Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Па не де ке се лажеме.... Сеа фала богу ги има и тие кога внимаваат со кого, каде, како, кога ќе изгубат невиност, да се подготвени... ама тоа не значи дека ќе се чува... Ке има секс ама само кога ќе биде подготвена за тоа... А невини нема да најдеш после 22....
--- надополнето: 25 април 2012 во 18:59 ---

da (y)
А зашто да не.... Ако е Албанка/Албанец не мора да значи дека е за никаде... и тие се луѓе бре.. некои од нив се многу подобри од нашите. Јас искрено не би била во врска со некој Албанец, ама сето тоа е прашање на личен избор... Ако се заљубам во некој Албанец зашто да не.... Тоа не е теамата... Ама како и да им се може и ке бидат со наши... Па кај нив меѓу 10000, 1 ке се најде убав мухахах :$:$

ima be ubavi albanki koj rece deka nema :)

Не реков дека нема убави Албанки, таман работа има и тоа мн... Ама машките велам меѓу 1000, 1 ке се најде убав како што треба :)

sta pricas
0.jpg
:pos:

Некоја патријахално воспитана можеби се чува за прва брачна ноќ... ама ако и кажеш два-три муабети уште пак ако ја излажеш дека ке ја жениш ке легне со тебе гарант! Не верувам дека денеска постојат невини после 22, 23 години...
Да веруваш. Јас познавам барем една таква. Се прашање на средината во која живее женската.

Да веруваш. Јас познавам барем една таква. Се прашање на средината во која живее женската.

Незнам на каква средина мислиш, ако мислиш на средини како Мариово, Свирипичино, Кушкундалево, Долно Дупени, Прдејци, Пуста Брезница, Пустец, Пешкопеја и сл. грешка си и таму веќе не се работите како порано и таму се онадуваат уште од школски клупи ! :D:P

Незнам на каква средина мислиш, ако мислиш на средини како Мариово, Свирипичино, Кушкундалево, Долно Дупени, Прдејци, Пуста Брезница, Пустец, Пешкопеја и сл. грешка си и таму веќе не се работите како порано и таму се онадуваат уште од школски клупи ! :D:P
хаахах... ок гледам нема начин да ве убедам освен ако не фатам една и ја донесам како доказен материјал
ама барем во ова согласи се со мене: во ск или други поголеми градски средини има поголеми шанси да не се почитува традицијата, отколку во на пример селата во западна македонија.

хаахах... ок гледам нема начин да ве убедам освен ако не фатам една и ја донесам како доказен материјал
ама барем во ова согласи се со мене: во ск или други поголеми градски средини има поголеми шанси да не се почитува традицијата, отколку во на пример селата во западна македонија.

Западна Македонија, чекај малце мислиш на Македонки или на Албанки, ако збориме за Албанки тогаш да може по некоја чат-пат(була) да се најде неонадена, ама за Македонкиве, Србинкиве... ЈОК нема шанси, па дури и да ми донесеш доказен материјал пред мене(да прегледам секако:D ) пак нема да поверувам !
Традиција, каква традиција бе друже во 21 век, во Скопјево нема таква женска(102,3%), исто и во другите градски средини, па и во селските/планински средини чисто сумљам дека сеуште има традиционални девојки, кои влегуваат во брак неонадени, а имаат преку 20/21/22/23 год. ! Ноу Уеј Мен ! ;)

Западна Македонија, чекај малце мислиш на Македонки или на Албанки, ако збориме за Албанки тогаш да може по некоја чат-пат(була) да се најде неонадена, ама за Македонкиве, Србинкиве... ЈОК нема шанси, па дури и да ми донесеш доказен материјал пред мене(да прегледам секако:D ) пак нема да поверувам !
Традиција, каква традиција бе друже во 21 век, во Скопјево нема таква женска(102,3%), исто и во другите градски средини, па и во селските/планински средини чисто сумљам дека сеуште има традиционални девојки, кои влегуваат во брак неонадени, а имаат преку 20/21/22/23 год. ! Ноу Уеј Мен ! ;)
Нормално дека за албанки зборам, види го првиот пост што сум го пишал во темава.

Така Така, затоа во Систина секоја втора се зашива. И се исплати... традицијата ;)
Не трескај глупости кога врска немаш:cool:Нормално дека има некои поединки, ама тој процент е многу низок.Најголем дел од муслиманките се многу конзервативни и држат до својата вера, ретко која од нив има повеќе од 1 сексуален партнер низ животот.Тие и да губат невиност пред брак тоа најчесто го прават со својот иден сопруг.Зборувам за Македонија и Европа, а тек што се случува во Саудиска Арабија, Египет, Мароко, Иран, Ирак и слични доминантно муслимански држави.
Немојте да зборите кафански и рекла-казала муабети.
--- надополнето: 26 април 2012 во 01:14 ---
cak sto vise i so nasi odat :)
Немој не ме смеј;)Ај не се трипајте со лоша дрога.

Не реков дека нема убави Албанки, таман работа има и тоа мн... Ама машките велам меѓу 1000, 1 ке се најде убав како што треба :)
se e lichen vkus :), eve primer ako ti si ovaa od avatarot, ja nikogash ne bi se seksal so tebe, ama toa ne znachi deka nikoj ne te posakuva. eve sigurno shellshock so negovite tricepsi ke te zadovoli.

Многу ми се смешни типови како тебе што се трипаат наоколу и мислат дека живеат во Шведска(па и таму не е така).Прошетај по Сарај, Арачиново, Џепчиште, Центар-Жупа, Гостивар и други места, па увери се сам.Таму летаат глави само затоа што некој ја погледнал, а не пак за ванбрачен секс да зборуваме или слично.Еден куп муслиманки ги има кај нас што уште во 21 век со стројници ги мажат .

Не трескај глупости кога врска немаш:cool:Нормално дека има некои поединки, ама тој процент е многу низок.Најголем дел од муслиманките се многу конзервативни и држат до својата вера, ретко која од нив има повеќе од 1 сексуален партнер низ животот.Тие и да губат невиност пред брак тоа најчесто го прават со својот иден сопруг.Зборувам за Македонија и Европа, а тек што се случува во Саудиска Арабија, Египет, Мароко, Иран, Ирак и слични доминантно муслимански држави.
Немојте да зборите кафански и рекла-казала муабети.
--- надополнето: 26 април 2012 во 01:14 ---

Немој не ме смеј;)Ај не се трипајте со лоша дрога.

ako ti si duvas na lepak toa e tvoja rabota
a deka ima dobri albanki ima i te kako :)

Значи темава гледам отиде на Албанките и нивната конзервативност или распуштеност .............. секој ден се движам низ град, особено низ Центар, БитПазар, Чаир и.т.н. точно е тоа дека сеуште има такви конзервативни и традиционални Албанки, меѓутоа факт е дека во последниве години Албанките значително се променија и културно се еманципираа, дури повеќе низ градов приметувам Албанки во тесни панталончиња, тесни маичиња, па дури и со миничи, голи стомаци и сл. отколку забулени, не дека нема забулени меѓутоа од ден на ден се зголемува бројот на Албанки кои ги прифаќаат западните трендови на живот и на облекување ............ на пракса имам одено со Албанки, мешана група Македонци, Македонки, Албанки, Албанци и.т.н. и можам да кажам дека Албанките во ништо не заостануваат зад Македонките, баталете ги тоа стереотипите и предрасудите демек Албанките сите се глупи, заостанати, дремат дома, кљанкаат деца, забулени се, грди се и сл. нема везе тоа иако сеуште постојат и такви, но не се сите такви, да речеме фифти-фифти моментално, но работите се променуваат !

baba mi se cuva za prva bracna nok, 40 godini e bez maz i go utepale germancite

Значи темава гледам отиде на Албанките и нивната конзервативност или распуштеност .............. секој ден се движам низ град, особено низ Центар, БитПазар, Чаир и.т.н. точно е тоа дека сеуште има такви конзервативни и традиционални Албанки, меѓутоа факт е дека во последниве години Албанките значително се променија и културно се еманципираа, дури повеќе низ градов приметувам Албанки во тесни панталончиња, тесни маичиња, па дури и со миничи, голи стомаци и сл. отколку забулени, не дека нема забулени меѓутоа од ден на ден се зголемува бројот на Албанки кои ги прифаќаат западните трендови на живот и на облекување ............ на пракса имам одено со Албанки, мешана група Македонци, Македонки, Албанки, Албанци и.т.н. и можам да кажам дека Албанките во ништо не заостануваат зад Македонките, баталете ги тоа стереотипите и предрасудите демек Албанките сите се глупи, заостанати, дремат дома, кљанкаат деца, забулени се, грди се и сл. нема везе тоа иако сеуште постојат и такви, но не се сите такви, да речеме фифти-фифти моментално, но работите се променуваат !
Другар, темата е“Дали сеуште има такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ“ , а не како се облекуваат Албанки и општо муслиманки низ Македонија.Ако некоја Албанка или муслиманка носи тесни фармерки, кратка маичка, мини, штикла тоа незначи дека таа има сексуален живот, менува партнери или слично;)Тоа е најголем апсурд и бош муабет.Нормално има поединки што се различни и го прават тоа, ама тој процент е смешно низок.
Гардеробата не е мерило за нечија слобода и интелектуална развиеност.Многу мал процент се тие муслиманки во Македонија што сами одлууваат за својот живот, за својата иднина, каде ќе се движат, што ќе прават , каде ќе живеат и со кого ќе живеат.Е во тој смисол се илјадници светлосни години назад од Македонките и останатите христијанки низ Европа.

Не се само Албанките забулени во Македонија, туку и Турчинки, Босанки, Македонки муслиманки и други.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom