Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Пола-пола било во Скопје:facepalm: .Дете оди на спиење бе.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Пола-пола било во Скопје:facepalm: .Дете оди на спиење бе.
Братче реков оти не сум од ск а нити сум бил, аџаба ако имам некоја потреба еднаш во годината што се вика, така сум слушнал, не се возбудвај одма :)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
според мене да, на прашање зошто? Зошто белоглавите се гарант поке од 25%, не сум од ск али спрема што слушам од другари што се на фаx таму викаат пола пола е скопје, пола албанци пола наши, друго лугето земаат бугарски пасоши, исто така многу има што се одселуваат од земјата било да имале или не бг пасош, многу има млади девојки кои се продаваат буквално за да заминат во странство, да се омажат (чист пример имам со комшија мој, 4 години одеа заедно со девојка му, дојде овде еден австралјанец, се упознаја, на овај му ги удре клоците, тој сега сам, а таа дреми австралија) тоа ти е.......
Не треси зелени скопје има над 700 000 жители ако се пола како што ти викаш треба да 350 000 албанци да има (а ги има во цаир бутел и се мешани и со македонци и босанци итн) а во македонија има 450 000 албанци вкупно не трескај глупости, кога во 2002 кога сака скопје да го направат двојазично ставија села што се 15 км одалаецени од центарот за едвај да го наштиимаат на 20% реално скопје нема повеќе од 12% а ти израчунај 12% од 700 000 дека не е повеќе од 84 000

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Имаше владата пред некое време донесено баш топ закон кој беше за тоа во кои општини има негативен прираст на население да им се дадат солидни бенефиции за тие што ќе имаат повеќе деца со многу платени работи додека децата не напунат 18 години но затоа предавничкиот суд(Уставниот) ја поништи таа одлука како пртив уставна бидејќи не важела за цела Македонија и ја направи да важи со одредени измени сега за цела Македонија и сега лабанците добиват бонус пари зошто се умножуваат. Тоа ти е македонска работа самоуништување после ќе се чудиме што ни се случило
Синдром на самоуништување.. или синдром да му умре козата на другиот.. дебили..ај 2013 ќе се мењаат дегените од Уставен,па може и ќе се смени нешто на поарно.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Синдром на самоуништување.. или синдром да му умре козата на другиот.. дебили..ај 2013 ќе се мењаат дегените од Уставен,па може и ќе се смени нешто на поарно.
Уморен сум не те сфатив кој е дебил јас или предавниците од уставен.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Не треси зелени скопје има над 700 000 жители ако се пола како што ти викаш треба да 350 000 албанци да има (а ги има во цаир бутел и се мешани и со македонци и босанци итн) а во македонија има 450 000 албанци вкупно не трескај глупости, кога во 2002 кога сака скопје да го направат двојазично ставија села што се 15 км одалаецени од центарот за едвај да го наштиимаат на 20% реално скопје нема повеќе од 12% а ти израчунај 12% од 700 000 дека не е повеќе од 84 000
Де бе, уште што не ми рече глуп си, ебати културата :) Ако не прочита пишав оти не сум од ск, и нити имам појма ни колку сте ни што сте, сум чул така.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Де бе, уште што не ми рече глуп си, ебати културата :) Ако не прочита пишав оти не сум од ск, и нити имам појма ни колку сте ни што сте, сум чул така.
Друже пред нешто да кажуваш провери и не те сметам за глуп туку за дезинформиран:)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Уморен сум не те сфатив кој е дебил јас или предавниците од уставен.
Не бе ти ..хаха , од Уставен судиите.. такви кретени еднаш мајка раѓа,се кодоши и шпиуни се таму,продадени души,за ситна пара работат против свој народ.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Не бе ти ..хаха , од Уставен судиите.. такви кретени еднаш мајка раѓа,се кодоши и шпиуни се таму,продадени души,за ситна пара работат против свој народ.
100% се согласувам со твојот последен коментар , но во Македонија и да си ај браниш државата може да те прогласат за предавник затоа те прашав:LOL:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
100% се согласувам со твојот последен коментар , но во Македонија и да си ај браниш државата може да те прогласат за предавник затоа те прашав:LOL:
Те гледам нов си на форумов..е тука во маало ќе ја видиш Македонија.. и што викаш предавник си ако ја браниш земјата, и вмровец ќе бидеш и партиски поттрчко и патриот со дијагноза и сл.. и тоа баш твоите ќе те напаѓаат,ај за овие рамковните кој ги ебе,ама од сопствен народ си патиме.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
според мене да, на прашање зошто? Зошто белоглавите се гарант поке од 25%, не сум од ск али спрема што слушам од другари што се на фаx таму викаат пола пола е скопје, пола албанци пола наши, друго лугето земаат бугарски пасоши, исто така многу има што се одселуваат од земјата било да имале или не бг пасош, многу има млади девојки кои се продаваат буквално за да заминат во странство, да се омажат (чист пример имам со комшија мој, 4 години одеа заедно со девојка му, дојде овде еден австралјанец, се упознаја, на овај му ги удре клоците, тој сега сам, а таа дреми австралија) тоа ти е.......
470 000 македонци према 140 000 албанци е Скопје другите 100 000 се од различни етникуми, и никогаш нема да биде загрозено бидејќи албанците се изолирани ( сами си го прават тоа никој друг не ги изолира). А за дали македонците ќе станат малцинство во Македонија е сосема друга работа пошто Полог пола и више го пополнија ќе почнат и таму згради да се дигаат а со тоа и фамилиите да им бидат многу помали од тоа што се сега. Кој е спасот за македонците според мене? Ќе звучи бедно и глупо и мнозинството од вас ќе ми се смее но македонецот мора да се врати на село. Од прилично броен и распространет народ пред 100тина години станавме народ кој живее во станови ака ќибрити и работиме колку да преживееме по колонијали, маркети, погончиња и слично во кој платите не надминуваат 200 евра. Е сега да ќе има и од оние што ќе го собираат кремот и ќе живеат на Водно и слични населби но тоа е минимален процент. Менталниот склоп, брзата индустријализација па и желбата за "модерен живот" си го зема данокот. Исто и централизацијата на моќ во Скопје е огромна без разлика дали е таа политичка, економска, културна па и во сите други сфери, освен Скопје само уште Полошко и Струмичко имаат некаква динамика во живеењето.

С

Само Човек

Гостин
ќе станат Русите ќе станат малцинство во Русија, Бугарите во Бугарија , Албанците во Албанија...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
:facepalm:

Намален бројот на новородени, бројот на разводи расте !

Се намалува бројот на новороденчиња, расте бројот на починати лица. Намален е бројот на склучени бракови а зголемен бројот на разводи. Ова е трендот во првите три месеци од годинава кој може да се забележи од податоците кои ги објави денеска Државниот завод за статистика.
“Бројот на живородените деца во првото тримесечје од 2012 година, во споредба со истиот период од претходната година, е намален за 5.8 % и изнесува 5 307 живородени деца.

Бројот на умрените лица во првото тримесечје од 2012 година бележи зголемување од 9.2 % во споредба со истото тримесечје од 2011 година и изнесува 5 771 лицe, а од нив 61 се умрени доенчиња.

Природниот прираст изнесува -464 лица, што значи, за толку лица бројот на живородените деца е помал од бројот на умрените лица.

Бројот на склучените бракови во ова тримесечје од годината е намален за 1.4 % во споредба со истиот период од 2011 година и изнесува 2 733 бракови.

Разведените бракови во ова тримесечје од годината бележат зголемување во споредба со истиот период од 2011 година и нивниот број изнесува 626, “ стои во соопштението на Заводот за статистика.

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=91577

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ќе звучи бедно и глупо и мнозинството од вас ќе ми се смее но македонецот мора да се врати на село.
А од што ќе живеат ако се вратат на село ?
И онака прцул земја сме,секој од пола хектар земја ли ќе живее ?
Да се врати на село,да се врати од кога ? Веќе 3 генерации има како се живее повеќе во градовите.........
--- надополнето: 21 мај 2012 во 13:48 ---
Братче реков оти не сум од ск а нити сум бил, аџаба ако имам некоја потреба еднаш во годината што се вика, така сум слушнал, не се возбудвај одма :)
Па што трескаш тогаш.......
Аргумент во дискусијава ти е.......другари мои што студираат таму викаат пола Скопје било албанско.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom