Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Нема шанса Пеп да си оди без притоа да им посочи што и како, и вчера излегоа муабетите дека Росел наводно немал план Б, нејсе, Пеп гарант го посочил него и го образложил тоа а овие нормално го послушале, мислам дека во ситуацијава зборот на Пеп а и изборот е најрелевантен, па потоа све остало доаѓа, он ипак најдобро го познава тимов, боље од било кој друг.

Тоа е она за кое ја лично му замерував на Мурињо, зашто он кога си отиде ги остави сами да си ја завршат таа работа.
Не реков дека не им посочил он, но и да не го сторил тоа, штом веќе не го зема помошнико со себе, овие ќе го унапредеа заради причините кои ги споменав.

Инаку, нема што да се бунат сега фановите што некои ова го карактеризираат како „пич*арски потег“, јбг, така делува после една мала криза го напушта тимот. Иако со многу малку такви изјави доаѓаат од Мадрид, каде со почит го „испраќаат“.

Тоа што изјавил дека уште у јануари решил да си замине, е сосема очекувано, не е глупав Пеп, со тоа сака да ги смири горенаведените изјави. Сеа дали навистина тогаш решил да замине или сега, нема да дознаеме. :)

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Капетанот прв го напушта бродот што тони ....:D
Селфдифенс

Добро... само мене ли ми изглеа 'пуси' овој потег на Пеп и типично мачкање на очи со дефокусирање на причините за негова одлука или што... ?!
Прашањето е - зошто мораше да го соопшти отказот после 3 неуспеси по ред - а ваму да збори демек се презаситил
Еве ајде да го земеме и тоа како главна причина, зошто со чиста мира не си даде отказ лани - пошо нели освои се што можеше :tapp:
Јас мислам дека за прв пат не умееше да се сноси со притисокот кој се наби деновиве околу него и се укака начисто...

Само за пример : Кога и да го прашаа претходно(посебно деновиве) што мисли за шпекулациите за негов премин во друг клуб (читај Челзи) се смееше, отсечно и самоуверено демантирајќи било каков негов трансфер - и сеа одеднаш ова

Мене ми е сеедно, ама ми нема некако смисла :)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.880
Поени од реакции
10.411
Капетанот прв го напушта бродот што тони ....:D
Селфдифенс

Добро... само мене ли ми изглеа 'пуси' овој потег на Пеп и типично мачкање на очи со дефокусирање на причините за негова одлука или што... ?!
Прашањето е - зошто мораше да го соопшти отказот после 3 неуспеси по ред - а ваму да збори демек се презаситил
Еве ајде да го земеме и тоа како главна причина, зошто со чиста мира не си даде отказ лани - пошо нели освои се што можеше :tapp:
Јас мислам дека за прв пат не умееше да се сноси со притисокот кој се наби деновиве околу него и се укака начисто...

Само за пример : Кога и да го прашаа претходно(посебно деновиве) што мисли за шпекулациите за негов премин во друг клуб (читај Челзи) се смееше, отсечно и самоуверено демантирајќи било каков негов трансфер - и сеа одеднаш ова

Мене ми е сеедно, ама ми нема некако смисла :)
И понатаму се смее на тие шпекулации - нема да оди во никој друг клуб. Одлуката ја соопштил во декември, клубот не сакал да се објави веста на сред сезона. Сега кога испаднаа од ЛШ и ја изгубија Ла Лига нема што да се чека. Немаше никаков притисок врз него, напротив - сите застанаа зад тимот без да критикуваат. Бар гледаше против Челзи, после голот на Торес атмосферата беше како Барса да оди понатаму.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
И понатаму се смее на тие шпекулации - нема да оди во никој друг клуб. Одлуката ја соопштил во декември, клубот не сакал да се објави веста на сред сезона. Сега кога испаднаа од ЛШ и ја изгубија Ла Лига нема што да се чека. Немаше никаков притисок врз него, напротив - сите застанаа зад тимот без да критикуваат. Бар гледаше против Челзи, после голот на Торес атмосферата беше како Барса да оди понатаму.
Е тоа е веќе друга прикаска....
А многу тренери решиле да паузираат една година (најчесто оние кои добивале отказ а не сами да се откажат) - но тука се Миљардерите со нивните вртоглави суми... да предомислат
Иако ете ова било испланирано сценарио веќе подолго време, неможеш да знајш за сигурно каква е атмосферата во тимот коа во најлош случај постои шанса многу од првотимците ваши да следат негови стапки со 'евентуален' негов трансфер во друг тим....тек тогаш ќе ви настанат проблемите

Лично, не сакам било каква поврзаност на Пеп со Челзи макар и шпекулативна - но да видиме дали ќе одолее на понудите на богаташите и ќе си стои на зборот

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Освои се што можеше со Барса и толку почувствувал дека го достигнал максимумот и паметно се повлекува.

Зошто да остане и еве да кажеме се деси некоја пиздарија и го уништи сето тоа што го постигна?

Си сакал човекот само по добро да го памтат и постапи правилно,сега останува да видиме во кој клуб ќе продолжи зошто во Барса се покажа ко многу добар тренер па да видиме дали ќе биде исто толку добар и во некој друг клуб.

Верувам дека Каталонците нема зошто да му замерат на Пеп и достојно ќе го испратат.

Поздрав.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Потегот на Гвардиола е за почит и јас така би играл,го достигна максимумот и си се повлекува знае дека никат веке нема да може да го помине тоа што го достигна со Барса,една година ке си го прчи на остров некаде и послем ке си бара нови предизвици во друг клуб :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Потегот на Гвардиола е за почит и јас така би играл,го достигна максимумот и си се повлекува знае дека никат веке нема да може да го помине тоа што го достигна со Барса,една година ке си го прчи на остров некаде и послем ке си бара нови предизвици во друг клуб :)
Значи ова што го прави Фергусон не е воопшто за почитување, напротив, ми се повраќа од тоа што остана во Манчестер...

Освои тројна во 98ма, што кур бара 14 години подоцна во истиот тим?

Дај свестете се малце и не донесувајте пребрзи заклучоци околу самиот Пеп, нека пројде малце време, да видиме што ќе се случи со него, па тек потоа ќе коментираме дали донел исправна одлука (од аспект на самиот себе и од аспект на Барселона).

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.363
Поени од реакции
965
Мене ми падна камен од срцево кога прочитав од Филе дека Барселонизмот продолжува и после Пеп.

Супер, ќе можам вечер да спијам мирно.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Значи ова што го прави Фергусон не е воопшто за почитување, напротив, ми се повраќа од тоа што остана во Манчестер...

Дај свестете се малце и не донесувајте пребрзи заклучоци околу самиот Пеп, нека пројде малце време, да видиме што ќе се случи со него, па тек потоа ќе коментираме дали донел исправна одлука (од аспект на самиот себе и од аспект на Барселона).
Aбе види не дека ке беше лоша одлука и да останеше баш напротив но тука се работи до неговиот карактер и тоа што он сакал,можеби се чуствувал дека доволно постигнал и нема веке што да бара во Барса и може да се обиде да го повтори тоа со друг клуб,но како и да е убаво си велиш времето најубаво ке покаже дали одлуката му е исправна,

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Си замина Пеп но остана Барселонизмот. :rolleyes:

I

IBIZA SOUND

Гостин

i toa e za pocituvanje
no za pep mozebi povike ke se zvoruva vo narednite godini bidejci za 3 godini (ovaa ne ja racunam) osvoi mnogu tituli i mnogu rekordi sruseno sto na nekoj drug tesko mu uspealo :)

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
i toa e za pocituvanje
no za pep mozebi povike ke se zvoruva vo narednite godini bidejci za 3 godini (ovaa ne ja racunam) osvoi mnogu tituli i mnogu rekordi sruseno sto na nekoj drug tesko mu uspealo :)
Лол, го направивте RIP. Ќе се врати човекот кога ќе посака. Можеби повторно во Барса а можеби во некој друг клуб, нешто што едвај чекам да се деси. Многу ме интересира како ќе се снајде и што ќе форсира настрана од она во Барса. Претерано добро знае на кој играч која позиција му прилега.

Kajgana Shop

На врв Bottom