Евро 2012 - група Б (Германија и Португалија во 1/4 финале)

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Кои две репрезентации ќе одат во 1/4 финалето?

• Германија

Гласови: 102 87,2%
  • Холандија

Гласови: 89 76,1%
  • Данска

Гласови: 9 7,7%
  • Португалија

Гласови: 24 20,5%

• Вкупно гласачи
    117
  • Гласањето е завршено на .
M

Mario Gómez

Гостин
Група Б групата на смртта на овој шампионат во Полска и Украина. Сите 4 репрезентации во топ 10 на ФИФА ранк листата.

1. Германија

Новата генерација германски фудбалери ги освоија срцата на фудбалските фанови низ светот со брзиот, ефективниот и атрактивниот фудбал. 10 натпревари и 10 победи за нив во квалификациските натпревари. Најуспешна европска репрезентација со 3 титули и 7 финалиња. Втора на ФИФА ранк листата. Тренер Јоаким Лев. Значајни играчи. Мирослав Клосе, уште неколку гола и ќе го надмине легендарниот Герд Милер со најмногу голови во репрезентативниот дрес. Капитен Филип Лам, ко-капитен Бастијан Швајнштајгер. Други клучни играчи: Месут Озил, Мануел Ноер, Лукас Подолски. Тимот исто така го сочинуваат: Сами Кедира, Тони Крос, Марио Гетце, Марко Ројс, Андре Шурле, Томас Милер, Марио Гомез, Холгер Бадштубер, Жером Боатенг, Матс Хумелс, Лукас Подолски, Свен Бендер, Бенедикт Ховедес, Тим Визе и други.

2. Холандија

Финалистот од минатото светско првенство и третата најдобра репрезентација на ФИФА ранк листата, секогаш јаките лалиња атакуваат на титула. Tренер Берт Ван Марвијк. Капитен Марк Ван Бомел. Клучни играчи: Арјен Робен, Робин Ван Перси, Весли Снајдер. Единствена титула од 1988 година, на нивната легендарна генерација. Други играчи: Стекелембург, Хајтинга, Матијсен, Рафаел ван дер Варт, Клас Јан Хунтелар, Дирк Кујт, Грегори Ван дер Вил, Афелај, Елиа.Слаба страна на тимот е слабата клупа, и просечната одбрана.

3. Данска

Шампионот од 1992 повторно на европските првенства со одличен тим. Тренер: Мортен Олсен. Играчи: Соренсен, Кјаер, Агер, Симон Поулсен, Кристиан Ериксен, Бендер и Ромедал.

4. Португалија.

Кика и Нани, и остали ѓупци. Најслаба репрезентација во групата.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Еуро>Eвро

Според мене, во групава Холандија и Германија се над сите... Португалија не е далеку од нивниот квалитет но мислам дека ќе испаднат. Иако и Данска не е наивна се на се ниедна група на шампионатот можеби за првпат не е лесна, мислам дека споменатите две без проблеми ќе изборат пласман понатаму.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Најјаката група според мене дефинитивно ништо не се знае , главни фаворити се Германија и Холандија но Португалија и Данска можат и тоа како да се замешаат! :)

Член од
17 мај 2011
Мислења
1.368
Поени од реакции
2.886
Германциве се убиствени. Сигурно ја поминуваат групава според мене. После тоа Холандија која покажа на светското дека не треба да ја отпишуваат пред време. Португалците имаат добар тим, ама не толку колку што ги форсираат. Едвај во баражот влегоа ми се чини. Данците ги оставам како последни, но тоа не значи дека немаат тим кој може да избори влез понатаму. Како и да е, ова ќе биде најинтересна група од сите.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Група на смртта и секако ќе биде премногу интересно тука.

Германија - според мене, најголем фаворит на целиот шампионат. Брзата и атрактивна игра, комбинирана со германската дисциплина и младата екипа, желна за докажување, ќе ја однесе Германија до крајот на ЕП. Тимот е одлично покриен на секоја позиција и всушнот како да нема слаба точка во тимот. Иако се во вака тешка група, очекувам сигурен пласман, без некакви компликации.

Холандија - финалистот од минатото СП. Заедно со Шпанија ги ставам во групата најтесни конкуренти за да и попречат на Германија до титулата. Репрезентацијата е полна со одлично технички спремни играчи, кои со еден потег може да решат натпревар. Единствена слаба точка им е одбрана, каде што нема фудбалер од светска класа, како што имаат на другите позиции. Според мене, малце потешко, но очекувам да поминат во следната фаза.

Данска - според мене, една од репрезентациите способна да направи успех. Штета што е во ваква група, иначе немаше ни да се мислам дали ќе ја помине групната фаза. Според мене, можно е да изненади во групава и да прати дома некоја од репрезентациите кои се фаворити.

Португалија - никад не сум ги сакал како репрезентација, освен Луис Фиго. Играта осеќам ќе се базира на формата на К. Роналдо и се ќе одлучува он, нешто што може и да ги уништи, посебно во ваква група. Солидна репрезентација но мислам дека не доволно добра во ваква група да направи пласман понатаму.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Холандија (мојот фаворит) и Германија одат понатаму.Секој поинаков расплет би бил тешко изненадување.Ако веќе би било некое си изненадување, појќе шанси и давам на Данска отколку на Португалија.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.542
Поени од реакции
22.208
Мислам дека Германија сигурно ќе оди понатака иако очекувам во групите да не тепаат сите, но тоа не е страшно. Иначе мислам дека Холандија би требало да оди но им давам на сите други шанса, покрај Германија, да оди понатака.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Група у која се наоѓаат 4 од топ 5 голгетери моментално... Роналдо, Ван Перси, Гомез... и Бентднер! :D

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
dancite ke pominat ke vidite , holangjanite na smetka na najdobriot napad i sreden red mnogu se ranlivi vo odbranata , portugalcite imat poedinci nemat tim so 3-4 igraci ne se osvojuva evropsko pa makar i ronaldo da e ,germancite prema mene del od finale , e ovie dancive site ke gi potcenat ama ke vidite deka danska so dve nereseni i pobeda ke del 1/4

Флојдерка

Together we stand, Divided we fall..
Член од
7 април 2012
Мислења
336
Поени од реакции
340
Очекувам да ја видам Германија во финале, шансите се реално огромни, а исто така очекувам Мирослав Клосе да постигнува барем по еден гол на натпревар :) (Сепак, ќе се “видиме“ на темава и тогаш, па ќе коментираме :) )
По традиција, навивам за Германија и ниедна игра на друга репрезентација не ми се допаѓа како онаа на Германците.

Холандија.. Хмм.. Прилично незгодни дечки, имајќи ги Робен и Снајдер во редовите, ќе им прават проблеми на противничките селектори. Скоро секогаш со добри резултати и интересна игра.

За другите две репрезентации немам многу да коментирам засега. Освен тоа дека нема да можат против Германците и Холанѓаните. :)
Очекувам едно интересно првенство без премногу тешкотии за моите фаворити :P

M

Mario Gómez

Гостин
Група у која се наоѓаат 4 од топ 5 голгетери моментално... Роналдо, Ван Перси, Гомез... и Бентднер! :D
Додека игра Клосе во репрезентација, Гомез секогаш ќе ја грее клупата. :) И сосоема заслужено, Клосе бољр се уклапа, и Озил има изјавено дека подобро се разбираат со Клосе, секако Миро има подобар прием на топка, и подобар пас од Гомез, а за празните голови кои им ги местат двајцата ги даваат. :p
--- надополнето: 30 април 2012 во 10:55 ---
хинт: види ги трите гола против Холандија, и кажи дека Гомез може да го направи тоа. :eek:

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
HUP HOLLAND HUP !!! :D Мора до финале Летово,според мене помегу Холандија и Германија ке има борба за 1во место во групата.
Hup holland hup.jpg

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Од близнациве Бендер што играат во Борусија и Баер кој има поголема шанса да биде повикан за репрезентација ??

Kajgana Shop

На врв Bottom