Фан Клуб: Барселона

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Дрогба не би бил воопшто лоша опција, со тоа што е на залез на кариера, не би му сметало да седи на клупа и да освојува трофеи. Дрогба ми се чини не е во никаква комбинација, чисто дека го спомнавте погоре.

Каков Торес, каков црн Торес. Неќам ни на сон да замислам дека би дале бари за него.
Ако дојде за без пари можеби, но и тогаш би размислил.

Алвес и Виља ќе бидат ставени на тренсфер листа. Дали ќе бидат продадени зависи од понудите, но тие се тие двајца кои ќе бидат на продажба. Во зависност од каков дил ќе направиме за нив ќе зависи и кого ќе можеме да си го дозволиме.
Алвес изигра слаба сезона, можеби најслаба од кога е во дресот на Барса, и поркај тоа неговото евентуално заминување според мене ќе ја скине многу силната врска меси-алвес. Може некој ќе рече меси-иниста-чави е триото кое значи, но мое лично мислење е дека Меси најдобро се чита во двојните проигрувања токму со Алвес. Се на се, Алвес за мене е еден од најдобирте 10 фудбалери задњиве 5-6 години, и ако си замние многу ми ќе недостасува.

Како и да гледаме на Алексис, изигра добра сезона, негова прва, со се повредата даде 15 гола. Воопшто не е за потценување, да не заборавиме уште е дете и има уште 7-8 години кариера пред него.

Ќе ми биде криво ако се донесе добар штопар (што бездруго ни е потребен и тоа како) и со здрав и целосно фокусиран Пике, Маскерано ќе го изгуби местото стартер.

Тељо, Куенка и Тиаго. Или на позајмица, или трансфер со клаузула. За мене, вакви какви што се, не се доволно добри за да бидат дел од првиот тим на оваа возраст. Добија шанса, во мои очи не ја искористија. Тиаго дури втора година. Едноставно колку и да се трудам не можам да го засакам. Одличен фудбалер е, но му треба калење. Чисто за споредба каков удел во играта имаше Педро на самиот почеток, а каков овие.
Педро, со добри подготовки, мислам дека наредната сезона дава минимум 25.

Моја прогоноза е: Меси, Педро и Алексис наредна сезона даваат 100 гола.

Прееска гледав Revista De La Liga на Sky, збореа за рекордот на Меси кој може да го постави потребни му се уште два гола, си помислив, може ли Меси една сезона сам до 100? Изгледа премногу, но...

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Според сите информации и шпекулации, ова е листата на можни засилувања летово. Лев бек, централен дефанзивец и напаѓач се позициите на кои веќе работи Зубизарета. Тројца од овие најверојатно ќе ги гледаме од идната сезона во дресот на Барса.

Најновите пишувања на каталонските весници се дека Барса ќе купува класичен напаѓач (разбивач). Прв избор бил Баскиецот и 195cm високиот Фернандо Љоренте. Тој е најпосакуван но и најскап. Откупната клаузула му е 35 милиони евра, а Билбао
тешко дека лесно би го пуштил.
Доколку не се договорат за некоја попристојна сума со Билбао за Љоренте, тогаш втор избор се Робин Ван Перси, Фернандо Торес и Дидиер Дрогба, кои би дошле за многу помала сума.
Истите весници велат дека Барса го има под контрола трансферот на Ван Перси (најдобриот стрелец и играч во Премиер Лигата сезонава) , чиј договор не сака да го продолжи и истекува во 2013. па Арсенал би го пуштил и за многу помала сума од реалната (20-25 мил. евра).
Од друга страна, Торес и Дрогба (исто како и Ван Перси) „лудуваат“ по Барса. Сите тројца имаат желба да бидат дел од Барса, а нивните клубови (Арсенал и посебно Челзи) не би правеле проблем за трансферите. А наводно Дидиер Дрогба преку својот агент им се понудил на Барса, и бил спремен да потпише 1+1 година договор, и да биде новиот Ларсон за Барса.
Што се однесува до левата бековска позиција, Барса ќе испрати прво понуда за Герет Бејл, па доколку не се договорат со Тотенхем ќе го донесат Жорди Алба.
Во централната позиција во одбраната, прв избор е Тиаго Силва. Милан ќе се ослободи од Ван Бомел летово со што ќе се насочат кон доведување на Сејду Кеита како негова замена, па Барса би можела да го искористи тоа за доведување и намалување на цената на Тиаго Силва. А Милан сеуште им нема одплатено на Барса дел од оние 25 мил. евра за Ибрахимович. Втора опција е Хави Мартинез од Билбао.
Кеита сигурно ќе си замине, а доколку се донесе напаѓач, некој од Тељо, Куенка или Афелај ќе бидат пратени на позајмица, или продадени со buy-back клаузула.
Исто така клубот би се ослободил и од Давид Виља и Дани Алвес, но само во случај на некоја мулти-милионска понуда. Манчестер Сити и Анжи се заинтересирани за Алвес, а на нивните газди милионите им се најмал проблем.
Прва опција: Герет Бејл, Тиаго Силва, Фернандо Љоренте
Алтернативи: Жорди Алба, Хави Мартинез, Ван Перси (Торес, Дрогба)
П.С: Ова се само шпекулации, од најблиските весници до клубот.
Вака, ова е преземано од Фан Клуб на Барселона на facebook, незнам колку е точно но увек имаат квалитетни информации.
Се е убаво напишано, според мое мислење ја би Алба пред Бејл и било кој од Ван Перси/Дрогба/Торес пред Љоренте. Највеќе сум за Торес пошо е шпанец и би требало брзо да се вклопи.
Околу продавањето Кеита сигурно ќе си замине, а од Тељо/Куенка/Афелај најдобро би било Куенка да иде на позајмица или продаден со бај-бек. А за заминувањето на Виља и Алвеш не би се сложил посебно не за Алвеш. Виља веќе е во години, на таа позиција имаме и други играчи, беше повреден долг период и плус ќе зиаме друг "разбивач" летово така да би можел да си замине.

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
Нам ни треба напаѓач од Типот на Ето, не ни треба никаков разбивач, ниту финишер. Ето беше машина знаеше кога и каде да се одскрие каде да истрча интересно беше тоа што добро се пратеа со Меси, али јбг тоа е најголемата грешка тука ја направи Барса.
А напаѓач од типот на Ето денеска како што гледам и нема, може и има вие некој знаете а јас пак не.

Ван Перси никако не бидејќи е Лидер ке биде нешто слично како Анри кога дојде.
Торес е испукана пушка не ми се верува дека ке се снајде.
Дрогба што ке ти е такво говедо.
Љоренте па имавме еден Ибрахимович попут него.
Фалкао Премногу скап и иста нижина ке биде со Меси и Алексис.
Кавани е тоа што мислам дека треба да се доведе, и покрај тоа што е спор знае да постигне гол од секаква позиција и да се одскрие за топка.

Друг напаѓач незнам, од сите набројани само Кавани би бил малце поефикасен во Барса предвидувајќи однапред.

Има еден Агбонлахор ама одма ке ме земете за јазик тој е за во Астон Вила тој слаб е ова она, Мислам дека може да биде најидеален бидејќи е млад, цврст, средно висок, брз, игра и со нога и со глава.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Не знам што запнале по овој Љоренте,ако го донесат него ќе биде по фејл трансфер и од Ибра да знаете....195 см ? замислете...195? Дуо со Меси ?Можно е да функционира ?Нема шанси.....
Кавани и никој друг ( е добро де и Руни,Агуеро :P )...
А за продавање на Алвес,не сакам ни да замислам да се направи такво нешто,многу ќе загубиме многу.Некој погоре кажа дека Меси игра најдобро кога покрај себе го има Дани,а не Чави или Иниеста....Исто така не треба да се продава и Виља.Јебига,ако сакаме трофеи на сите фронта,ондак мора да имаме и квалитет и квантитет....

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ако дојде Љоренте цела игра ќе треба да се сврти кон високи топки. Тоа тешко дека ќе се случи, тоа е копија на Златан во однос на играта а тоа не донесе ништо.
Дрогба е ок избор, ако го газат години сепак е брз добро би се снашол со Меси. Ама од друга страна ќе биде како Ларсон, џокер кога треба :)
Торес е дупка, ама ако се врати во Шпанија ќе игра подобро него ли во Англија, може да дојде мене ми е ок избор
Кавани или Фалкао еден од нив е супер за во Барса, ама цинцарот Росел тешко да донесе некој од нив.
Руни не го сакам ич, Ван Перси па неможам ни да го смислам.
Бејл е непотребен трансфер незнам зашто запнале по него толку.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Абе ве читам ама не ве сфаќам дали го хејтате или стварно така мислите за Торес.

Факт е дека имаше голема криза Торес ама гледајте колку асистенции има, а освен тоа враќање во Шпанија за него би било преродба, јас мислам дека најдобра алтернатива е Торес.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
Значи со донесување на шпиц од типот на Љоренте , Торес итн ... ќе е истата песна како со босанецот, верувајте ..... Кочење на игра ќе има плус со тоа автоматски Меси се поместува десно, а сите знаеме дека тој во средина е најопасен ....
Зато Нејмар

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Зато Нејмар

Зошто сите сте му запнале на Нејмар, како слеп за стап сте се фатиле за него.
Значи од надуени бразилско-аргетински ѕвезди во фудбалов веќе преку таквоето ми е. Секоај година некој нов го пронајдуваат, а од пронајдениве дали успева еден во 10.
Нејмар да има дриблинг, ама има дриблинг против Ш екипи од Бразил, против Барса на Светкото не мрдна. За Бразил жив го нема, ништо асално незнае да изигра, со Гансо ги направија светски ѕвезди, а моментално се далеку од тоа.
Така да Нејмар категорично НЕ.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379

Зошто сите сте му запнале на Нејмар, како слеп за стап сте се фатиле за него.
Значи од надуени бразилско-аргетински ѕвезди во фудбалов веќе преку таквоето ми е. Секоај година некој нов го пронајдуваат, а од пронајдениве дали успева еден во 10.
Нејмар да има дриблинг, ама има дриблинг против Ш екипи од Бразил, против Барса на Светкото не мрдна. За Бразил жив го нема, ништо асално незнае да изигра, со Гансо ги направија светски ѕвезди, а моментално се далеку од тоа.
Така да Нејмар категорично НЕ.
Истото некој можи да го кажи и за Меси, макар шо знајме дека и за двајцата не е точно.
Барса не е таква екипа шо можи да игра со статичен висок напаѓач шо би ја кочел играта. Ето е редок пример макар шо беше и доста подвижен а и не беше многу висок.

Е сеа вие ако сакате да дајте над 30 милиони за играчи како Љоренте и Торес - ваша грешка!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Истото некој можи да го кажи и за Меси, макар шо знајме дека и за двајцата не е точно.
Барса не е таква екипа шо можи да игра со статичен висок напаѓач шо би ја кочел играта. Ето е редок пример макар шо беше и доста подвижен а и не беше многу висок.

Е сеа вие ако сакате да дајте над 30 милиони за играчи како Љоренте и Торес - ваша грешка!
Има разлика помеѓу Меси Нејмар и тоа што го прават они за репрезентација.
Нејмар си игра не неговата позиција и пак не игра којзнае што. Меси во Аргентина игра Господ знае што и после го немало никаде ќе ми кажува некој. Меси не е крив што откако ќе издрибла 2-3 и ќе подаде на Лавеци/Тевез/Игуаин, овие дрвава незнаат гол да дадат. Ама со деца краставици не се садат, неможеш да ги убедиш во тоа. Пак ќе речам можеби Нејмар е тој што ќе успее, ама некак сум скептичен за тоа. И толку пари за ѕвезда во облаци кој на крај може да испадне и како сите Бразилци низ Европа, да неможе човек од по дискотеки да го собере, јас искрено не би давал.
За Торес не реков ништо јас. Иако можеби е подобра опција од Љоренте поради искуството, сепак игра топло-ладно, еве во последниве неколку кола е стварно разигран (време беше), ама па Љоренте е помлад.
Е сега проблемот со Љоренте е што Баскијците многу тешко ќе го пуштат. Има игра со глава, има и добар шут, ама слабо подвижен е. Ќе се зацеменира напред и нема да му текне да се врати......ама барем ќе има на кого Куенка, Тељо, Дани и остала компанија да нафрлат.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
Има разлика помеѓу Меси Нејмар и тоа што го прават они за репрезентација.
Нејмар си игра не неговата позиција и пак не игра којзнае што. Меси во Аргентина игра Господ знае што и после го немало никаде ќе ми кажува некој. Меси не е крив што откако ќе издрибла 2-3 и ќе подаде на Лавеци/Тевез/Игуаин, овие дрвава незнаат гол да дадат. Ама со деца краставици не се садат, неможеш да ги убедиш во тоа.
Па и Бразилците не се поарни...

Пак ќе речам можеби Нејмар е тој што ќе успее, ама некак сум скептичен за тоа. И толку пари за ѕвезда во облаци кој на крај може да испадне и како сите Бразилци низ Европа, да неможе човек од по дискотеки да го собере, јас искрено не би давал.
Па и да не успеј Нејмар ( шо не ми се верва ), замисли само колку пари од реклами и дресој ќе му донеси на Барса. Момчето ќе биди глобална икона. Кој е Љоренте?
И јас сум по малку скептичен, најмногу по то шо е на моменти себичен и ме потсеќа на Робињо, ама во тим како Барса то ќе се смени.

За Торес не реков ништо јас. Иако можеби е подобра опција од Љоренте поради искуството, сепак игра топло-ладно, еве во последниве неколку кола е стварно разигран (време беше), ама па Љоренте е помлад.
Торес има 28, Љоренте 27 а Нејмар 20, а цената им е речиси иста 30-40 милиони.

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
Затоа најдобро е овој бидејќи е најмлад и најевтин и она вистинското што ни треба јас го гледам во овој! http://www.youtube.com/watch?v=e0BMLuRD-k0

Ама сепак не се прашувам јас :) и не сум во стручниот. ова е само моја желба!

Kajgana Shop

На врв Bottom