Зашто, ќе и наштети на истрагата?Да не сакате одма и матичен број да ви кажат? Стрпете се бре...
Па веќе се фатени... кажаа детали секакви, се до кој број патики носат, само не кажаа која националност биле..
Логика..каде си логикаааа
Зашто, ќе и наштети на истрагата?Да не сакате одма и матичен број да ви кажат? Стрпете се бре...
Па каков отпор да дадат кога сите мирно спијат.malku mi e cudno toa sto pri apsenjeto na ovie lugje ne e daden nikakov otpor od nivna strana,mnogu lesno i se predale na policijata
не е воопшто чудно, било каков отпор = сигурна смрт. Предавање = какви такви шанси за живот плус на судењата ќе може да си ја кажуваат својата глупа идеологија и да придобиваат следбеници...malku mi e cudno toa sto pri apsenjeto na ovie lugje ne e daden nikakov otpor od nivna strana,mnogu lesno i se predale na policijata
Абе знаете што типацов на сликава има типична рандом Албанска фаца, најозбилно .................. плус и брадичето, а и бркчињата за мерак подвиткани ... плус тоа орлето и натписот УЧК ........... леле незнам дали да плачам или да се смеам, ама некако повеќе ме тера на смеење кога ја гледам сликава, незнам зашто !Една слика, 1000 зборови.
Практичноста исто така вели дека 80% од албанското население живее на еден час максимум патување до косово. Плус тоа што останале тука а не заминале заедно со фактот дека сеуште имале оружје наведува на заклучок дека можеби тоа убиство не им било единствено во план. Во прилог на тоа оди и заканата т.е "ултиматумот за повлекување" до македонските институции од пред некој ден.Гледајќи ја локацијата каде се случи ова на сателитските снимки од Гугл, практичноста и логиката вели дека каков и да е мотивот, битното е незабележано извршување и брзо бегство кон Косово. Што ме води до заклучок дека овде некој е тежок идиот - или МВР ако фати погрешни суштества, или овие створевини ако се тие што мислеле дека успешно ќе се кријат овде и не избегале кон Косово.
За добро на сите нас во државава е МВР да ја завршило работата како шо треба. Во таков случај, страшното е тоа шо стоката не се косовари како што јас лично мислев туку овдешни, македонски албанци, шо е крајно болно. Ама ако МВР греши, тогаш целата работа воопшто е многу лоша, и Горниот да ни е на помош, на сите.
нема кај да бегаат ги фатија в чош и тебе да ти дојда 30 полицајци дома кај че бегашmalku mi e cudno toa sto pri apsenjeto na ovie lugje ne e daden nikakov otpor od nivna strana,mnogu lesno i se predale na policijata
И шо ако ви ги кажат имињата, ќе одите по куќи да им ги барате фамилиите? Што ќе ви смени ако ги кажат по 2 дена на пример а не вечерва? Можеби сакаат и од тие 20 прибрани да извлечат информации кој е замешан кој е може по грешка собран (иако чисто сумњам ама ај), па да ги кажат кои се убијците а кои им биле соучесници - логистичка поддршка.Зашто, ќе и наштети на истрагата?
Па веќе се фатени... кажаа кој број патики носат, само не кажаа која националност. Логика..каде си логикааааа
Исто и ова не е чудно да е случај. Затоа и реков, за доброто на сите во државава е МВР да е на прав пат овде, оти алтернативата е многу лоша.Практичноста исто така вели дека 80% од албанското население живее на еден час максимум патување до косово. Плус тоа што останале тука а не заминале заедно со фактот дека сеуште имале оружје наведува на заклучок дека можеби тоа убиство не им било единствено во план. Во прилог на тоа оди и заканата т.е "ултиматумот за повлекување" до македонските институции од пред некој ден.
Па како, јас мислам требаше уште едно 10тина семејства во црно да ги завијат, уште 10 деца да не си ја дочекаат матурата за да се докаже дека сме “либерална и демократска држава со високо почитување на човековите права“. Полициска држава бе пријателе, како може, мислам стварно како може на први мај, на празник да се апси? А? Кај го има ова у светов? Тоталитаризам бе! Требало барем да им дозволат скара да зачурат!Го гледаш ли, вика дека човек не можел да мрдне во оваа држава... не е смешно, мене ова ме запрепастува.
Мн ја играл Modern Warfare изглеа си мислев Cap. Price е , д му ја ебам фамилијата цела.Абе знаете што типацов на сликава има типична рандом Албанска фаца, најозбилно .................. плус и брадичето, а и бркчињата за мерак подвиткани ... плус тоа орлето и натписот УЧК ........... леле незнам дали да плачам или да се смеам, ама некако повеќе ме тера на смеење кога ја гледам сликава, незнам зашто !
Не, не биди дете сеа, од други причини не ги кажуваат, од причини што си играат со Македонците како сакаат, кај виде идење по куќи сега..ајдее..И шо ако ви ги кажат имињата, ќе одите по куќи да им ги барате фамилиите? Што ќе ви смени ако ги кажат по 2 дена на пример а не вечерва? Можеби сакаат и од тие 20 прибрани да извлечат информации кој е замешан кој е може по грешка собран (иако чисто сумњам ама ај), па да ги кажат кои се убијците а кои им биле соучесници - логистичка поддршка.
Ама и имињата да ги кажат ќе се јави некој „е зошто се издаваат сега, треба да ќутат кои ги имаат фатено“. Никако не ни се погодува, ептен терсене народ.
Ги бранат зошто степенот на развиеност на мозокот очигледно до тоа ниво стасал. Албанци се мора да ги бранат и да измислат илјада и една причина. И после зошто сме имале стереотипи дека живеат во камено време, како да немаш кога гледај кој фаци ги претставуваат по јавни страни, погледни ги само што пишуваат.Е ова е тоа. Пред се од човечки аспект треба да се гледа и да се осуди ова, ако ништо друго барем да се молчи!!!!
Не знам како се уште има некои кои ги бранат ѕверовиве.