Ел Класико: Барселона - Реал Мадрид vol. 164....сабота 21.04.2012 - 20 часот

Краен резултат на мечот

• Вкупно гласачи
    269
Статус
Затворена за нови мислења.
I

IBIZA SOUND

Гостин
ako barsa postignese gol kako sto go postigna real prviot sto mislete sto ke pravese mou posle natprevarot a i za vreme na natprevarot :)

normalno deka sudijata ke go napadnese,e tokmu toa e goleminata na pep sto nikogas ne zboruva za sudiite :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
ako barsa postignese gol kako sto go postigna real prviot sto mislete sto ke pravese mou posle natprevarot a i za vreme na natprevarot :)

normalno deka sudijata ke go napadnese,e tokmu toa e goleminata na pep sto nikogas ne zboruva za sudiite :)
Браво за Пеп!

Исто браво за Барса која не се приспособи на Реал, не се они клошари па сега тактички ќе играле, пффффф....а Реал, а Осансуна исти курац, тактиката на Барселона е секогаш тика-така, вака-онака, пасче, лобче, пасче и ќе падне голче, кога тогаш. Дури и кога губат, нема друга тактика, тика-така, држи време, keep calm and goals will come.

Како навивачи сега можете да бидете горди што Барселона играла напаѓачки, не паркирала автобус пред гол... :D

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Абе дај прашајте го филе ке оди ни на сибелес на крај на сезона да прославува :pos:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.332
Абе дај прашајте го филе ке оди ни на сибелес на крај на сезона да прославува :pos:
Доста му беше 3 години по ред :icon_lol: Него како сте запнале со Филе, како само тој да навива за Барса во Македонија. Јас кога навивав за Барса Филе вени сечеше за Лацио на ТВ.

Туку, честитки за победата. Дојде и тој ден, на Реал победа во Ла Лига да честитам :( Изгледаше дека нема да заврши серијата, 3-4 години се многу ебаго.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Доста му беше 3 години по ред :icon_lol: Него како сте запнале со Филе, како само тој да навива за Барса во Македонија. Јас кога навивав за Барса Филе вени сечеше за Лацио на ТВ.

Туку, честитки за победата. Дојде и тој ден, на Реал победа во Ла Лига да честитам :( Изгледаше дека нема да заврши серијата, 3-4 години се многу ебаго.
Друже, победа на Камп Ноу, за титула во Примера и решени со голот на Роналдо, кој потоа ве "смири" вас навивачите.

Мислам дека подобро од ова ни на филмско сценарио не можеше да биде, така да заебанциве со "не сте не тепале од оној пат од овојпат" губат смисла. :)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.332
Друже, победа на Камп Ноу, за титула во Примера и решени со голот на Роналдо, кој потоа ве "смири" вас навивачите.

Мислам дека подобро од ова ни на филмско сценарио не можеше да биде, така да заебанциве со "не сте не тепале од оној пат од овојпат" губат смисла. :)
Каде виде заебанција, само си ги искажав чувствата по поразот. Навистина се чинеше дека серијата ќе оди бескрај. Како зборуваш за 1-2 пораз, мислиш треба да се самоубиеме сега сите навивачи на Барса. Ако ова е филмско сценарио, што се тогаш 5-0, 2-6, и безброј други победи? Ако ние сме разочарани до тој степен од 1-2 пораз и една година без титула после 3 години освојување на истата (плус останува и финале во купот и сме во полуфинале на ЛШ сезонава) што да кажат навивачите на Реал за последниве години? Ама ете, си чекаа и дочекаа. Тоа е фудбалот ебаго, ако сакаш нонстоп тимот да ти победува избери некој друг спорт.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Хмм интересно:

Еден детал, кој сеуште (а и искрено незнам дали и воопшто ќе излезе во јавност) се случи вечерва со Моурињо. Откога заврши натпреварот и откога се испразнија трибините, Моурињо сам шеташе по теренот, ја сликаше тревата со својот мобилен (фотоапарат), ги сликаше трибините и празниот стадион.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.857
Поени од реакции
10.332
Хмм интересно:

Еден детал, кој сеуште (а и искрено незнам дали и воопшто ќе излезе во јавност) се случи вечерва со Моурињо. Откога заврши натпреварот и откога се испразнија трибините, Моурињо сам шеташе по теренот, ја сликаше тревата со својот мобилен (фотоапарат), ги сликаше трибините и празниот стадион.
Ќе има материјал за :drk: Стварно заебан тип, еден од оние чијашто интелегенција на моменти преминува во налудничавост.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Браво за Пеп!

Исто браво за Барса која не се приспособи на Реал, не се они клошари па сега тактички ќе играле, пффффф....а Реал, а Осансуна исти курац, тактиката на Барселона е секогаш тика-така, вака-онака, пасче, лобче, пасче и ќе падне голче, кога тогаш. Дури и кога губат, нема друга тактика, тика-така, држи време, keep calm and goals will come.

Како навивачи сега можете да бидете горди што Барселона играла напаѓачки, не паркирала автобус пред гол... :D
Mac, незнам како би се приспособила Барса на вчерашниот Реал кога на едниве им требаше само победа, ништо друго не им вршеше работа.
Кога само со победа остануваш во игра за титулата ондак јасно е каков фудбал ќе играш.

Ако Барса не ја играше нивната игра ќе гледавме 22 статисти како дремат на терен и ништо повеќе од тоа.

Реал имаше 4 бода предност, за нив премија ќе беше и со нерешено да си одат.
Што ако Барса им ја препуштеше топката кога овие абер немаа од напаѓање.
Се знаеше дека Реал ќе формира две одбранбени линии и дека ќе чека грешен пас на Барса за контра, како што и го добија вториот гол.
Од една шанса постигнаа два гола, али и тоа е големина.

Првенствено Пеп ја утна почетната 11-ка, а после и ненавремените и несоодветните измени.
Целокопно целиот тим беше катастрофа, од одбраната до нападот, воопшто не беа на нивното препознатливо ниво, буквално никој, Реал одигра добро али и Барса одигра лошо.

Овој натпревар на Реал и Мур со ништо не се разликува во тактичките замисли и формациската поставеност од оние два сезонава кои Реал ги изгуби од Барса на Бернабе со 1-3 и со 1-2.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Barcelona completed 700 passes during the game, while Real Madrid only completed 273
Thiago Alcantara touched the ball 131 times, the highest for Barcelona. The highest for Real Madrid was Ozil with 49
Pepe and Sami Khedira took more shots on goal than Messi during this Clasico

#Goalsnotpossesion
:icon_lol:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
kaj i da e barsa ke smisli nov sport slichen na fudbal ama kade shto dodavanjata se vazhat kako golovi, a golovite onaka se, za estetika. Slichno ko vo filmot BASEketball :D

evo im ime: passball, posho podavaat celo vreme, get it hejteru? :D

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.778
Поени од реакции
43.993
- Кристијано Роналдо никогаш нема да може да ја добие „титулата на ФИФА за најдобар фудбалер„ затоа што не е пример за младите фудбалери кои доаѓаат „на свет„, кој непотребно се дискредитира себе си со лежење, лажење и симулирање повреди. Комплетно непотребно. (од истите причини како што Никогаш таква награда нема да може да добие ниту Пепе, ниту Рамос)

Oва од Филе е??

Edit: Вчера искрено повеќе сакав Барса бар нерешено да извади, да има каква-таква неизвесност до крај.. Ама Реал си победи заслужено.. Честито победа, па воедно и титула на навивачите на Реал.. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Хмм интересно:

Загрижен бил човекот, го барал Меси... пошто он има навика да се крие у тревата...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom