Објавување на сценарио кое би се продало во продукциска куќа

• Креатор на темата Креатор на темата bokser_mk
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, вие ова озбилно?:confused:

Пенкало, Кевин Костнер беше фармер што си ги следеше соништата и изгради стадион за бејзбол на местото каде што садеше пченка и се појави духот на Реј Лиота. Така да доколку си упорен во животот, со самоувереност во себеси се што си наумил па мајке му, би требало на човек да му се исполни.

Пробај си ја среќата друже, верувај во себе може и ќе успееш. Тој што не пробал и не се обидел уште во старт изгубил (y)

Aко пак не успееш, увек моеш да црпиш материјал од постовиве кога ќе се ориентираш кон пишување self-help books. Не е важно да се победи, важно е да се учествува, am I right?

Леле учествувам!!?!

Gee, golly, thanks mister. :pipi:

Aко пак не успееш, увек моеш да црпиш материјал од постовиве кога ќе се ориентираш кон пишување self-help books. Не е важно да се победи, важно е да се учествува, am I right?

Леле учествувам!!?!

Gee, golly, thanks mister. :pipi:

Your heart is as black as night mister.

Е што е сценариото во еден филм од продукцијата Brazzers?

A man walks into a house. He has sex.

.....................................The End......................................
Dorothty; Ah, ah, ah, ah, ah, ah, aaaaah, ah ah x20
Mandingo: Oh, oh oh oh oooooh, I'm coming baby, oh ooooooooooooh

Друже и јас те подржувам ама слушај ваму.....Сценариото не треба само да е напишано има правила и 300 срања кој мораш да ги следиш како за самата структура така и за ногу други работи.Седни по нет види како треба загреј си столот дотерај го за да не си викаш после ех абе да го средев тоа можеби некој и ке го зирнеше, дај се од себе за да не ти биде криво.Ти посакувам среќа во секој случај само полека.

Ха, ми текнува како мал кога земав да пишувам сценарио за хорор филм. Тројца другари одат на гробишта и гледаат како од еден гроб штрчи рака на чиј прст има смарагден прстен..... Тежок кретенизам. :tapp:

Искрено, далеку се поголеми можностите да стигнеш до јавна администрација отколку твоето сценарио да стигне до DreamWorks, Universal и сл.

Ха, ми текнува како мал кога земав да пишувам сценарио за хорор филм. Тројца другари одат на гробишта и гледаат како од еден гроб штрчи рака на чиј прст има смарагден прстен..... Тежок кретенизам. :tapp:
Закон:D Си ме изнасмеал:pos:

Лани запознав еден човек од САД кој во слободно време си пишувал сценарио за филм (сепак тој е со искуство во пишување сценарија, ама не за филмови). Кога било готово отишол кај братучед во Лос Анџелес за да добие мислење и совет каде да го прати, кога разбрал дека таму секој втор човек (според негови зборови), вклучително и неговиот братучед, имал пишано сценарио кое го нудел :)

Најдобро пробај да оствариш контакт со некој македонски сценарист (за филмови) за да те упати не само за тоа каде да го пратиш туку и да ти даде мислење дали сценариото е ОК и доколку не е што да се поправи.

Абе за Цар Самоил и ослепената војска не знам како не се најде некој да направи филм?

Искрено, далеку се поголеми можностите да стигнеш до јавна администрација отколку твоето сценарио да стигне до DreamWorks, Universal и сл.

Стварно, на кој прст беше смарагдниот прстен? :pos:

Кога веќе споделуваме лоши идеи за сценарија:
Ми текнува кога бев голем вол и пишував сценарио во кое 60-годишен пропаднат режисер ќе се здружи со неговиот најдобар пријател и омилен актер, и ќе пробат да направат за последен пат заедно уште еден лош, второкласен хорор филм. :гомце:
Иначе bokser, треба да го гледаш Tales from the script ако те интересира колку лесно се продаваат сценарија во холивуд.

Кога веќе споделуваме лоши идеи за сценарија:
Ми текнува кога бев голем вол и пишував сценарио во кое 60-годишен пропаднат режисер ќе се здружи со неговиот најдобар пријател и омилен актер, и ќе пробат да направат за последен пат заедно уште еден лош, второкласен хорор филм. :гомце:
Ed Wood? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom