П
Паган-др
Гостин
Сеа пак ќе палат Македонски знамиња или им пројде меракот?
Абе лудо е во своја земја на некој да му докажуваш дали си за ова или не. Ако читаш што пишувам ќе ти биде јасно што сакам да кажам ама и ти а и многу други не сакате да сватите дека не се сите луѓе исти. Преку глава ми е од такви кои сите не ставаат во исти кош и сега демек ние треба на сите да им докажуваме дека не сме како терористите. Абе дали би било нормално ја да барам од сите христијани во светот да се оградат од Брејвик? Шо ми се криви сите христијани ако меѓу нив има некој кој размислува и делува како манијак. Истото важи и за муслиманите. Мислам дека сум јасен. Доколку не ме разбра еве уште еднаш кажувам дека ја верувам во системот и не сум за никакво протестирањеМислам дека наќетав на твој пост дека си муслиман.Докажи се дека не си на страната на брлавине кои ќе протестираат за ослободување на осомничените,осуди ги јавно и побарај разградување на протестот.
27.12.2011 (пред 4 месеци)
Исламската верска заедница е во фаза на финализирање на процесот на помирување со личностите за кои тврдеше дека се главни носители на исламскиот радикализам, пишува „Радио Слободна Европа“.
По повикот на претседателот на ИВЗ, Сулејман Реџепи, за нормализирање на односите во седиштето на оваа верска заедница, беше одржана средба со имамот Бекир Халими, за кого се тврдеше дека е еден од лидерите на вахабистичкото учење во земјава. Според сознанијата, средбата поминала во коректна атмосфера, по што во иднина може да се очекува да нема тензии околу тоа чии претставници управуваат со џамии во Скопје.
Овие веќе стануваат патетични. Денес едно, утре друго.27.12.2011 (пред 4 месеци)
Исламската верска заедница е во фаза на финализирање на процесот на помирување со личностите за кои тврдеше дека се главни носители на исламскиот радикализам, пишува „Радио Слободна Европа“.
По повикот на претседателот на ИВЗ, Сулејман Реџепи, за нормализирање на односите во седиштето на оваа верска заедница, беше одржана средба со имамот Бекир Халими, за кого се тврдеше дека е еден од лидерите на вахабистичкото учење во земјава. Според сознанијата, средбата поминала во коректна атмосфера, по што во иднина може да се очекува да нема тензии околу тоа чии претставници управуваат со џамии во Скопје.
Високиот претставник на ИВЗ, Јакуп Селимовски, вели дека вратите на заедницата се отворени за сите што сакаат да се вратат и да ги почитуваат нивните правила и норми.
- Па има, сè повеќе од ден на ден, повеќе се појавуваат, згрешивме, ваму-таму и се јавуваат, сакаат да делуваат во рамките на Исламската верска заедница, да бидат дел од Исламската верска заедница - вели Селимовски.
Во периодот кога Иса-бегова џамија беше надвор од управата на ИВЗ, Бекир Халими во неа редовно одржуваше верски проповеди. Ова џамија, заедно со Јахја-пашината, Султанмуратовата и Худаверди џамијата, беше дел од верските објекти врз кои најголемата верска заедница на муслиманите во земјава немаше контрола. ИВЗ тогаш го обвини Рамадан Рамадани и неговите приврзаници дека е “радикална исламска банда која дејствува во Скопско, каде што ги тероризира верниците и се обидела да изврши пуч“.
Ако толку многу посакуваат свој покољ бујрум.Сега на протест ќе ја вреѓаат државата во која и тие живеат.Нека ги фатат, не е битно дали се Албанци, тие се убијци.Што бидна бе?Зошто се предомисливте?
Протест?!Тие што ќе протестираат, живи да не се вратат дома...