Game of Thrones

Ф

Фил Ајви

Гостин
Калиси и Сара Палин промашување.. идеална тука беше онаа вештерката што го роди Смоуки :)
црвената со тој нејзин поглед ми дава чувство како да е најпревртливата и неповерлива жена во целото кралство, тешко да се вклопи во профил на (на почеток наивна) жена со добро и племенито срце која со сплет на околности мора да стисне заби и да го прекрие тоа со цел да биде силна за нејзиниот народ, да се бори до последниот здив да го врати тронот на вистинскиот и единствен лидер кој ќе формира сложно и среќно општество, плус мора да ја префарба косата во жолта : D

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Ovoj so 3te zelbi ubistva e pravo osvezuvanje...mn dobar lik klasika....baska The imp at the top of his game this season!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
црвената со тој нејзин поглед ми дава чувство како да е најпревртливата и неповерлива жена во целото кралство, тешко да се вклопи во профил на (на почеток наивна) жена со добро и племенито срце која со сплет на околности мора да стисне заби и да го прекрие тоа со цел да биде силна за нејзиниот народ, да се бори до последниот здив да го врати тронот на вистинскиот и единствен лидер кој ќе формира сложно и среќно општество, плус мора да ја префарба косата во жолта : D
море, ти или си ги измешал Melisandre и Lady Stark, или ме истрола сеа... :cautious:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ете од кај ми беше позната мене актеркана....новинарката од Љубов во офсајд или така нешто.
Инаку пак многу добра епизода, времето што мине кога ја гледам епизодата не го осеќам.
Арја станува еден од најдобрите ликови, Калиси стандард жари и пали со секоја сцена исто како и џуџето.
Некако Сноу е запоставен сезонава, барем до 5тава епизода иако после ова со тој Манс Рајдер би требало малку повеќе да го има и него.
И шо беше форава со враната со три очи овој малиов ја сонувал или?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
него, кога оваа од Ренли спомна: i want to be THE queen, одма ми текна на сцена од трејлерите каде што Роб се „милува“ со една црвенокоса.

Е сеа, или е оваа или таа што ја сретна тогаш на боиштето. Да беше Ланистер ќе помислев и дека е мајка му, вака грозоморно е. :) А можно е и смоуки да се претворил у Мелисандре па да го заведе.... :sneaky:

друго, ова шо малиов, Брен го спомна дека сонувал како „бранови вода го напаѓале Винтерфел“, мислам дека беше предзнак за нападот на Грејџој, пошто нело они се по морето и водата...

за овие работи не ме сполерисувајте, ќе си фантазирам, а одговор сакам на ова... пошто не е спојлер, веќе се деси тоа но не ми беше јасно, следново:

кога на Брен му кажаа дека е нападнато некое село, овие помислија дека е нападнато од Ланистерс нели !? Но тоа е всушност нападнатото село од Грејџој... или јас се лажам !? :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
кога на Брен му кажаа дека е нападнато некое село, овие помислија дека е нападнато од Ланистерс нели !? Но тоа е всушност нападнатото село од Грејџој... или јас се лажам !? :)
Да Торенс Сквер е нападнат од страна на Грејџој, а овие не знаеја од кој е нападнат, мислам дека не ги ни спомнаа Ланистер. Мое мислење е дека сонот ќе му се оствари на Брен, со оглед на тоа што прати луѓе во селото, а не знае дека кон кралството е тргната грдата сестра на Теон.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Добро си разбрал, го кажа овој план кога разговараше со Dagmer Cleftjaw.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ко што и си мислев, заврши уживањето у овие 5 епизоди, у наредните 5 ќе биде скроз напнато... :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
А и свака ви част за тоа како ги памтите имињата. :D
Ех , поглавните ликови кои се спомнуваат и понатаму се лесни за памтење. Иначе кај ќе запамтиш се, ЏРР Мартин на секој ебан војник му дал име у книгите (имиња колега, имиња :LOL: )

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Дјуд не сфати што е финтата ? Ко шо те читам слабо некако ги капираш дијалозите :pos:
Разговорот меѓу Теон и тој мислам што ќе е втор човек на бродот по команда ако внимаваше на него ќе сфатеше што значи, одеше вака некако:
ВЧБ( втор човек на бродот по команда):Ќе те почитуваат ако направиш нешто за почитување.
Теон:Како да направам кога ми е наредено да напаѓам рибари.
ВЧБ: Торенс Сквер е близу.
Теон: Да ама и да го освоиме Винтерфел ќе прати луѓе и одма ќе го повратат.Но тогаш...
ВЧБ: :)
Later than in Winterfell...
Му соопштуваат на Бран дека Торенс Сквер е нападнат и овој ги праќа сите луѓе натаму.
Собери све ова и најди НЗС и ќе сфатиш што е финтата барем не треба толку филозофија. Барем јас така си претпоставувам најлогично ми делува, ама откако го убија Нед во прва сезона све е можно.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Дјуд не сфати што е финтата ? Ко шо те читам слабо некако ги капираш дијалозите
Разговорот меѓу Теон и тој мислам што ќе е втор човек на бродот по команда ако внимаваше на него ќе сфатеше што значи, одеше вака некако:
ВЧБ( втор човек на бродот по команда):Ќе те почитуваат ако направиш нешто за почитување.
Теон:Како да направам кога ми е наредено да напаѓам рибари.
ВЧБ: Торенс Сквер е близу.
Теон: Да ама и да го освоиме Винтерфел ќе прати луѓе и одма ќе го повратат.Но тогаш...
ВЧБ: :)
Later than in Winterfell...
Му соопштуваат на Бран дека Торенс Сквер е нападнат и овој ги праќа сите луѓе натаму.
Собери све ова и најди НЗС и ќе сфатиш што е финтата барем не треба толку филозофија. Барем јас така си претпоставувам најлогично ми делува, ама откако го убија Нед во прва сезона све е можно.
глеаш дека сум сфатил батка, ме побуни само името на селото...

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
глеаш дека сум сфатил батка, ме побуни само името на селото...
Затоа ќе си симнеш англиски превод кога ќе ги гледаш подобро ќе ги памтиш кога ќе ги прочиташ :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom