Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
541963_2069294349087_1746690937_967254_870458838_n.jpg

Епа пред 4-5 кола се` беше во наши раце, сега сами сме криви. Не е изгубено сеуште ништо ама е сведено на минимум.
Инаку моментално Јувентус ме потсеќа како игравмо мие лани ..

Сега читав неколку страни што сум пропуштил... Неверојатно е што го направивте Видал. Зборите дека треба да се донесат играчи кои ќе бидат достојни за Милан, а тука хвалопојки пишувате за Видал. Како може Видал да заслужува да игра во Милан, а читам таму плукате ако дојде до трансфер на Монтоливо? Во кој универзум Видал е класа играч?

За муабетот околу Алегри и титулата. Јас најверојатно од сите тука највише го почитувам Алегри тука, барем според постовите :), но не ми се допаѓа што дозволи ова да се случи со екипата и да од предност од четири бода, сега да има негатива од три. Разбирам и повреди и судии и ЛШ, но ова е голем пропуст, за кој има голема вина. И ако правиме муабети што би било кога би било, не гледам дека било кој тренер може да гарантира трофеј со вакви проблеми кои ги имаше Алегри ова сезона...

А тој е многу добар тренер и би требало да остане во Милан, но читајќи што се пишува како став на Берлу не очекувам такво нешто. Ако има нешто такво на ум, а најверојатно има, тогаш Алегри ќе лети од Милан.

И се помирив дека е изгубена титулата, камо среќа да излезе поинаку, но овој сега наапан Јувентус тешко дека ќе заебе нешто, единствено самите да си бидат пречка и да изгорат...

Ја единствена шанса глеам кај Лече и Каљари, со ваквите екипи се мучи Јуве цела сезона, сеа периодов све дерби им беа, све тешки утакмици, а таквите ги решава лесно Јуве цела година за разлика од босиве екипи !!

Имаат проблем со мотивација момците на Конте во ваквите мечеви, но што дека кога нашиве се ќори, па не ни очекувам ни мие да ги добиемо сите мечеви до крај !!
Имаат проблем со мотивацијата...Премногу се мотивирани :) Сите ќе ги згазат до крај,а што и да не ги згазат ние нема да можеме да тепаме ниедна вака..

Алегри е највиновен само заради тврдоглавоста да ја игра таа глупа и нелогична 4312 формација без класичен треквариста.

Може не е ама фудбалер кој што треба да ги брани боите на Милан сигурно не е.Наместо тој и Грангвист, нека го земат незнам...Пике.Можи барам премногу, ама тие се играчи што му личат на Милан.
23 години има. Рано му е, има време за докажвање и прераснување во класа стопер. А и на добар пат е да биди за некоја година.

23 години има. Рано му е, има време за докажвање и прераснување во класа стопер. А и на добар пат е да биди за некоја година.
Кој има 23 години :P ?
Иначе доста више со судииве,да ги искористеа зицерите ќе имавме 2-0 ‘‘конфорно‘‘ водство...

Кој има 23 години :P ?
Иначе доста више со судииве,да ги искористеа зицерите ќе имавме 2-0 ‘‘конфорно‘‘ водство...
Ти :ROFLMAO:
Ачерби кој да има :D

Алегри е највиновен само заради тврдоглавоста да ја игра таа глупа и нелогична 4312 формација без класичен треквариста.
Има нешто и у ова. (y)

Би било интересно да му сецне нешто у глаа па за промена да видиме нешто вакво :

388066_A_C__Milan.jpg

Одбраната стандардно + Урби како лев бек со оглед на тоа што го изигра со Болоња.
Средина со Мунтари, Ночерино и Боатенг изгледа сосем доволна со оглед на физичката спремност и на тројцата.
Нападот Ибрахимович, помогнат од страните со Касано и Ел Шарави, кои би требало да работат и назад.

Можеби е време Алегри да отстапи од таа негова 4-1-2-1-2 формација кога е очигледно дека истата бара класичен плејмејкер кој ние го немаме, а од друга страна е и малце подзастарена формација која освен Анчелоти ( и Алегри ) не гледам некој друг тренер (од поголемите клубови) да ја практикува. Се се сведува сега на брзина, мобилност и флексибилност.

Не Капело него господ да се симне со овие играчи нема да извади подобри резултати од Алегри па што сака нека биде.Треба да се купат класа играчи за лев бек,средина (минимум 2 играчи) и напаѓач место Пато па ако не ја бива тогаш работата нека го шутнат Алегри и нека го земат Капело.Џабе ќе ни биде нас Капело кога како можни засилувања се шпекулира дека ќе бидат Ачерби (10 резерва во Киево),Траоре што игра во некое село во Франција и Монтоливо што на секои 2 утакмици се повредува.
Во денешниов фудбал веќе форите што ги прават ќељавите не успеваат.Во денови кога се фрлаат над 50м за играч они на тие потези одговараат со играч од 0 евра и после Берлускони сакал офанзивно да му игра тимот против Барса.(курац)Ако летово останеме на овие трансфери што сега се спомнуваата 1/4финалето од годинава ќе го сањама наредни 5 години.

п.с Единствено ми е криво што оваа сезона не го видов комплетниот тим на 3-4 утакмици во серија.
1.Ачерби е стандарден стопер и еден од најнапредуваните играчи ова сезона во Серија А.
2.Нанси е далеку од село таму Платини мислам дека ја има почнато кариерата и е едen од најстарите француски клубови.
3.
2006/2007 36
2007/2008 34
2008/2009 34
2009/2010 36
2010/2011 29
2011/2012 28

Натпреварите кои ги има одиграно Монтоливо во Серија А, и не би рекол дека е секој втор натпревар повреден.
За тројцата те негирав.
Знам сега што ќе ми пишеш, дека со вакви играчи нема ЛШ, нема напредок, не се светска класа и се тоа ама таква ни е реалноста и најдобро ќе биде да ја прифатиме.
--- надополнето: 24 април 2012 во 00:59 ---
Па освен Боатенг и Касано (првиот пропушти многу утакмици а вториот скоро цела сезона) кој очекуваш да игра на таа позиција бе пријател?
--- надополнето: 24 април 2012 во 01:12 ---
Corriere della Sera claims that there was a quarrel between Allegri and Seedorf in the changing room at San Siro after the Bologna match.
Allegri allegedly said (whilst Galliani was there) to Seedorf; "Whoever doesn’t believe in the comeback will get subbed immediately".Seedorf has often said that "only if I’m treated as a great player, I can perform as a great player". He allegedly also said that yesterday.

There are strong indications that Berlusconi wants to hire Capello. However, he would get a role as a director, and not as a coach.Ќ

Тоа што не го земаа Тевез зимава кога типот едноставно плачеше за да дојде во Милан ќе испадне како најголема грешка на Милан во последно време...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom