UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Не треба да се удри ремет на РМ.Па уште се млади тие,имаат по 24 години.Мислам,дај малце размислејте.Сега го градат тимот,за вгодина ќе бидат најдобри.Ќе почне ерата на РМ,ќе тепат све диво и живо......
УПС................................
Чекајте бе,не се вртат вакви муабети веќе 4 години по ред ? УШТЕ ГО ГГРАДАТ ТИМОТ ?
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ навивачи на РМ,дали научивте нешто за овие 24 сати ?Прво скокај па после речи ОП....Вчера убо ви беше ?Епа вечер истото ви се враќа......
Ќе чекате уште 10 години,има време....има и пари чичко Перез.....ех ако не се случи нешто во декември Господ да чува......
Чекајте чекајте.....уште се млади,сега го градат тимот тие.....

Иначе заслужено финале на Бајерн,стварно перфектно изиграа,со муда,психички спремни.Ниту една минута не видов да се одбранат,за разлика од Челзи и на двата дуели.А РМ се заеба,уствари Мурињо,окј играше по повлечено при крајот на 90т минути и у продолженијата.....
Еве јакиот тим на РЕАЛ МАДРИД,тимот кој ќе ја има новата ера во фудбалот,падна на тежок противник и ооооооооопаааааааа дома( е дома беа де,нема да се мачат барем да патуваат).
А за мечот беше навистина бомба,се гледаше дека и двата тима играат фудбал,а не само еден тим......
Како и да е.....БАЈЕРН новиот европски шампион.....

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Баерн докажаа дека може да бидат Европски шампиони без ѕвезди како Реал.
Реал играа прејако но Баерн си го докажаа своето Мурињо нека пушиии као што клекнаа :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.090
Не е до тоа, и овие што се сега, го сакаат клубот. Дури и оние за кои сите мислат дека се најобични платеници, трчаат 120 минути за клубот. А да не зборувам за вице-капитенот кој ја срога у вселената...

Проблемот со Реал беше што беа премногу психички слаби, еве сега постепено и тоа се подобрува. Екипата созрева.

Ме нервираат коментарите кои викат: Реал ги има Озил, Ди Марија, Коентрао, Марсело, Бензема, Игуаин... да ги има, и сите тие се одлични играчи, НО сите тие се малди и незрели играчи. Сите имаат од 20 до 24 години.

Овој костур на Реал кој се состави воглавно минатата сезона е премногу млад и со премалку искуство. Има играчи со еден тон искуство како Алонсо, Роналдо, Кака, Касиљас, Карваљо... но поголемиот дел се млади и незрели, играчи кои немаат толку големи натпревари во своите нозе.

Но Мурињо успеа и со тие играчи, изнакупени од различни средини (океј, некои и преплатени да, но некои и премалку платени), да има одлични резултати.

Екипата на Реал има огромен потенцијал, огромен индивидуален квалитет. И треба само психичко созревање, кое како што реков, еве постепено го добива.

Денеска Реал се соочи со шваби, со дисциплирана екипа, ладнокрвна. Се соочи со подеднакво квалитетен противник, со квалитетен тренер.

Пак ќе пишам, воопшто не е битно тоа што во одбраната играле Алаба и Бадштубер, кога тие играа сосема дисциплинирано и под конец. Не се битни имињата таму, кога колективно одбраната изгледа одлична.

За разлика од Баерн, кај Реал одбраната сезонава е лоша, тоа се докажа и сега.

Пеналите беа рулет, судир на најдобрите двајца голмани во светот, тоа самото докажа дека двата тима играа изедначено до крај, и дека кој и да помине е заслужено.
ова најверојатно го пишуваш со солзи во очите (и јас би го пишувал така доколку се работеше за мојот Арсенал)... :)

Иначе во глобала се слагам со твојот пост , но би додал (иако во некоја предходна страница го спомнав) на Реал им фали креативец во тимот.
Иако Кака е најблиску до тоа ,сепак овај Кака , вон форма и вон својата класична позиција што ја имаше во Милан е далеку од креативноста која им е потребна на Реал . Колку што го пратев Реал низ минативе години( можеби не многу но сепак доволно) , голем дел од головите се постигнати од индивидуални акции на поединци(кои тие ги крунисуваат или со гол или со асистенција) како и од грешки во одбраната на противничкиот тим + брзите контри. Кога ќе се затворат овие поединци,и кога противничкиот тим игра со голема концентрација во одбрана , Реал нема идеја во нападот...

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Не треба да се удри ремет на РМ.Па уште се млади тие,имаат по 24 години.Мислам,дај малце размислејте.Сега го градат тимот,за вгодина ќе бидат најдобри.Ќе почне ерата на РМ,ќе тепат све диво и живо......
УПС................................
Чекајте бе,не се вртат вакви муабети веќе 4 години по ред ? УШТЕ ГО ГГРАДАТ ТИМОТ ?
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ навивачи на РМ,дали научивте нешто за овие 24 сати ?Прво скокај па после речи ОП....Вчера убо ви беше ?Епа вечер истото ви се враќа......
Ќе чекате уште 10 години,има време....има и пари чичко Перез.....ех ако не се случи нешто во декември Господ да чува......
Чекајте чекајте.....уште се млади,сега го градат тимот тие.....

Иначе заслужено финале на Бајерн,стварно перфектно изиграа,со муда,психички спремни.Ниту една минута не видов да се одбранат,за разлика од Челзи и на двата дуели.А РМ се заеба,уствари Мурињо,окј играше по повлечено при крајот на 90т минути и у продолженијата.....
Еве јакиот тим на РЕАЛ МАДРИД,тимот кој ќе ја има новата ера во фудбалот,падна на тежок противник и ооооооооопаааааааа дома( е дома беа де,нема да се мачат барем да патуваат).
А за мечот беше навистина бомба,се гледаше дека и двата тима играат фудбал,а не само еден тим......
Како и да е.....БАЈЕРН новиот европски шампион.....
БАЕРН не БАЈЕРН...веќе коа си почнал да пишуваш...ја не сум фан на реал али ти како фан на барселона(уефа) немап лице да коментираш на реал... Реал испадна од Баерн на пенали.... Барса додека пак испадна од ЧЕЛЗИ (кој каде каде има послаб тим од баерн) Башка цела утакмица играа со 10 играчи и плус имаше непостоечки пенал за барса кој Меси го утна...Башка сезонава барса го јадеше од реал така да.....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Валенсија, Билбао, Атлетико Мадрид.......
Зборуј колку сакаш на темава, годинава шпанскиве тимови севкупно беа најдобри низ Европа. Од англиските само Челзи, друго се беше гола вода годинава.
Лесно им е на Билбао и на другите шпански екипи зошто слободно можат да си одмараат играчи за во ле/лш затоа што ко прво знаат дека нема што да бараат против Реал и Барса на врвот и како второ зошто им е дозволено. Во Англија не смееш со втори состави да излегуваш во лига зошто забрането е, има такво правило да не смееш да ја занемариш лигата на сметка на други натпреварувања . А и менталитетот на фановите е поинаков таму, сакаат да си ги гледаат тимовите како се борат на сите фронтови, без разлика што премијаѕта за освојување на карлинг куп е сто илјади евра негде :))))))
се извинувам за офтопик :)

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
БАЕРН не БАЈЕРН...веќе коа си почнал да пишуваш...ја не сум фан на реал али ти како фан на барселона(уефа) немап лице да коментираш на реал... Реал испадна од Баерн на пенали.... Барса додека пак испадна од ЧЕЛЗИ (кој каде каде има послаб тим од баерн) Башка цела утакмица играа со 10 играчи и плус имаше непостоечки пенал за барса кој Меси го утна...Башка сезонава барса го јадеше од реал така да.....
Штама шшшшшшшшшшшшшш;)

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905

--- надополнето: 26 април 2012 во 03:39 ---
Чекај ... смири се ... Требаше и Барселона да игра во финале, ама нема да игра.
Само мое мислење,ти ако имаш друго мислење ондак ок е...

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
daleku podobar mec bese denesniov sekako zasluzeno baer projde ponataka inace nz sto da iskomentiram za vcera kako neutralec i kako lubitel na dobri mecevi kako i site mozam da kazam deka mi se gnasi od dosadna utakmica vo koja edna ekipa igra drugata se brani toa sto e interesno s samo rezulltatot koj mene voopsto ne mi znaci ama bas nisto natprevarot zavcera bese bruka za fudbalot i na zatoa sto celsi bese tolku slab zatoa sto i barsa bese anemicna nekonkretna kako da cekase finaleto da i padne niz odzak e nema taka kako da kazi covek ama fakt e deka zavcera nemase dva ramnopravni protivnici ,
denes nesto drugo nesto spektakularno nesto sto me potseti na mojot liverpul koga igrase so celsi vistinski adrenalinski natprevar maska i hrabra igra crna damka sudiite napravija mn greski mislam na penalot za real ofsajdot za 2 gol penal ne dosuden za baern po slobodniot od roben edna dve cisti korni za real dva auti za real ali vo red sekoj zi coek greski
i gledam se karate koj liga e podobra dali premier ili primera toa inajgilok i frustracija decki bez razlika sto nema spanski pretstavnik vo finale primera e dve klasi posilna od premier bare poslednive tri cetiri g

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
ти глуп си или глуп си ????????

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Барса не оди во финале - 10 страни за 1 минута ремет
Реал не оди во финале - немојте жити се престанете со реметот млади се градат екипа еве 10 години градат екипа немој бате мољим те

Ај сега постирајте го тој ќелавиот норвежанец, ќе ви олесни.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не е битен поразов победи Реализмот! :icon_lol:

Катарлонците треба да фаќаат забелешки во нотес од Баерн и Реал од вечерашнава утакмица и да си дефинираат што е тоа убав фудбал.
Еее шпартав 10 страни и конечно најдов добар ремет пост!

Во право си my man! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom