Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Мислите дека Косово ќе помогне за да се пронајдат оние што побегнале? :unsure:
Останува на нивната добра волја. До сега ако не се лажам мислам дека имаа некоја соработка со Косово за трансфер на осомничени лица и на лица извршители на кривично дело. Со оглед на тоа што акцентот е ставен на терористичка групација со исламски радикализам треба да се очекува од нив помош, зашто секој нивен потег го мониторира меѓународна заедница, не им е сеедно.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ова иритира... дури и ако имало ДНК во возилото и во тоа се возеле убијците, не е можно после толку кратко време од апсењето да се настапи во јавност со муабети "убијците се фатени". Осомничени има, но дали се убијците што ги бараме, и дали ДНК-то се совпаѓа, треба многу време за споредба (3-4 недели, нека ме поправи некој ако грешам... во секој случај тој рок не е 6 часа).
Поголем дел од членовите имаат повеќе проблеми:
- мораат Албанци да се сторителите
- мора некој да биде уапсен за тоа дело што поскоро
Јас од друга страна поинаку размислувам... вистинските убијци/помагачи/нарачатели ме интересираат.
Убеден сум дека на семејствата на убиените не им врши никаква работа било кој да биде уапсен и осуден за делото. Убеден сум дека и тие ги бараат вистинските.
Искрено верувам дека доказите ќе те демантираат скроз на скроз.Кога тоа ќе се случи пак ќе ти го оставам постот и јавно ќе си кажеш дека го повлекуваш кажаното и ќе ги осудиш осомничените,како што сите ќе направат.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.735
Поени од реакции
8.754
Бидејќи
- МВР односно нејзиниот портпарол излезе со изјава пред новинарите дека тоа се НЕМА случено, ~12 часа после настанот
- бидејќи обвинетиот тврдеше дека се замешани и други лица во случајов, претпоставувам со повисока функција
- бидејќи обвинетиот бил на работно место (во МВР) кога се случил настанот
И да се дополнам.
Убиството во Гостивар, рековте било врз ,,невини момчиња,, (од кога 20 и кусур годишни мажи се момчиња, не знам), а полицаецот требало ,,еднакво,, да врати на нападот (кој не е сигурно дека постоел, нели)?

Се додека НЕ ПРИЗНАЕТЕ дека не сте цвеќиња, и тие најдобрите меѓу вас, ќе бидат гледани низ погрешна призма. И не е тоа случајно, ништо не е случајно.

Член од
7 април 2012
Мислења
34
Поени од реакции
23
se ubavo ama da ne zastanat, gi ima uste 100 000 takvi teroristi vo makedonija so ogromni arsenali oruzje i nelegalno vo makedonija..... da se pronajdat, da se vratat na kosovo i minski polinja na granica da se stavat, pile da ne moze da preleta a ne albanec, i vizi da im se stavat za vlez vo makedonija, da ne se pusta sekoja susa da doagja... lesno doagjaat ama posle oj isteraj gi.... i ne im cinelo ne sme bile demokratski, mizi mitro....... drugo care nema......

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Албанците по дома имаат поише оружје од Тексас, Кентаки и Арканзас заедно... Него едно ми е мука, дека веројатно уште невини граѓани ќе го изгубат животот за конечно народов да се освести од илузијата и да му стане јасно дека учк и сличните муслиманско - албански милитанти стануваат повторно активни во Македонија и дека за жал имаат поддршка ако не од 100 % ама сигурно од 95 % од македонците со албанска националност.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Јас толку оружје имам видено само во војска кога бев. За што им е ако се невини? за украс го чуваат дома?
Туку,
Исни Асани (34), таксист.
:confused:
Tи си служела војска?

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Искрено верувам дека доказите ќе те демантираат скроз на скроз.Кога тоа ќе се случи пак ќе ти го оставам постот и јавно ќе си кажеш дека го повлекуваш кажаното и ќе ги осудиш осомничените,како што сите ќе направат.
A be druze,nema potreba od toa...svesni se oni sve i ubeden sum 100% deka on znae deka ti si vo pravo...i NIKOGAS veruj mi NIKOGAS,oni nema da priznaat koj e krivecot uste pa da go osuduvaat.
Mnogu dobro gi znam sto narod se,moze najdobro od site vas tuka...zatoa sto cel zivot sum ziveel Cair(Vukovarska koja e na 50 metri do Dizonska) i na Dzon Kenedi Topansko Pole.
Da ne spomnuvam deka od majcina strana site mi se od Kosovo(Srbi)...sega raseleni kud koj mili moi,,,Dedo mi drzen kako zaloznik vo Kacanickite planini za vreme na vojnata vo Kosovo.
Toa e ZLO druze....samo tolku mozam da ti kazam.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Да :D И тогаш прв пат во мојот живот видов оружје.
Ја па само од Call of duty.Инаку сум повеќе по мечеви и борба гради в гради,но тоа е веќе друга работа.

Канал 5 треба да излезе со анализа за убиството и да објави профил на лицата.Што,како,зошто и други слични прашања.

K

kalimer0

Гостин
Во последно се срамам од својот народ. Не поради тоа што не е премногу образован, премногу културен, економски моќен или било што друго, туку едноставно затоа што ми се руши верувањето дека овој народ може некој лесно да го лаже и манипулира. Секогаш стоев на мислењето дека овој народ може да биде излажан и изманипулиран, но да е свесен за тоа и без разлика на тоа што знае пак да си тера по свое. Но, нажалост и тука се разочарав.

Вчера,непрофесионалното, неквалификувано и безвредно МВР( Министерство за Валкани работи), излезе со тврдење дека децата кои пред помалку од месец дена брутално го загубија животот, се убиени од страна на долгобради Исламски радикали кои откако успешно ги завршија своите задачи во Авганистан, Пакистан и Ирак ( убија илјадници американци .потопија клучни носачи на авиони, ги уништија главните бази на неверниците итн..), се вратија во Македонија да се справат со домашните неверници , и со убивање на млади деца на Македонската јавност и светот им докажат дека тие не само што успешно можат да се справат со една суперсила, туку можат исто толку успешни да бидат во убивањето невини деца.

Валканото министерство исто изјави дека кај терористите пронашле УЧК униформи и книги кои им помагале во развивањето на нивната идеологија (Најчитана била книгата “ Џихаџ ; Од масакрирање деца, до уништување суперсила).

“ Биди сериозен , Македонија плаче ти си играш к.р“

Не, немаше да ја пишувам темава воопшто, ако видев дека барем еден храбар Македонец, ама еден храбар Македонец без никаков сомнеж стане и јавно рече “ Не ни ги продавајте овие гомна! Или најдете ги убијците или поднесете си сите оставка!„ Но кому ќе го кажеш тоа? На Министерката (жалното девојче) или на тајната служба која единствено е професионална во прислушувањето разговори меѓу сопружници ?
Жално е што во нашата држава ретки се тие кои го зачуваа паметот во овие улави времиња што не опкружија. Ебати економијата, ебати НАТО, ебати ЕУ, ебати све...На Македонија не и требаат овие работи. Најпрво и најбитно и е да расчисти со домашните непријатели (Албанци, Исламисти, Бранко, А1, Сител...) Не бре Сител глупав!!!

После повеќе недели редовни истраги каде што требаше да се признае нестручноста и килавоста на нашето МВР, сосема јасно беше дека ќе се излезе со лага која ќе биде поверувана од сите . Ќе се обвинат луѓе кои се омразени кај сите подеднакво и со тоа решени се сите проблеми. Македонците на прес конференција ќе кажат: “Завршивме работа„. Албанците на прес конференција ќе кажат: “ Главно не бевме ние“, и сите среќни на крај, а ти народе мрази се меѓу себе пошто попаметна работа од омразата не ти остана.

И? Не бев доволно јасен ли? Еве кратко резиме ( ForDummies) :

1: Исламистите се наместени!
2: МВР не го расчисти убиството!
3: Некој има корист од креирање меѓуетнички конфликти
4: МВР не го расчисти убиството!
5: Убиството на младите можно да е дело на специјалци.
6: МВР не го рачисти убистовото!
7: Се оттргнува вниманието од реалните проблеми (eкономија, кривосудство, неефикасна администрација и милион други)
8: МВР не го расчисти убиството!
9: Сосила се креираат сценарија на можна меѓуетничка војна.
10:МВР не го расчисти убиството!
11: Македонија има неефикасна, неодговорна и неморална власт!
Абе спомнав ли дека МВР не го расчисти убиството?
Километарски пост а во него само гомна, гомна и гомна.

Докажи дека не се тие и дека МВР не го расчисти убиството бидејќи гледам 5 пати си го потенцирал тоа со болд.
Неможеш да докажеш? Џабе си го пишувал текстов, чао.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
И? Не бев доволно јасен ли? Еве кратко резиме ( ForDummies) :

1: Исламистите се наместени!
2: МВР не го расчисти убиството!
3: Некој има корист од креирање меѓуетнички конфликти
4: МВР не го расчисти убиството!
5: Убиството на младите можно да е дело на специјалци.
6: МВР не го рачисти убистовото!
7: Се оттргнува вниманието од реалните проблеми (eкономија, кривосудство, неефикасна администрација и милион други)
8: МВР не го расчисти убиството!
9: Сосила се креираат сценарија на можна меѓуетничка војна.
10:МВР не го расчисти убиството!
11: Македонија има неефикасна, неодговорна и неморална власт!
Оди легни си сеуште си пијан од 1 мај.

Член од
8 јануари 2008
Мислења
7
Поени од реакции
9
1. Случајот се докажува на суд. МВР поднесува кривична пријава, Обвинителството ја прифаќа или одбива и сето тоа мора да го докаже на СУД.
Дали судот ќе прифати? Судот не мора по автоматизам да прифати, пред 8 години обвинителството го изгуби случајот Раштански. Не ме сфаќајте погрешно, немам намера да прејудицирам, ниту да навивам.
Доколку постои жалба од било која страна, се оди на втор и на трет степен Врховен. Доколку обвинетиот изгуби и на Врховен, има право да се жали во Стразбург, што своевремено Руфи Османи го искористи (и го изгуби спорот во Стразбург).
2. Не очекувајте од МВР да сервираат докази. Најлесен начин Обвинителството да го изгуби овој случај е да ги изнесе сите докази предвреме во медиуми и на интернет, со што го губи правото да ги искористи во судската постапка.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Најголемите проблеми во државава ни ги прават шипојте оние кои избегаа од косово кога милошевиќ им ги кинеше главите и го населија пола скопје куманово и цела западна Македонија.
Имам еден другар албанец од Битола , детево неќи да слушни за нив татко му негов беше во војната 2001 од наша страна во некоја специјална единица и вика ги колев ко свињи то Албанците.Имам и слики видено страшни .

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Jас на видеово како што приметувам се користи пиротехника: петарди, огномети, ракетки, динамитки, жижици... каде тоа видовте огнено оружје на видеово/клипов ?! :icon_mrgr:
Ај не измислувајте ви се мољим ! :eek::icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom