Може било кога мислам.Јас оваа или наредната година ќе се пријавам за отслужување воен рок. Може да ми кажете дали има одреден термин за пријавување или може кога било да се поднесе пријавата?
извини дрвцеОва тема планирав да биде за 20 години АРМ. А општо за армијата имаше мислам ама не можев да ја најдам.
Најверојатно се мисли за М70 АБ2 7,62 мм која е по лиценца на КАЛАШНИКОВ и воопшто не станува за руско производство....Руско, си е Руско нема што да се дискутира. Колтот во овој случај е по нежен од Калашников. Сум и ке бидам фан на AK-47.
Тоа модел е под лиценца од калашников, јас зборувам за Рускиот Ак-47.Најверојатно се мисли за М70 АБ2 7,62 мм која е по лиценца на КАЛАШНИКОВ и воопшто не станува за руско производство....
E ако чекаме НАТО да не прибере под свое закрило ке ја оправеме работата ептен, упорни сме и последните неколку години што уште не направивме за да ја средиме вохјската и да изгледа колку толку колку нивните, ама очигледно си поиграваа со нас, ...јас мислам дека не е единствен проблем името, мислам дека и некои други земји имаат проблем ние да сме дел он НАТОДа кренеме раце од НАТО?
Не се глупирај.
Епа има и такви у нашава држава и тоа со сигурност можеме да кажеме дека се едно 25-35 % од машката популација од (која треба да служи војска) ... што или сакаат да си учат факултетче, или па се понашаат педерастично и си замислуваат амерички сонови, ноќен живот едно друго, ебачишта, наркомани итн... порано не било така ама се се врти сеа баш заради таквите е уќинато тоа служење војска видоа многу држави дека не вреди тоа, тоа ме страшно нервира кога ќе слушнам некој кога ќе речат ''абе ајде војска ќе служам , не ми треба'' итн... ???? шо е финтата со оваНе треба да се зголеми туку треба да се врати регуларната војска или во најмала рака да се воведе 3 месечен курс за обука на машката полулација како да ракува со оружје и задолжителна вежба стрелање со оружје на секои 5 години!
Македонија прави воена вежба без да е заедничка со некоја НАТО армија (со која навистина би се тренирало компатибилност за мисии)
Болдираното не ти е точно, регуларната војска е укината бидејќи е голем трошок за министерствата за одбрана, таа војска треба да се храни, троши муниција иттн. Затоа со помал број на војници кои се професионални излегува многу поевтино, ако се има предвид да си дел од некоја воена алијанса (а и воената алијанса би била многу посилна доколку има во своите редови професионални војници кои нема да се посеруваат на фронтовите, нема да промашуваат и гаѓаат со пушките во стилот на "рамбо" If you know what I mean)Епа има и такви у нашава држава и тоа со сигурност можеме да кажеме дека се едно 25-35 % од машката популација од (која треба да служи војска) ... што или сакаат да си учат факултетче, или па се понашаат педерастично и си замислуваат амерички сонови, ноќен живот едно друго, ебачишта, наркомани итн... порано не било така ама се се врти сеа баш заради таквите е уќинато тоа служење војска видоа многу држави дека не вреди тоа, тоа ме страшно нервира кога ќе слушнам некој кога ќе речат ''абе ајде војска ќе служам , не ми треба'' итн... ???? шо е финтата со ова
Ако воопшто остане некој жив, додека не нападнат.Или пак нека направат како во Америка тотална либерализација на пазарот со оружје и да не треба дозволи освен за автоматско оружје и снајпери и би сакал да видам која држава би сакала да си има работа со нас.