Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Ке има ли голема разлика во даунлоад брзина помеѓу 10Mbit и 8Mbit конекција? Теоретски би требало со 765KBps да даунлоадира?
Mbit го делиш со 8 и добиваш теоретски колку ќе симнуваш. Во реалноста е нешто помалку.
Теоретски ќе паднес од 1.25Mbps на 1.0Mbps download.

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Ова се официјалните пакети и цени од телеком.
Call & Surf Basic - 30 GB - 4 Mbps / 256 Kbps - 799 денари.
Call & Surf Start - Неограничен (300 GB месечно) - 8 Mbps/768 Kbps - 1199 ден.
Call & Surf Comfort - Неограничен (300 GB месечно) - 12 Mbps/768 Kbps - 1999 ден.

Се извинувам за погоре наведените цени што ги кажав погрешна информација.:(

Q

qazwsxedc

Гостин
јас бев сега во еден од салоните,си склучив договор за 3 макс старт,300гб интернет ми се доволни.:)

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Средив погоре едитирав дека копирав од предходно не видов во брзиниве сакав само цените да ги става но ми се активира ова за прати и не видов што се објави...

Инаку за 4 Mbps реална брзина е - 512 kb
za 8 Mbps - 1024 kb
за 12 Mbps - 1280 kb
но реално од овој провајдер некако се скинати овие и за неколку килобајти се смалени на пример наместо со 1024 да оди ќе тера некаде со 900 последно кога имав на 8 Mbps толку влечев.

Член од
19 март 2012
Мислења
300
Поени од реакции
367
Јас ни толку не влечам со 8mbps,негде околу 780-810 мах влечам

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Јас ни толку не влечам со 8mbps,негде околу 780-810 мах влечам
Се зависи од повеќе фактори локација, каблите и друго. Можни се повеќе работи да е спор и да нема цела брзина некој затоа во мој телеком кога ќе се логираш ако си тестирал брзината долу ти пишува гарантирана брзина таа и таа ;) незнам оти така напишале но тоа сигурно го имаат тестирано на некоја локација.

Моментално сум на 6 Mbits - влечам со 650 KB а треба со 768 но ги немам тие ...

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
sto e ova nemozam da razberam---Телеком Hotspot пристап до 500 локации-----

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Јас имам МаксТВ комплет до 60гига download, дали треба да се јавам за да мигрирам ? Предпоставувам дека ке ми го продолжат договорот доколку го сторам истото.

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
За втор приемник се доплаќа уште 1000 денари, на тој немаш опции да паузираш во живо, има опција снимање, мада нешто јебава, бар кај мене кога снимаш од втор приемник ги нема после снимките... Инаку миграцијата се врши и преку телефон, ама се чека 2-3 дена да се одобри, фурајте си вие па кога ќе се направи миграцијата ќе ви рачунаат колку сте потрошиле и ќе ги додадат во тие можни 300.
За некој погоре што праша, Спортските канали се доплаќаат 100 денари секој месец, 5 спортски, покрај Спорт Клуб и Спорт Клуб +, имате и Моторс ТВ, ЕСПН и уште некоја беше...
Uste 1000 sekoj mesec ili ednokratno???

Q

qazwsxedc

Гостин
во упатството за инсталација пишува:Со дадениот мрежен кабел(LAN) поврзете ја LAN-портата на уредот за интегриран пристап со LAN-портата на медиа приемникот,ама мене далечината ми е голема и кабелот не стига,што да правам дај те некој совет..:)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
во упатството за инсталација пишува:Со дадениот мрежен кабел(LAN) поврзете ја LAN-портата на уредот за интегриран пристап со LAN-портата на медиа приемникот,ама мене далечината ми е голема и кабелот не стига,што да правам дај те некој совет..:)
ќе си купиш подолг лан кабел, или ќе ја преместиш цела куќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom