Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Да не сакате одма и матичен број да ви кажат? Стрпете се бре...
Зашто, ќе и наштети на истрагата?:)
Па веќе се фатени... кажаа детали секакви, се до кој број патики носат, само не кажаа која националност биле..
Логика..каде си логикаааа

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
malku mi e cudno toa sto pri apsenjeto na ovie lugje ne e daden nikakov otpor od nivna strana,mnogu lesno i se predale na policijata
не е воопшто чудно, било каков отпор = сигурна смрт. Предавање = какви такви шанси за живот плус на судењата ќе може да си ја кажуваат својата глупа идеологија и да придобиваат следбеници...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Една слика, 1000 зборови.

Абе знаете што типацов на сликава има типична рандом Албанска фаца, најозбилно .................. плус и брадичето, а и бркчињата за мерак подвиткани ... плус тоа орлето и натписот УЧК ........... леле незнам дали да плачам или да се смеам, ама некако повеќе ме тера на смеење кога ја гледам сликава, незнам зашто ! :icon_mrgr:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Гледајќи ја локацијата каде се случи ова на сателитските снимки од Гугл, практичноста и логиката вели дека каков и да е мотивот, битното е незабележано извршување и брзо бегство кон Косово. Што ме води до заклучок дека овде некој е тежок идиот - или МВР ако фати погрешни суштества, или овие створевини ако се тие што мислеле дека успешно ќе се кријат овде и не избегале кон Косово.
За добро на сите нас во државава е МВР да ја завршило работата како шо треба. Во таков случај, страшното е тоа шо стоката не се косовари како што јас лично мислев туку овдешни, македонски албанци, шо е крајно болно. Ама ако МВР греши, тогаш целата работа воопшто е многу лоша, и Горниот да ни е на помош, на сите.
Практичноста исто така вели дека 80% од албанското население живее на еден час максимум патување до косово. Плус тоа што останале тука а не заминале заедно со фактот дека сеуште имале оружје наведува на заклучок дека можеби тоа убиство не им било единствено во план. Во прилог на тоа оди и заканата т.е "ултиматумот за повлекување" до македонските институции од пред некој ден.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
malku mi e cudno toa sto pri apsenjeto na ovie lugje ne e daden nikakov otpor od nivna strana,mnogu lesno i se predale na policijata
нема кај да бегаат ги фатија в чош (y) и тебе да ти дојда 30 полицајци дома кај че бегаш :D

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
И после чудно им било на туристиве зошто Скопје со џамииве изгледа бетер од Техеран ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Зашто, ќе и наштети на истрагата?:)
Па веќе се фатени... кажаа кој број патики носат, само не кажаа која националност. Логика..каде си логикааааа
И шо ако ви ги кажат имињата, ќе одите по куќи да им ги барате фамилиите? Што ќе ви смени ако ги кажат по 2 дена на пример а не вечерва? Можеби сакаат и од тие 20 прибрани да извлечат информации кој е замешан кој е може по грешка собран (иако чисто сумњам ама ај), па да ги кажат кои се убијците а кои им биле соучесници - логистичка поддршка.

Ама и имињата да ги кажат ќе се јави некој „е зошто се издаваат сега, треба да ќутат кои ги имаат фатено“. Никако не ни се погодува, ептен терсене народ.

F

fantomX

Гостин
Практичноста исто така вели дека 80% од албанското население живее на еден час максимум патување до косово. Плус тоа што останале тука а не заминале заедно со фактот дека сеуште имале оружје наведува на заклучок дека можеби тоа убиство не им било единствено во план. Во прилог на тоа оди и заканата т.е "ултиматумот за повлекување" до македонските институции од пред некој ден.
Исто и ова не е чудно да е случај. Затоа и реков, за доброто на сите во државава е МВР да е на прав пат овде, оти алтернативата е многу лоша.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Го гледаш ли, вика дека човек не можел да мрдне во оваа држава... не е смешно, мене ова ме запрепастува.
Па како, јас мислам требаше уште едно 10тина семејства во црно да ги завијат, уште 10 деца да не си ја дочекаат матурата за да се докаже дека сме “либерална и демократска држава со високо почитување на човековите права“. Полициска држава бе пријателе, како може, мислам стварно како може на први мај, на празник да се апси? А? Кај го има ова у светов? Тоталитаризам бе! Требало барем да им дозволат скара да зачурат!:vozbud:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Абе знаете што типацов на сликава има типична рандом Албанска фаца, најозбилно .................. плус и брадичето, а и бркчињата за мерак подвиткани ... плус тоа орлето и натписот УЧК ........... леле незнам дали да плачам или да се смеам, ама некако повеќе ме тера на смеење кога ја гледам сликава, незнам зашто ! :icon_mrgr:
Мн ја играл Modern Warfare изглеа си мислев Cap. Price е , д му ја ебам фамилијата цела.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.208
Поени од реакции
1.237
Добро луѓе стварно е глупо кога ќе речете " цела фамилија да им се убие до 100-то колено и такви срања... Па немојте бе стварно е глупо и меѓу нив има добри луѓе, знаете ли како е цел живот да патиш за нешто што не си крив? Замисли некој член на твоја фамилија да убие некого па ти за него цел живот да патиш? И јас сакам најстрога казна за убијциве, цел живот да бидат мачени бел ден да не видат. И треба да се стави крај на тој ебан радикален ислам, сите терористи се поврзани на тој начин, дај нека се затворат сите тие еба** верски секти, кога ги гледам низ град со брадине им се гледа во фаците што учат... Имало казни ако имаш верски книги и што ли уште не... Па за тој ваш искривен поглед на религијата и треба да има, да убиеш 5 невини луѓе... Каков ум треба да имаш тоа да го направиш... А кога ќе видам некои коментари кои ги бранат " луѓето блиску до бога " косата ми се крева да го еб*м. Единствоно што ми е жал е тоа што и меѓу нив има добри луѓе али тоа е што е.... 95% племе.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
И шо ако ви ги кажат имињата, ќе одите по куќи да им ги барате фамилиите? Што ќе ви смени ако ги кажат по 2 дена на пример а не вечерва? Можеби сакаат и од тие 20 прибрани да извлечат информации кој е замешан кој е може по грешка собран (иако чисто сумњам ама ај), па да ги кажат кои се убијците а кои им биле соучесници - логистичка поддршка.

Ама и имињата да ги кажат ќе се јави некој „е зошто се издаваат сега, треба да ќутат кои ги имаат фатено“. Никако не ни се погодува, ептен терсене народ.
Не, не биди дете сеа, од други причини не ги кажуваат, од причини што си играат со Македонците како сакаат, кај виде идење по куќи сега..ајдее..
Кажаа се,само не нивната националност (барем не директна). Еј КАЖАА дека во Пакистан биле.. и број на сим картички. И зашто не би кажале кои се? За да заборавиме се, ако е можно, ништо да не памтиме. И ако и овој пат ги амнестираат како МИНАТИТЕ (веќе случени, не ми се чудете сеа), ..уствари нема да бидам изненаден премногу, кај нас се поминува, од исти причини што НЕ КАЖАА сеа..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Е ова е тоа. Пред се од човечки аспект треба да се гледа и да се осуди ова, ако ништо друго барем да се молчи!!!!
Не знам како се уште има некои кои ги бранат ѕверовиве.
Ги бранат зошто степенот на развиеност на мозокот очигледно до тоа ниво стасал. Албанци се мора да ги бранат и да измислат илјада и една причина. И после зошто сме имале стереотипи дека живеат во камено време, како да немаш кога гледај кој фаци ги претставуваат по јавни страни, погледни ги само што пишуваат.
Добро е што ги најдоа, со ова самите се испукаа во нога нема веќе ред с'зи ред мрсоли сега ќе игра пендракот, ќе видат и угнетена нација и немање права и се по ред. Од многу права почнаа невини деца да убиваат. Тоа мора да се наплати ем со виновници ем со политички поени. Да бидам искрена не се разбирам од надворешна политика, но ми се чини дека добро ја изиграа со изјавава. Дома тепај, настрана алкаеда викај, ем волкот сит, ем овците на број.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Хаха, кога се случи тоа, не е важно, само да се фатат не е важно дали се Албанци или Македонци, ние го осудуваме тоа, сега си почнаа со нивните познати, познати приказни :) Продолжете, ве научивме веќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom