Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
А шо врска има еволуцијата со христијанството и бог? Што и ако е неточна еволуцијата? тоа нема да го докаже постоењето на бог?
Ако не забележа, и јас реков дека на муабетов местото му е во друг подфорум... само дофрлив малку сеир, да не ми биде за џабе проаѓањето.
Тоа дали има или нема врска е друга тема, можеби лежи дискусија и таму... во која јас не би учествувал...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Го имаш апсолутниот доказ.... секој ден го гледаш..
Погледни во огледалото:D .... ќе видиш еден жив примерок на преодна форма...
... помеѓу прачовекот и некоја си идна форма на човекот...
Помеѓу две форми кои единствено постојат во бујната фантазија на Дарвинистите :)
--- надополнето: 2 мај 2012 во 01:37 ---
Пунктуален еквилибриум, ring a bell? Технички, теоријата вели дека некои видови еволуираат многу побрзо (на некој начин зе издвојуваат од видот-предок) и тек потоа следи долга фаза минорни генетички промени.
Хипотезата „пунктуален еквилибриум“ или „прекината рамнотежа“ нема ни Т од теорија. Тоа е обична хипотеза, претпоставка полна со фантазии, цртани филмови, со суетна надеж на Дарвинистите.
Хипотезата произлезе од долгогодишниот фосилнен наод кој беше и се уште е крајно разочарувачки за Дарвинистите и спротивен на нивните очекувања.
Откако Дарвинистите се соочија со огромните провалии помеѓу животинските видови (наспроти очекуваната континуирана и непрекината низа на фосили), еволуционистот Гоулд излезе со нова режија, со нов анимиран филм каде што објаснува како би можела да се случи претпоставената еволуција, а да при тоа не останат траги од неа.
Ете што се случува кога Дарвинистите ја земаат Дарвиновата претпоставка како догма и вистина сама по себе и потоа со помош на неа се обидуваат да објаснат зошто фактите не ја подржуваат.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Помеѓу две форми кои единствено постојат во бујната фантазија на Дарвинистите :)
--- надополнето: 2 мај 2012 во 01:37 ---

Хипотезата „пунктуален еквилибриум“ или „прекината рамнотежа“ нема ни Т од теорија. Тоа е обична хипотеза, претпоставка полна со фантазии, цртани филмови, со суетна надеж на Дарвинистите.
Хипотезата произлезе од долгогодишниот фосилнен наод кој беше и се уште е крајно разочарувачки за Дарвинистите и спротивен на нивните очекувања.
Откако Дарвинистите се соочија со огромните провалии помеѓу животинските видови (наспроти очекуваната континуирана и непрекината низа на фосили), еволуционистот Гоулд излезе со нова режија, со нов анимиран филм каде што објаснува како би можела да се случи претпоставената еволуција, а да при тоа не останат траги од неа.
Ете што се случува кога Дарвинистите ја земаат Дарвиновата претпоставка како догма и вистина сама по себе и потоа со помош на неа се обидуваат да објаснат зошто фактите не ја подржуваат.

Иако третина од филогенезите на животни, растенија и габи ни го има евидентирано истово...
http://www.don-lindsay-archive.org/creation/globorotalia.html
http://www.don-lindsay-archive.org/creation/phacops.html
http://www.don-lindsay-archive.org/creation/kutchithyris.html
http://classic.the-scientist.com/news/display/25023/

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
И рече Господ: "Ќе ги истребам луѓето што сум ги создал, од земјата - од човекот до животното, ѕверовите и птиците небески - оти се кајам што ги создадов."
Битие 6: 7

Прво Бог создал се, (луѓе растенија, мориња океани...) и бил задоволен од создаденото, после се покајал и решил се да истѕреби, после пак се премислил и решил Ное со семејството и примероци од сите животни да ги спасе...
Многу променливо расположение за еден бог.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Немогуќе!

Шуќур, конечно во нешто се согласивме!...:D

И без турцизми, молам...
Зш бе а? шо им Фали? А ти со србизмиве па више...... Борба за веру а?
--- надополнето: 2 мај 2012 во 12:22 ---
Многу променливо расположение за еден бог.
Бог е, му се може....

С

Само Човек

Гостин
полжави еволуиуаре у полжави .:facepalm: Човек еволуирал во човеч али лличи на свиња.Нов вид екслузивно

С

Само Човек

Гостин
Те мрзи да читаш? Лакше ти е да си ќорав и да се глупираш? Keep to the Bible...
читав бе друже. И знам јас дека има бујна фантазија човекот, па може да иде со претпоставки до крајност.Сајтов втор пат ми го даваш и веќе гледам дека губиш аргументи.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
читав бе друже. И знам јас дека има бујна фантазија човекот, па може да иде со претпоставки до крајност.Сајтов втор пат ми го даваш и веќе гледам дека губиш аргументи.
За кој човек збориш, колега? Нема човек тука - наука е тоа. И, линкот не е за кликање - за читање е.

И уште нешто: Јас немам аргументи. Јас ти цитирам извори кои се полни со аргументи. Дали ти имаш да цитираш некој извор кој содржи аргументи за твојата позиција?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom