Проектот „Жални врби во Вардар“ - форумџиски проект :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Читам денес по медиумите, наградената авторка за проектот „Три жални врби во Вардар“ одговара на критиките со следнава изјава:

„- Трите врби во Вардар се авторски, уметнички проект, а изразот е современ, футуристички. Сведувањето на вредноста на едно уметничко дело на садница, е израз на нивото на култура на поединецот - вели Димитрова во писмото. Таа укажува на нејзината четиригодишна посветеност на идејата за скулптурата, на сметка на нејзините други професионални ангажмани, но и приватниот живот. Вели дека за проектот бил потребен голем ангажман, подготовка на стручни елаборати од статичари, хидро-инжинери, геодети и архитекти, засадување на врбите, и нивно двегодишно одгледување.“

За после случајно да налетам на темава...
spark.jpg

Што мислите, дали треба авторката Искра (a.k.a Spark) да ја сподели својата награда со форумџиите на svetbiljaka.com? :)

Особено после она: "pa forumasi, molim vas proiznesite svoje misljenje, ovaj mi je projekat jako vazan
"

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
А во исто време, од шумарскиот факултет и дендролошкиот институт изјавуваат дека никогаш никој не им се упатил за совет или консултација во врска со овој „авторски“ проект :(

Јебале нам 250 000 евра :)))

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
24/7 остваруваат по форуми. Поише и се исплатело да отвори тема на србски форум, отколку да се исконсултира со некој од шумарски факултет.

Иначе кога ја видов темава се згазив од смеење, ама коа ми текна дека тие ебани три врби у сред гомна вредат 250000 евра ми се стемни.

п.с.Кизнај колку пари одвоиле за "стручните елаборати, геодети, хидро-инженери..." и кој ќе погоди кај се сеа парите?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Не сфаќам, што е поентата ?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
:facepalm:
Може сум веќе член.

L

.Lost Angel.

Гостин
Јас бев за Скопје 2014 ама за ова со врбиве кои чинат 250.000 евра е богами не сум во Македонија има Премногу сиромашни и болни на кои им требаат пари а они за тие едни глупави врби 250.000 евра ма дајјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј да има протест за ова одма идам една врба ќе идам ќе ја купам за 10.000 ден а не 250.000 евраааааааааааа :mad::mad::vozbud:

R

Rigel Kent

Гостин
Kako ne im e sram, na ovaa amaterka skulptorka i dadoa 250 000 evra , koja ludost!!!
Inaku uste od 2007 planirala vrbi da sadi , bruki:facepalm:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.530
А колико је дубока рупа у мозгу је право питање, а не река у скопљу...ја знам то је 250.000 метара моја госпоџо.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Ту бре ти еам бе, да им дадеа на 250 бездомни фамилии или сеедно по 1000 евра ќе направеа астрономски поголема работа од ова посраниве врби.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Не разбирам, како може да вредат 3 врби 250 000 евра? Како? Како? Како? Да го ебам нека купат уше еден акцелератор на клиника за магнетна резонанца! Да ти се насерам и у врби и триста пичке материне! Преку кур од глупостиве! Бришете и мислење и врби и све у пичку матер! Збеснав!

Kajgana Shop

На врв Bottom