Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Добро филмче е тоа. А гледан ти е Dreamscape со Денис Квејд? Тhe Last Starfighter и овој стално ги изнајмував на видео касети по видеотеки.

Тој со Квејд да не е оној кога е заробен на планета со вонземјанин од непријателите и заедно соработуваат за преживување?
Не не е тој. А и тој е добар. Инаку вонземјанинот од тој филм е црнецот од Офицер и Џентлмен. :confused:

А Dreamscape ти е нешто како Inception од 80-те. Многу забавно филмче а заборавено. Меша хорор, сај фај, авантура. Psychic assasins :cool:
http://www.imdb.com/title/tt0087175/

Oценката на ИМБД за филмов е безвезна инаку. На Rotten Tomatoes e подобро оценет.

The Last Starfighter ти е како Star Wars со мал буџет... пази, јас го гледав во времето на видео игрите, тогаш дури можев и да се соживеам со филмот: секогаш кога киснев на „флипери“ се прашував ако ја свртам играта, дали ќе ме собере Кентаури од некаде :) И не само јас...

Второ добро филмче (само малку детско) со видео игра e The Wizzard (1989) со малиот што ќе ја врти Double Dragon играта... Класика 80's.

Dreamscape e еден од филмовите кои го имаат инспирирано Inseption.
--- надополнето: 27 април 2012 во 21:37 ---
Maлце офтопик од муабетов, Io Sono Interista гледам го има по убави снимки, филм кој тебе би требало да ти се допадне.

Ќе го гледам јас вечер, после прибирање.

http://www.imdb.com/title/tt1706593/
Само ова го прочитав: as they embrace their darker sides.
I'm in! :vozbud:

А Dreamscape ти е нешто како Inception од 80-те.
Ме претрка :)

Инаку многу тежок филм за да се најде торент за него. Го барав на разни сајтови и го немаше. Едно време мислев да одам да проверам видеотеката во Бутел кај бензиската дали работи сеуште, па да го земам. Тешка носталгија ме фати тогаш.

Дечки, дајте некоја препорака за филм од 80-тите сличен на The Breakfast Club?

Второ добро филмче (само малку детско) со видео игра e The Wizzard (1989) со малиот што ќе ја врти Double Dragon играта... Класика 80's.

Секој филм со Кристијан Слејтер на млади години ми е добар.
--- надополнето: 27 април 2012 во 21:46 ---
Дечки, дајте некоја препорака за филм од 80-тите сличен на The Breakfast Club?

Pretty in Pink, Sixteen Candles, Valley Girl, She is having a baby. Повеќето од овие се со истите глумци и онака.

Дали тука има фанови на Krull?Кога веќе запнавте по фентези филмовите....

Го нема уште на блуреј али затоа има HDTV RIp, и тоа добар рип, полудев кога го видов у таков квалитет, сликана - џам! :vozbud:
The Last Starfighter од друга страна изглеа ружно у блуреј...:(

Diane Lane секаде е... уште ги пцујам што не и дадоа Оскар за Unfaithful. И да, штета за Мајкл Паре...
Филмовите ги ставив зошто такви филмови имав на ум кога ја отворав темата.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Maлце офтопик од муабетов, Io Sono Interista гледам го има по убави снимки, филм кој тебе би требало да ти се допадне.

Ќе го гледам јас вечер, после прибирање.

http://www.imdb.com/title/tt1706593/
Не очекував многу од not-another-blair-witch-movie, ама испадна добро филмче. Онака, на средината малку стана досаден, ама крајот беше јак. Плус, како рехабилитација ми дојде после изгледани три лоши филма.

Едит: Темата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom