P
Princ
Гостин
Илија, нема да им дадеме милион евра на МРТВ месечно, макар и никад не влеземе во ЕУ. Јасно ти е тоа? Ако сакаат милион евра месечно, ќе ни дадат услуга вредна милион евра, секој месец.
Ти се врати? А сакаш пак да одиш на одмор?abe ve slusam i se cudam sto zboruvte i kosa mi se kreva na glava i mi idi ne da begam vo druga drzava nego na maras.I zato makedonija propadna i ke propadne i uste podlaboko od luge kako vas.
kako prvo drzava bez javen servis ne e drzava isto kako da nema policija vlada i itn.
kako vtro ne moze da zamislite kolku e znacaen javniot servis za edna drzava.\
a dali ste snle deka dobar javen servi e eden od uslovite za vlez vo eu ili ne ste znele.
kako treto radiodifuzna takasa treba da se placa i segde se placa pa i bbc i rai zemat radiodifuzna taksa i ako idat pari i od budzet. i ako moze ima nekoja drzva kaj sto ne se placa ali vo 90posto drzavi se placa.
Нема да те исклучат сто пати туку еднаш за стално.moze da me iskluce i sto pati ama toa e taka i stojam za toa ne sakam da navreduvam ama vie sami si se pokazuvate i vistina ve boli.
Не плаќам радиодифузна такса, кога можи владата наша да троши 10 милиони евра за телефонски сметки можи самата да си ја финансира телевизијата.kako treto radiodifuzna takasa treba da se placa i segde se placa pa i bbc i rai zemat radiodifuzna taksa i ako idat pari i od budzet. i ako moze ima nekoja drzva kaj sto ne se placa ali vo 90posto drzavi se placa.
Уште не ти текнало зошто?ali sto jas vas vi kazuvam koga vie nikoggas mene da svatite i sto god da vi kazuvam jas i nejoi mal procent na dvajca troca a moze i eden.
Па јас и ретко кога сум прочитал пост од тебе а да не е поврзан со Србија. Има термин на форумов „тролување“. Забрането е.ali sakam da si propadnete pa da vidite kako e moze i ja ke propdnam ama i vie jas moze i nema posto si begam vo strastvo i toa ne negde daleku tuka blisku vo srbija oti se ponapred i ke bidat vo se pa i vo ramisluvanja.
Па, ние не би те задржувале повеќе... Среќен пат!zatoa nema vise da ve ubeduvam i kavuvam sto treba i kako treba mislev ali vise ne.
И ете додека пишував, пак Србија...e stvrno nema nikogas da svatite gotovo. samo ova ke go kazam i vise nisto.pa toa ne vladina tv nego na drzavta i na site gradzani i gledati drugi tv gledatekakov dzingal ide na rts javni mediski servis sopstvenost gradzanima srbije. i tolku od mene nema da svatite ni za 1000 god.
Иле еве бе срце нели прочита за ова????????abe ve slusam i se cudam sto zboruvte i kosa mi se kreva na glava i mi idi ne da begam vo druga drzava nego na maras.I zato makedonija propadna i ke propadne i uste podlaboko od luge kako vas.
kako prvo drzava bez javen servis ne e drzava isto kako da nema policija vlada i itn.
kako vtro ne moze da zamislite kolku e znacaen javniot servis za edna drzava.\
a dali ste snle deka dobar javen servi e eden od uslovite za vlez vo eu ili ne ste znele.
kako treto radiodifuzna takasa treba da se placa i segde se placa pa i bbc i rai zemat radiodifuzna taksa i ako idat pari i od budzet. i ako moze ima nekoja drzva kaj sto ne se placa ali vo 90posto drzavi se placa.
И ете нема пропаѓање држави, ето пари, ето телевизија, ето јавен сервис, ето ти европска унија1. РЕШЕНИЕ БРОЈ ЕДЕН:
- Ја продаваат пола и повеке зграда
- Ја продаваат застарената опрема
- Ги одпуштаат 50-80% од вработените (мора така, пошто џабе се таму, исто како мене и тебе некој да не храни а ние да си пуфаме по цел ден)
- Со парите од продажбата купуваат нова опрема и квалитетни ТВ содржини
РЕЗУЛТАТ:
Новите квалитетни содржини ке ја зголемат гледаноста, а со тоа ке се соберат фирми за рекламирање, и ете ти профит. КРАТКО И ЈАСНО.
Плус рачунај сеуште ке пијат пари од државниот буџет.
У ствари дилема. Како е уредено плаќањето преку кабелциве со МТВ. Во смисол ние ги следиме МТВ каналите (цели еден, другите се с.) преку кабелски оператори како и другите канали (домашни и странски. За услугата за овој пренос плаќаме одреден износ на тие оператори. Дали овде е вклучено плаќањето кон МТВ? На страна она дека има закон за радиодифузната такса како државна давачка. Дали кабелските оператори им префрлаат на МТВ одредени финансии? Ако им плаќаат зошто црпење средства преку 2 извори. Не сум правник за да ги знам сите правилници, чисто логичко некое размислување на релација МТВ, каблски оператори, други тв куќи.На кој начин кабелските ја пренесуваат МТВ и останатите наши национални тв? Дали им плаќаат, односно дали плаќаат онаа давачка која треба ние да ја платиме?