Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.153
па у право е и Картер, и Капело двапати беше отпуштан од Реал по освоена титула (1997, 2007). :ROFLMAO:
Да ама мислам сам дека си отиде односно беше викнат од Милан, не сум сигурен дека го отпуштија и тогаш, еве и на вики не најдов такво инфо.
--- надополнето: 28 април 2012 во 01:02 ---
Sky: New attack for Ezequiel Lavezzi. Offer: Pandev + cash + some other elements (young players?) to cover the 32 million release clause.

GdS: Inter to offer 15 million, Pandev and Obi (or Faraoni) for Lavezzi.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
GdS: Inter to offer 15 million, Pandev and Obi (or Faraoni) for Lavezzi.
Оби?
Оби?
Оби?
Оби?
Оби?
Оби?
Оби?

Сериозно, ова не може да биде сериозно. Да не ми чепкаат во средниот ред зошто 15 години плачевме за да го направат. Ова всушност ќе биде и тест на интелегенција, или способност на менаџментот. Задачата според мене е да се среди одбраната и нападот, со тоа што ќе се продаде Пандев, ќе се наплати заостанатото од Балотели и ќе се избрка некој од старците. Сериозно, не можам да гледам како Интер го дерат „неупотребливите“. Едно време Суазо, Виера... сега читав дека Кордоба ќе останел и догодина. Кордоба зема хебени 3 милиони евра по сезона, сеуште! Покрај него, Лусио, Дејан и Киву очигледно добија подолги договори отколку што беше реално, па сега и тие ќе го цедат лимонот. Ова се пропусти на менаџментот кои ќе го чинат Интер преку 10 милиони евра, пари кои можеа да бидат насочени во трансфери...

Средина: Весли, Рики, Поли, Оби, Кутињо, Гуарин и Камбиасо сигурно. Ова да почне да се уигрува со повреме, партали ќе летаат. Занети ако игра, само како бек. Со Дејан најдобро нека се договорат за раскин и нека оди во Звезда да поигра уште малку.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Koлку и да не ти штима дека може да се снајде тука, од друга страна не заборавај дека имаш човек кој до лани петличите на Рома ги водел. :)
тој во Рома тренираше студенти како што знам :D .. гледам го споменуваш Бранка и како Страма би му бил само една марионета, ама јас денес читав(незнам каде,не ми текнува) дека и иднината на Бранка не е сигурна и дека можно е Бладини доколку замине од Рома да отиде кај вас :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
тој во Рома тренираше студенти како што знам :D .. гледам го споменуваш Бранка и како Страма би му бил само една марионета, ама јас денес читав(незнам каде,не ми текнува) дека и иднината на Бранка не е сигурна и дека можно е Бладини доколку замине од Рома да отиде кај вас :)
Во Интер само на Занети и Станковиќ им е сигурна иднината :)

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
и пеп и страма се ризици ... пеп малку поскап :). нејсе дали од наталожената омраза према барса од 2010 навака , или поради чудните формации кои ги практикуваше со барса (меѓу кои и омилената на Syn со три дефанзивци) или па фактот што филозофијата на гвардиола и барса никако нема да пројде во италија поготово со менталитетот и стилот на игра кој интер го практикува со години иако ова е најмал проблем пепчо е интелигентен има искуство во италија и тоа со бараби како капело и карло мацоне (тренер над тренериштата). сепак позитивна работа што one does not appoint guardiola без да му даде целосна слобода во избор на играчи и солидна подршка на трансфер пазар. плус самото име е магнет за копиљаци ко лукас , кагава , геце меце аууу :). Но да не се занесуваме идат Челзи , Сити па ни сме далеку на трето место освен ако Морати не почне да игра менаџер на мултиплеер со Керимов/Газпром/Малезија.
Од друга страна кога веќе изборот би бил меѓу Страма , Боаш и Блан тогаш првиот е логичен избор под услов сериозно да си сфатат работата Бранка и Морати. Интелигентен тренер млад го почитуваат играчите ги има сите услови за успех со правилна работа на сите структури во клубот. Ако мисли управата да си го дрви курот со форлановци , џилардиновци и местовци ене им го серсе козми за 5000 евра месечно трето место ќе им гарантира во пропаднатава лига.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Некој не сфаќа дека Гвардиола не си оди заради поразите од Челзи и Реал. :facepalm:
Па и во 2010та отпадна од Интер од 1/2 ЛШ. Зошто и тогаш не си отиде?
Има некои луѓе кои едноставно не можат да се задржат на едно исто место повеќе време(Лаудруп изјави дека откако влегол во тренерските води, не може да сфати како некои тренери можат да се задржуваат повеќе од 3-4 години во иста екипа).
Гвардиола уште лани изјави дека неговото време во Барса се ближи кон крајот(изјава околу која се крена огромна прашина во Шпанија).
Каде прочита дека сум рекол "си иде заради 2та порази"?

Реков дека чим му треба пауза од Барселона, тим во кој има супер-ѕвезди и со кој имаше мега-успеси, тогаш сигурно во Интер ќе му требаат многу повеќе паузи. Мурињо не може да се задржи на едно место, ама тоа е затоа што сака титули во сите лиги и ЛШ со 5 различни тима.
Пеп не може да остане затоа што било too much, барем официјалната приказна. Затоа и реков, подобро нека не доаѓа во Интер.

Не ми се коментира искрено повеќе за Пеп, Барселона за мене е институција поголема од самиот тренер и тој е само уште една алка. Дали сум во право или не, ќе видиме во сезоната што следува. Само знам дека лично како навивач на Интер, не сакам Пеп да го гледам овде, бидејќи од тоа што сум го видел кај него на малкуте (но сепак клучни натпревари) кои сум ги гледал, не ми изгледа на тип кој ќе може да се справи во италијанската лига, а поготово не со ѕвездите и сениорите на Интер.

Тоа е мое мислење, ти си имаш твое за Пеп нормално, на форумов можеме само да си нагаѓаме и шпекулираме кој, што, како и зошто....но дека ќе ја знаеме апсолутната вистина - тоа никогаш. :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.386
Поени од реакции
113.839
Mac))

Абе види, језда ја еба работава на задњиве две утакмици, против Реал и Челзи, и со изборот на играчи во првата постава и со формацијата али сети се во првото дерби со Реал годинава што направи Пеп. Губеа 1-0 уште од првата минута и во првите 20 минути беа апла надиграни од Реал, и овој од 3-4-3 во 4-3-3 ја смени(мислам вака беше не ме фаќај за збор). Исто така внесувањето на Санчез сеа со Реал кога играа и овој одма гол дае, за 2 минути.

Како и да ја вртиш има сенс човеков, од сите можни опции за наши тренери Пеп е убедливо најдоброто решение, какви Страмачиони, каков Блан какви бакрачи. Лично и мене многу ме занима како би се снашол во италијанскава лига каде начинот на играње фудбал е далеку поразличен од шпанската.

Иначе и мене ми мириса дека Морати мати нешто со тие негови деманти и ќутења, знаеме до сеа како резултирале молчењата на Морати.

П.с. Принцот нема да игра против Чезена?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Midfielders: 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 14 Fredy Guarin, 18Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi;

jaw dropping

p.s. i zaneti ne e povikan!!!!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Вие се запнавте за тренери тука а кој и да доји исто ќе биди ако играат Киву,Занети,Камбиасо,Станкович,Лусио,Нагатомо,Пацини...сето ова ѓубре треба да се исфрли од тимот и да се освежат редовите со помлади играчи..треба да се купи првин организатор во стилот на Модрич..ама овај е невозможно да се земи па подобро некој како Монтоливо да се купи и заедно со Поли да се форсираат цела сезона...Гуарин да се задржи и да се земи некој олраундер во нападот и уште еден напаѓач ќе бидиме на коњ..плус Исла секако

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.153
Нагатомо е далеку од ѓубре, да се разбереме, Интер со Киву ко лев бек освои тројна круна, Нагатомо е одличен за ротирање на бековските позиции, игра и лево и десно и немојте да ми кажете дека е лош за таков статус во екипава зашто во минатото 100 пати полоши играчи биле тука на тој дел од теренот а биле стандардни првотимци.
Другите освен Камби, Занети и Лусио фајронт, а за овие статусот на резерви уште една година, и после и оние чао довиџења ко што им доликува али, поготово за првите двајца.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.042
Поени од реакции
1.168
Goalkeepers: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni;

Defenders: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 33 Ibrahima Mbaye, 37 Davide Faraoni, 40 Juan Jesus, 55 Yuto Nagatomo;

Midfielders: 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 14 Fredy Guarin, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi;

Forwards: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 88 Marko Livaja.

Деки и Занети ги нема :D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Многу е погрешно да се поистоветуваат сите успеси на Барса само со името на Пеп, а уште попогрешно е да се помисли дека Пеп ќе успее играта на Барса да ја имплементира во Италија и во овој Интер(гледано од сите аспекти, играчки, организациски, финансиски).

Мурињо еднаш кажа, со што и јас потполно се согласувам, дека играчите на Барса можат со заврзани очи да играат, тоа беше од пред Пеп, он само не смени ништо, а кога требаше план Б, он продолжуваше со план А и губеше, бидејќи не знаеше поинаку(или знаеше, нафрлени топки кон пигмејците во тимот).

Знам дека и да дојде Пеп, нема да ја игра играта на Барса, затоа сум мирен, но од друга страна немањето на план Б со тимот на Барса ме прави скептичен дека ќе успее да направи нешто позначително во Европа со Интер, за Италија е рано да се каже(лигава е помалце смешна во моментов, но со јаки Милан и Јувентус тешко да успее).

Сеедно ми е, и да дојде Пеп знам дека ќе гледаме сличен Интер, можеби поофанзивен како кога беше Бенитез, не Раниери стил сигурно, но Пеп си носи и трошоци со себе, за Страма глупо е да се збори бидејќи никој од нас го нема видено, но го немаше никој и Пеп видено, така да...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Интер - Чезена, најава

Marso немам слика за најава нити време да направам, ако видиш вечерва и ако можеш да средиш, постирај ја овде. Иако може и без тоа да поминеме овој пат.

Kajgana Shop

На врв Bottom