Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2012
Мислења
464
Поени од реакции
285
Кој е тука од Тетово?

Во овој албански медиум имат објавено дека Актош имат нападнато касарна во Тетово денеска во доцните часови.

Ве молам инфо, од прва рука, фала :)

http://www.albtime.com/?p=28826

океј, сеа видов една страница понапред, сори
Imas i vo ova tema , vo prethodnata stranica,,

SPEKULACI SE SITE... LAZNI VESTI... NEMA NISTO PO SERIOZNO..

Vo Tetovo e mirno i se odi kako sto treba ...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
http://www.dw.de/dw/article/0,,15900234,00.html
Европските пратеници со големо внимание ја следат ситуацијата во Македонија по серијата инциденти, кои кулминираа со убиството на пет лица во Смилковци
Ова е дел од текстот со кој почнува најавата на текст со наслов „Хауит: Нема да дозволиме инцидентот да ја попречи ЕУ интеграцијата на Македонија“ Deutsche Welle на Македонски Јазик.

Го поврзуваат убиството со серијата инциденти, поточно кулминација на серијата инциденти. Ако ова не е прејудицирање, незнам што е.

Член од
17 април 2012
Мислења
47
Поени од реакции
21
Ајде уште една моја анализа:

Други факти:
1. Колата е најдена на 10 Километри. Според снимката што е објавена не е на автопат туку на некој регионален пат, во ненаселено место. Значи најверојатно останува негде во близина на Скопска Црна Гора.

Untitled-1.jpg

42° 6'55.66"N

21°19'5.72"E

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
bez albancite ne mozete da opstoite i toa e fakt. samo nie ne vi osporuvame nitu identitet nitu jazik nitu crkva. ama tolku vi sece vam izgleda samoilovata kletva ve fatila da se istrebite sami sebesi.
Друже, те читам и се гледа дека не си од тие "екстремните" Албанци. Ама ај најфино кажи ми, зошто не би можеле да опстоиме без вас? Не се курчам, пошо ми личиш на фино чоече, ама објасни ми фино, зошто не би можеле без вас?

Член од
19 април 2012
Мислења
5
Поени од реакции
3
napadnata tetovskata kasarna vcera kasno a toj so vika deka e dezinformacija neka idi kaj kasarnata neka vidi.

S

Sagan

Гостин
As sam Blgarce koito poziram na blgarskite znamena
i kojto imama dve vili vo mediteranski stil so parite od naroda (y)
i kojto prodavam eftim populizam
Знам, знам. Ама овде не ме интересира неговото бугарофилство, туку ставот по конкретна тема.
Прочитав и дека барал повлекување на македонските војници од сите мисии на нато.

S

Shellshock nam67

Гостин
Знам, знам. Ама овде не ме интересира неговото бугарофилство, туку ставот по конкретна тема.
Прочитав и дека барал повлекување на македонските војници од сите мисии на нато.
najmnogu nesto sto me nervira i vadi od kontakt e koga nekoj si potrosen politicar so somnitelno poteklo dokazano korumpiran, na kraj dava izjavi od tipot smrtni kazni (kako prvo nikade vo Evropa nema smrtna kazna taa e odamna ukinata, ima dozivoten zatvor) e sega vakvite glauci ce mu solat pamet na narodot nas.
ako e taka so ne zemi kujka vo Aracinovo pa tamu da zivee i da go dokaze svojot patriotizam lesno e da se pravis patriot od daleku dojdi od blisku ...

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
506
Поени од реакции
288
napadnata tetovskata kasarna vcera kasno a toj so vika deka e dezinformacija neka idi kaj kasarnata neka vidi.
Не те сваќам. Сеа нападната е или не е? Ак имаш слики или појќе информации те молам сподели.

S

Shellshock nam67

Гостин
Џабе фрлени пари...Арачиново си доаѓа во Скопје ..полека но сигурно.
neka dokazat be patriotive neka dokazat neka zemata kujki do kaj ovie so kecinava samo taka se dokazuva patriotizam prv na celo, kako aleksandar pa da te sledi cel narod !!!
Se drugo e gola voda i eftin populizam

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
506
Поени од реакции
288
Абе луѓе гледате шо пишит Анаконда_м или не? Или поинтересно ви е да си ги мерите?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Навистина незнам што има лошо во тоа што Антонио М. кажал дека убијците треба да платат со смрт(смртна казна), па за вакво злодело и навистина треба да се плати со смрт(смртна казна), а истото на некој начин го кажа и премиерот, само во поблага форма !
Е сега околу тоа кој како си се чувствува, тоа си е веќе лично прашање и лично право, сликањето пред туѓи знамиња незначи дека те прави нешто друго и јас можам да се сликам со знамиња на Бурунди на пр. и да викам дека сум Бурундиец, но дали мене тоа навистина ме прави да бидам тоа !
Тоа си е веќе лично право, кога можат многумина сеуште да гледаат према Београд и да бидат тешки и закоравени Југоносталгичари, зашто пак некој друг да несмее да гледа на пр. кон Софија или пак кон нешто друго, не велам дека тоа е правилно и позитивно, напротив, но сепак си е лично право !
П.С. Да се навратиме на темава, некој напишал дека имало некаков инцидент во касарната во Тетово, знае ли некој нешто повеќе за ова или пак се шпекулации и непотврдени информации ?!

S

Shellshock nam67

Гостин
Навистина незнам што има лошо во тоа што Антонио М. кажал дека убијците треба да платат со смрт(смртна казна), па за вакво злодело и навистина треба да се плати со смрт(смртна казна), а истото на некој начин го кажа и премиерот, само во поблага форма !

Si ima sistem si ima kazna za prestapnicite koj e toj da ni soli pamet !!!

Е сега околу тоа кој како си се чувствува, тоа си е веќе лично прашање и лично право, сликањето пред туѓи знамиња незначи дека те прави нешто друго и јас можам да се сликам со знамиња на Бурунди на пр. и да викам дека сум Бурундиец, но дали мене тоа навистина ме прави да бидам тоа !
Тоа си е веќе лично право, кога можат многумина сеуште да гледаат према Београд и да бидат тешки и закоравени Југоносталгичари, зашто пак некој друг да несмее да гледа на пр. кон Софија или пак кон нешто друго, не велам дека тоа е правилно и позитивно, напротив, но сепак си е лично право !

e od toa nemame saglam drzava koj kako saka da se cuvstvuva i da bide sto saka sem makedonec ne
gledale i Vanco mihajlov kon sofija i todor Aleksandrov ama sto fajde imame od niv ta i od ovoj ??? Vaka drzava nit se gradi nit se razviva tuku se rusi odvnatre
П.С. Да се навратиме на темава, некој напишал дека имало некаков инцидент во касарната во Тетово, знае ли некој нешто повеќе за ова или пак се шпекулации и непотврдени информации ?!
sega za sega nema oficijalni informacii za nastanot !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom