Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Io Sono Interista, не му враќај стари спомени на Џимеј, од ова што го читам летале искри.:ROFLMAO:
Ај поарно да заќутам да не врати случајно, штом уште трола страв ме фаќа, шшшшшшш :cenzura:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
penkaloto ти не знаеш што беше тоа... со камен да се расправавме ќе се разберевме некако. Човекот секој ден лепеше по 200 слики од српски филмови, една под друга, без текст... буквално не можевме да постигнеме да избришеме по него :pos:

И оној истиот муабет за Српската кинематографија дека е најјака, Холивуд и МК се срање, и дека ќе се отселел. Гледам уште се сели никако да стаса до Србија :pos:

Иначе студирал на драмски за режисер, што е капак на целата трагедија :pos:
--- надополнето: 26 април 2012 во 02:55 ---
Во искушение сум да му се ставам на сајтот од Рамстор да го реметам уште малце :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
penkaloto ти не знаеш што беше тоа... со камен да се расправавме ќе се разберевме некако. Човекот секој ден лепеше по 200 слики од српски филмови, една под друга, без текст... буквално не можевме да постигнеме да избришеме по него :pos:

И оној истиот муабет за Српската кинематографија дека е најјака, Холивуд и МК се срање, и дека ќе се отселел. Гледам уште се сели никако да стаса до Србија :pos:

:ROFLMAO:

Кај ве најде сироти!:pos:

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Го има некој гледано филмот The Jacket 2005 одличен е само неможев да го сватам, ако има некој да го прераскаже супер ќе биде, фала...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

--- надополнето: 26 април 2012 во 02:55 ---
Во искушение сум да му се ставам на сајтот од Рамстор да го реметам уште малце :)

Втор Илија Милчин. :D

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Ирејзерот од Men in Black ни треба, што викаше Шелдон во Биг Бенг: „да го избришам Дердевил со Афлек“ :)
Како би го избришал крајот на Lost... :)
Daredevil ми се допадна од почетокот, мислев дека ке биде нешто посебно, но кога дојде сцената со борба на игралиштето меѓу Бен и Џенифер во главата ми дојде звук како чаши да се испокршиле.
--- надополнето: 26 април 2012 во 11:14 ---
едвај чекам да ја донесат индиската Мила Кунис т.е. Сантос од Бандини. :)
Не знаеш колку ме прави среќен ова што најдов човек што ја разбира генијалноста на Индиските серии.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.347
Е сега, не знам која виша сила ( да ме пукне од смеење) овде замешала прсти, но ја така ноншалантно со цел да видам кои филмови играат во Рамстор идам на нивната страна, и, што да видам, наш Иле продужуе да го тупи доле кај што се коментарите. :LOL: Еве доказ! Рамстор
Претпоставував дека е тој кога го напиша постот затоа што има уникатен стил и нема утка, не верувам да постои друг на планетава што ќе напише 150 филма во 2 реда :pos:. Има мислења кои му се избришани баш ќе го разгледам, хоби ми беше чоекот. Еднаш велеше дека сите ние сме обични смртници и немаме врска пошо тој завршил за режисер :D И дека филмовите ги сфаќал поинаку од другите затоа е така. :eek:
Ако ги вратиме тие постови, ко шо имаме ограничен интернет, ќе ни помине лимитот ради сликите. Од кај некој другар ако сурфам некогаш да му украдам него интернет ќе ги отворам да ги гледам сликите, вака не се осмелувам:pos:

Кај ни го даде линкот, ги читам коментарите на страната од Рамстор и овај филм се повторува.
caci --- 18.04.2010 18:13:55
stvarno daj dadete go new monnnn pleaseeee!!!!!
Требаше да побарам на имдб да видам за што станува збор....

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
А бе искочи

на блуреј :D
http://www.blu-ray.com/movies/Clueless-Blu-ray/37008/#Screenshots
Не ми е гајле што ќе каже некој :D филмов е една од ретките добри ром-комедии и тоа од женски агол :D има толку цитати колку Wayne's World...плус Алисија Силверстоун на времето ех (тие спотчињата на Аеросмит):love::love: ....

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
The Raven има премиера денес. Филм по мој мерак.
Како што имам читано го прават филмов како одговор за Шерлок Холмс и негова копија, ама од од тоа што имам видено за филмов ми се допаднало. Башка Џон Кјузак. Си нема грешка човекот.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Ilumious

Знам дека сакаше нешто налик Јор(славно му име и плави џигерици) и мислам дека ти најдов достојна замена. Фантазиски филм снимен на Гази Баба од режисер без фантазија, Hawk the Slayer e подобра замена од денешните Clash of the Titans и што ти не знам други работи. Со Џек Паланс(?!) е и со таткото на Џек од Изгубени. Кажувај импресии ако го гледаш.

Омилен филм од детството инаку, прикажуван на МТВ во доцни часови.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ставен во вочлист, грев е да не се гледаат вакви филмови :D

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Како што имам читано го прават филмов како одговор за Шерлок Холмс и негова копија, ама од од тоа што имам видено за филмов ми се допаднало. Башка Џон Кјузак. Си нема грешка човекот.
МЕ заинтересира филмов кога видов дека е за Е. А. По ама после видов дека е фикција, го направиле Шерлок Холмс (n) клише бркање на сериски убиец, само, за да привлечат внимание го ставиле Е. А: По

Иначе, плави џигерици + фантазија =
http://www.imdb.com/title/tt0083630/ :)
(од истиот режисер вреди да се погледне култниот Б хорор серијал Phantasm...од кога чекам да му направи петти дел и да го заврши серијалот ехеее)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Иначе, плави џигерици + фантазија =
http://www.imdb.com/title/tt0083630/ :)
(од истиот режисер вреди да се погледне култниот Б хорор серијал Phantasm...од кога чекам да му направи петти дел и да го заврши серијалот ехеее)
Eххххх, Господаро на Зверојте е добар филм. Овој што го ставив погоре е за смеење повеќе. Инаку The Sword аnd тhe Sorcerer ми е најприврзан за срце. Колку рани се имам напревено како дете при проба да направам меч со повеќе острици што можеш да ги исфрлиш.
http://www.imdb.com/title/tt0084749/
Ке направам после може една тема за фантазиски филмови, за да се направи една дискусија и да размениме гледани филмови.

Инаку стариот од Phantasm сеуште ме вади од памет.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Ке направам после може една тема за фантазиски филмови, за да се направи една дискусија и да размениме гледани филмови.

Инаку стариот од Phantasm сеуште ме вади од памет.
Може, да се спомнат некои неправедно заборавени филмови како
.http://www.imdb.com/title/tt0085811/
само 5.8 има на IMDB (n)

The Tall Man, која појава е + добра глума + музиката, атмосферата...добро осмислен, мистериозен лик
"BOOOOOY!" :sneaky::eek::LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom