Проектот „Жални врби во Вардар“ - форумџиски проект :)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
24/7 остваруваат по форуми. Поише и се исплатело да отвори тема на србски форум, отколку да се исконсултира со некој од шумарски факултет.

Иначе кога ја видов темава се згазив од смеење, ама коа ми текна дека тие ебани три врби у сред гомна вредат 250000 евра ми се стемни.

п.с.Кизнај колку пари одвоиле за "стручните елаборати, геодети, хидро-инженери..." и кој ќе погоди кај се сеа парите?

Мала реплика:
Не се врбите 250 000 -ки,него заедно со саксиите,хумусот,џубрето,механизација,работна рака и сл :icon_lol: туто.. така викаат барем.
е сега јебем ли га,може овие врби и грозје да родат,ако се калемени така.. кој да знае :)

Незнам што се чудите за врбите коа за осветлување на музејот платија околу 200-300.000 евра. Ако има 50 рефлектори иде 6000 евра по рефлектор. За фасадата кај тоа делфуфо платија исто некаде преку 150.000 евра а реално една фасада кошта 10-20.000 евра макс.

Јавна перална, здравје за 10тина години ќе се обелодени се

Е многу се измачила за тоја проект:tapp: А за парите што ги дрпнала и тоа 250 000 е ....ма каква идеја ... браво

Ни ја не сфаќам како може врбите да коштаат толку, неколку пати на темата за Ск2014 си го кажав, ова ми е најомразениот проект на овие шалабајзерите.

Цитро, не се ни труди да ни објаснуваш, објаснение едноставно НЕМА.

Најмерак ќе ми биде покрај сите други криминали (кои нема да се откријат) затвор да лежи некој баш за овој проект, за врбите, оти еден ден ќе се отворат и тендери, и понуди па ќе видиме кој и што правел, симпатичната Бети Канчевска само за во Идризово ќе ја личи.

Почнува...се појави првиот со "логично" размислување во 1 чекор :)

Така прочитав,тоа им беше официјално образложение.. и пред да почнат да ми се качуваат да кажам дека ова НЕ!оправдувам.

Само ние сме криви, т.е народот.Со парите од народот си играат кој ќе има подолг џеб, одамна ја поминаа секоја граница ....

Секој месец по 1 кредит се зема, а они врби од 250 000 евра, не бре, човечката глупост нема граници.

Апла народе, апла почнаа да крадат, не ебат во здрав мозок 250 000 евра за дрвца....ова е криминал од библиски размери.......се надевам дека еден ден ке ги видам како висат на истите со јажиња врзани околу врат..

преродбата продолжува!

Со 250.000 евра за врби ќе се отвореа народни кујни и ќе им се помогнеше на бездомниците во градов (а посебно тие во Жена Парк што ги гледам често како лежат на клупа додека нивниот премиер сади врби во река)

Kласика Busted - ситуација, well done (y), да е до мене неби ја лупнал темава во овој дел од форумов, сериозна проблематика е ова. :)
Не ебе у здрав мозок кој стигне, па дури и градинаркава.

.....кој к*р филозофија е да натераш врба да расте во вода....па за 250.000 евра тие три врби покрај грозје треба смарагди и рубини да раѓаат....кога го чистеа коритото на Вардар во Полог.....нуркачи се инамачија да ги исечат и да ги извадат врбите од вардар....на овие генијалциве им требаат 250000 евра за да стават три врби во Вардар....

ама ако ....така ни треба....додека сме овци ќе има и кој да не стриже

Пффф, ја откривме америка.

Ова е само потврда дека кај нас владее некое 8 годишно дете...
- Мамоооо, сакам зелено магаре.
- Леон, мамичка, знаеш дека нема зелени магариња...
- Ама сакаааааааааааааааамммммммммммммммммм................

по 1 минута размислување: Ќе купиме обично и ќе го исфарбаме! Voila.

врба од 83 000 евра

Читам денес по медиумите, наградената авторка за проектот „Три жални врби во Вардар“ одговара на критиките со следнава изјава:

„- Трите врби во Вардар се авторски, уметнички проект, а изразот е современ, футуристички. Сведувањето на вредноста на едно уметничко дело на садница, е израз на нивото на култура на поединецот - вели Димитрова во писмото. Таа укажува на нејзината четиригодишна посветеност на идејата за скулптурата, на сметка на нејзините други професионални ангажмани, но и приватниот живот. Вели дека за проектот бил потребен голем ангажман, подготовка на стручни елаборати од статичари, хидро-инжинери, геодети и архитекти, засадување на врбите, и нивно двегодишно одгледување.“

За после случајно да налетам на темава...
Прегледај го приврзокот 42507

Што мислите, дали треба авторката Искра (a.k.a Spark) да ја сподели својата награда со форумџиите на svetbiljaka.com? :)

Особено после она: "pa forumasi, molim vas proiznesite svoje misljenje, ovaj mi je projekat jako vazan
bye2.gif
"
Ова треба на порталот да се постави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom