажано, било какво тетовирање, со било чиј лик, па нека е тоа крст или ликот Христов, не е допуштено. Телото човеково, не е „предвидено„ за тетовирање. Телото човеково е дом на духот човеков.

„Тетоважите„ од мастиките. т.е. сликичките за оставање отисоци на кожата, на прв поглед, се забава пред се‘ за децата, но ако на тие деца им стане навика оставањето отпечатоци со сликички, вметнати во мастиките, тие деца „утре„ со леснотија ќе се подложат на вистинска тетоважа, пирсинг и што се‘ не...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Едноставно кажано, било какво тетовирање, со било чиј лик, па нека е тоа крст или ликот Христов, не е допуштено. Телото човеково, не е „предвидено„ за тетовирање. Телото човеково е дом на духот човеков.

„Тетоважите„ од мастиките. т.е. сликичките за оставање отисоци на кожата, на прв поглед, се забава пред се‘ за децата, но ако на тие деца им стане навика оставањето отпечатоци со сликички, вметнати во мастиките, тие деца „утре„ со леснотија ќе се подложат на вистинска тетоважа, пирсинг и што се‘ не...
јас не зборам за деца зборам за возрасни луѓе ете јас не сум се тетовирал со стална тетоважа али повремено си лепам од мастики (чунга лунга) значи сепак може тоа да помине кај црковните прописи?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Веќе реков: мастиките со „тату„ отпечатоците, наменети се пред се‘ за деца. Ако децата ги користат тие отпечатоци на својата кожа, тие отпечатоци нема да им останат како трајни ликови на кожата, ниту пак децата, на таа возраст, ја разбираат улогата од тетоважите, така да така гледано, тие тетоважи-отпечатоци, условно, не се проблем, но можат со леснотија да станат проблем, ако лепењето отпечатоци од мастики на својата кожа, прејде во навика и желба за трајно тетовирање.

Патем кажано, луѓето стекнуваат навики од мали нозе а не на старост...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Talkorigin.org e naucno-popularen sajt ureduvan I nadopolnuvan od desetici iljadi naucnici,
Ниту се 10.000, а најмалку пак објективни научници. Тоа е едно обично дувло на Дарвинисти кои што отвориле сајт за да ја пропагираат нивната фанатична вера.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ниту се 10.000, а најмалку пак објективни научници. Тоа е едно обично дувло на Дарвинисти кои што отвориле сајт за да ја пропагираат нивната фанатична вера.
Дувло е „фирмата“ во чие име подведуваш млади разочарани студенти. Се вика Секој студент.

На talkorigins.org можеш само вода да им носиш.

Talkorigins.org е најсеопфатната интернет архива на знаење поврзано со Теоријата на еволуција која има за цел на едно место да ги собере сите дебилни креационистички тврдења и да даде научен одговор на глупостите кои ти и твоите колеги-платеници се обидувате да им ги подметнете на необразованите и разочараните сироти души.

Ова се дел од наградите кои се доделени на оваа институција.

Ова се дел од Универзитетите кои го користат овој сајт за своите наставни програми и наставни материјали.

Ова е НАЈСЕОПФАТНИОТ список на кретенисционистички дебилштини изговорени од таквите манипулатори како тебе. Сите тие се уредно структурирани и анотирани за полесно пребарување и проверка на валидноста на научниот извор кој го цитираат.

Во архивата на www.talkorigins.org придонесуваат повеќе илјади различни научни автори кои своите трудови ги објавуваат во меѓународно ценети и признаени научни списанија.

Твоите кретенисти, Чорба, и после повеќе од 30 години срамење по светот со тоа дебилштините од аргументи, сеуште немаат објавено НИТУ ЕДЕН научен труд за својата „наука“. Греотите дури пробале и да ја фалсификуваат оваа ризница на знаење...

За сите заинтересирани, еден клик до бедната манипулација на радикалниве протестантски копилиња - тука.

С

Само Човек

Гостин
АА

Дувло е „фирмата“ во чие име подведуваш млади разочарани студенти. Се вика Секој студент.

На talkorigins.org можеш само вода да им носиш.

Talkorigins.org е најсеопфатната интернет архива на знаење поврзано со Теоријата на еволуција која има за цел на едно место да ги собере сите дебилни креационистички тврдења и да даде научен одговор на глупостите кои ти и твоите колеги-платеници се обидувате да им ги подметнете на необразованите и разочараните сироти души.

Ова се дел од наградите кои се доделени на оваа институција.

Ова се дел од Универзитетите кои го користат овој сајт за своите наставни програми и наставни материјали.

Ова е НАЈСЕОПФАТНИОТ список на кретенисционистички дебилштини изговорени од таквите манипулатори како тебе. Сите тие се уредно структурирани и анотирани за полесно пребарување и проверка на валидноста на научниот извор кој го цитираат.

Во архивата на www.talkorigins.org придонесуваат повеќе илјади различни научни автори кои своите трудови ги објавуваат во меѓународно ценети и признаени научни списанија.

Твоите кретенисти, Чорба, и после повеќе од 30 години срамење по светот со тоа дебилштините од аргументи, сеуште немаат објавено НИТУ ЕДЕН научен труд за својата „наука“. Греотите дури пробале и да ја фалсификуваат оваа ризница на знаење...

За сите заинтересирани, еден клик до бедната манипулација на радикалниве протестантски копилиња - тука.
вака, Џентри извади научен труд дека земјата е помлада, но сега му е забранет пристап до секој фак,ултет, ЗОШТО? Но зошто овој човек е тргнат од факултетите, а неговиот труд бил објавуван во признаени начни списанија, зошто го нема на странава ? Сајтот ти е петар пановци.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 18:34 ---
кој не размислува материјално одма го судат и забрани делат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom