Навистина незнам што има лошо во тоа што Антонио М. кажал дека убијците треба да платат со смрт(смртна казна), па за вакво злодело и навистина треба да се плати со смрт(смртна казна), а истото на некој начин го кажа и премиерот, само во поблага форма !
Е сега околу тоа кој како си се чувствува, тоа си е веќе лично прашање и лично право, сликањето пред туѓи знамиња незначи дека те прави нешто друго и јас можам да се сликам со знамиња на Бурунди на пр. и да викам дека сум Бурундиец, но дали мене тоа навистина ме прави да бидам тоа !
Тоа си е веќе лично право, кога можат многумина сеуште да гледаат према Београд и да бидат тешки и закоравени Југоносталгичари, зашто пак некој друг да несмее да гледа на пр. кон Софија или пак кон нешто друго, не велам дека тоа е правилно и позитивно, напротив, но сепак си е лично право !
П.С. Да се навратиме на темава, некој напишал дека имало некаков инцидент во касарната во Тетово, знае ли некој нешто повеќе за ова или пак се шпекулации и непотврдени информации ?!