I
IBIZA SOUND
Гостин
pa nemoze tuku taka real da vleze vo finale,koga znaejci deka do lanskata godina ne mozea da pominat osmina finale 4 5 godini
ke pocekaat malku za finale
ke pocekaat malku za finale
Тепавте затоа што дадовте гол од пенал, кој си и беше пенал ама Алаба е неискусен и јбг има само 19 години и уште еден од офсајд. Недосуден пенал за Баерн кој воедно и значеше црвен картон за Пепе. Скоро секое падање на играч на Реал фаул беше. 4-5 удара од слободен на Роналдо кој Ноер ги фаќаше живи , 2 шанси мислам на Бензема и то е то од твојто газење на Реал. Така да тебе те удри превише неиграњето у финале.Да и 2:1 тепавме, со истиот резултат со кој вие не растуривте на Алианц. Тепавте на пенали бе дебилу глуп. Или превише ти удри овоа финале у глава. Честитав ви заслужено финале, така да не ми го цицај сеа.
Рамос сигурно не сакаше онака да го изведе пеналот, но ако бидеме реални во вакви натпревари предност им се дава на поофанзивните играчи кои се далеку потехнички потковани од некој бек (со исклучоци секако). Е сега друг добар потег што го направи Хајнкес вчера беше тоа што Робен не шутираше во првите 5...Касиљас го осети движењето на Робен при изведувањето на пеналот и сигурен сум дека ако шутираше во пенал рулетот ќе му го фатеше, нешто што го направи Нојер со Роналдо. За голман едно е да се гледа на снимка движењето на еден играч како бие пенал, а друго е кога самиот ќе го почуствува тоа на своја кожа. Нојер според мене е најдобар голман на светот и одлично го процена движењето на Роналдо од првиот удар и тоа го искористи во пенал рулетот. Сепак пеналите се во голема доза среќа, нешто што Баерн го поседуваше синоќа. Инаку браво за прикажаното на двата тимови, перфектен фудбал беше тоа, еден од епските натпревари во ЛШ кој сигурно ќе биде запаметен во историјата од ЛШ.Ај вака малку со ладна глава да кажам нешто.
Рамос ремет шо попи ОК, ама реално не знам зошто викате не требал да шутира човекот. Па кај нас првиот пенал го изведе 19 годишно дете
Работата беше што веројатно двајца од најдобрите 3-4 голмани на свет бранеа па фатија 4... Тоа е тоа...
ima vreme...baska tie ni grupa nema da pominat ;P hahaСледната сезона бетер ќе биде темава, дека Јуве ќе игра у ЛШ... кој ќе ве чита... :/
зашто ако промашат првите тогаш може и да не дојде да изведуваат подобрите, покасно ...Него, мене не ми е јасно, зошто Мурињо(и повеќето тренери), ги ставаат своите најдобри изведувачи на пенали први да шутираат? Па јас мислам дека привте 2 пенала, треба да ги шутираат оние понесигурните, како на пример Алаба во Баерн.
Ова истово го пишав кај нас во фан клуб. Супер потег беше што не му дадоа на Робен да шутира.Рамос сигурно не сакаше онака да го изведе пеналот, но ако бидеме реални во вакви натпревари предност им се дава на поофанзивните играчи кои се далеку потехнички потковани од некој бек (со исклучоци секако). Е сега друг добар потег што го направи Хајнкес вчера беше тоа што Робен не шутираше во првите 5...Касиљас го осети движењето на Робен при изведувањето на пеналот и сигурен сум дека ако шутираше во пенал рулетот ќе му го фатеше, нешто што го направи Нојер со Роналдо. За голман едно е да се гледа на снимка движењето на еден играч како бие пенал, а друго е кога самиот ќе го почуствува тоа на своја кожа. Нојер според мене е најдобар голман на светот и одлично го процена движењето на Роналдо од првиот удар и тоа го искористи во пенал рулетот. Сепак пеналите се во голема доза среќа, нешто што Баерн го поседуваше синоќа. Инаку браво за прикажаното на двата тимови, перфектен фудбал беше тоа, еден од епските натпревари во ЛШ кој сигурно ќе биде запаметен во историјата од ЛШ.
Првин велиш Прво скокај па после речи ОП.Не треба да се удри ремет на РМ.Па уште се млади тие,имаат по 24 години.Мислам,дај малце размислејте.Сега го градат тимот,за вгодина ќе бидат најдобри.Ќе почне ерата на РМ,ќе тепат све диво и живо......
УПС................................
Чекајте бе,не се вртат вакви муабети веќе 4 години по ред ? УШТЕ ГО ГГРАДАТ ТИМОТ ?
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ навивачи на РМ,дали научивте нешто за овие 24 сати ?Прво скокај па после речи ОП....Вчера убо ви беше ?Епа вечер истото ви се враќа......
Ќе чекате уште 10 години,има време....има и пари чичко Перез.....ех ако не се случи нешто во декември Господ да чува......
Чекајте чекајте.....уште се млади,сега го градат тимот тие.....
Иначе заслужено финале на Бајерн,стварно перфектно изиграа,со муда,психички спремни.Ниту една минута не видов да се одбранат,за разлика од Челзи и на двата дуели.А РМ се заеба,уствари Мурињо,окј играше по повлечено при крајот на 90т минути и у продолженијата.....
Еве јакиот тим на РЕАЛ МАДРИД,тимот кој ќе ја има новата ера во фудбалот,падна на тежок противник и ооооооооопаааааааа дома( е дома беа де,нема да се мачат барем да патуваат).
А за мечот беше навистина бомба,се гледаше дека и двата тима играат фудбал,а не само еден тим......
Како и да е.....БАЈЕРН новиот европски шампион.....
Што збориш ти човеку, како прво ако голманот го "прочита" или на среќа ја погоди страната...и те како може да одбрани. Рулет е ова, тука има и среќата игра, ако му ја погоди страната многу лесно може да му ја фати топката. Да е твојава теорија точна, ќе вежбаа сите шутирање горе лево, каде што според тебе перфектен шут 100% би проаѓал.Прво ако пеналот е добро шутиран и Ноер и Касиљас и Чех во исто време да бранат тој не се фаќа, што ви е на вас од слободни од 25 метри некој добро ако шутне не се фаќа, а тука ми го величите Ноер фатил пенал, пологично е да плукате по тие што не го шутирале како што треба, друго според мене Роналдо за слободни не е, таа негова техника на слободни изведување проаѓа еднаш во 20 обиди, второ исто така не е за пенал во решавачки моменти дечково се посра вчера, а и во финалето Челси- Манчестер и тогаш промаши.
Вчера за натпреварот можам да кажам секоја чест за Баерн, после таков почеток каде што беа изгубени мислев дека Реал игра со Ренова се вратија дадоа гол и играа машки до крај мада во овој случај беа оштетени имаше уште еден пенал за нив и голот на Роналдо беше од офсајд, Реал не ми е јасно зошто не продолжија со притисокот како на почеток.
Е сега читам тука нешто фанови на барса, па вие сте најгнасни фанови што може да има со тоа што дркате за вчера на Реал демек не прошол на домашен терен, као Барселона пројде, изгледа за да си фан на Барса прв критериум е да дркаш на посет, а втор да немаш мозок!