Да не жалам што брзав ко будала да стигнам да ја гледам утакмицата
Не знам за вас, али мене Страмачиони ме убеди за да му се даде шанса следната сезона. Сериозен сум.
Ова е Интер што сакам да го гледам. Ова е фудбал што цел свет почнува да го игра или веќе го игра некое време. Многу движење на играчите, агресивно освојување на простор, организиран силен пресинг, високо темпо иако имаме спори играчи. Многу модерен тренер. Во тек со времето му е концепцијата. Доста со пристапот од 80-ти години. А сметајте дека ова е буквално седнување на клупа по потреба, со наследен играчки кадар, кој посебно во средина воопшто не му соодветствува на стилот на игра. Со добро трансфер период уште подобар би бил. За мене барем, заслужува шанса.
Може е пребрзо да се каже, ама според мене промените што ги донесе му даваат кредит и за догодина, дури и да не стигнеме до трето.
Него имаат и мало потсетување, зошто Снајдер не смее да се чепка во тимов. Не зборам за головите само, него за начинот на кој ја организира играта на цел тим. Вистински диригент на тимот. Ни ја подигнува играта за цело ниво кога игра, а ретки се такви играчи во светот. Сега за Холандија ќе го докаже тоа на еврото.
Гуарин ѕвер, од кога само ни требаше таков играч Алварез исто. Каков само пресинг играа на нивна страна. Исто и Милито. Сеа ми е жал што јадев бурек за него лани
Ја би го ставил Камбијасо место Станковиќ во второ на таа позиција. Ова е натпревар во кој Камбијасо може да биде многу корисен таму. На негово место Оби, за да има константен притисок на Баста и Пинци, плус и брзина во напад.
Ајде сеа во исто темпо и второ, за да не испадне дека за џабе си го трошев ентузијазмот. Пошо ми треба