Помош за избор на лаптоп

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Ај ако може ваше мислење за лаптопов. Другар сака да го земе во текот на неделава и воглавно ќе го користи за интернет и по некој филм. Очекувам брзи одговори и фала однапред. :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ај ако може ваше мислење за лаптопов. Другар сака да го земе во текот на неделава и воглавно ќе го користи за интернет и по некој филм. Очекувам брзи одговори и фала однапред. :)
Понудиму го и овој лаптоп за 50 евра плус ..ке земе далеку подобар од тој :Dа ако му е само за нет има и од поефтините нека земе .. сите се добри за нет ..

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Понудиму го и овој лаптоп за 50 евра плус ..ке земе далеку подобар од тој :Dа ако му е само за нет има и од поефтините нека земе .. сите се добри за нет ..
Фала на одговорот, ќе му пренесам на другарот. :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
каде е далеку подобар бе ? процесорот само ? па ако му е за интернет му брка работа B815

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
каде е далеку подобар бе ? процесорот само ? па ако му е за интернет му брка работа B815
Процесорот е подобар и поголем харддиск има .. а не видов дека имаше напишано дека му е за интернет и филмови затоа и му напишав после тоа ако му е за интернет има и поефтини убави лаптопи за таа намена .

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
za normalna rabota igri ne filmovi ne internet i nekoja sitna kancelariska rabota
За канцелариска работа еве неколку ..би требало да ти се допадне некој и според изглед и според перформанси : лаптоп1 , лаптоп2 , лаптоп3 , лаптоп4 многу слушам ги фалат овие леново али изгледот некако не ми се свиѓа , лаптоп5 од овој исти ваков има брачедами само постар е нејзиниот со послаби перформанси али е добар многу .. јас иначе имам ацер го купив во ноември нема повеќе од оваа серија кога го земав имаше уште 2-3 на залиха па мораше да чекам од скопје да ми го донесат во охрид .. али не жалам ни тоа што го платив 30.000 ни тоа што чекав од петок до понеделник за да ми го донесат стварно е предобар за тие пари ..гледав на нет поскапо се движат во странство околу 850-900$ беа..

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ајде сега мене ми треба помош, помагајте.

Дали вреди да го земам лап топов ?

За 11.000 ?
160GB HDD
4GB DDR 2
ATI Radeon Xpress 1270 - за оваа ми е потребно повеќе зошто не знам како ќе се покаже.
CPU истиот AMD наведен во линкот.
Кажете ми мислење дали да го зимам или има нешто подобро за тие пари.

http://www.notebookcheck.net/Dell-Inspiron-1521.6672.0.html

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961

За 11.000 ?
160GB HDD
4GB DDR 2
ATI Radeon Xpress 1270 - за оваа ми е потребно повеќе зошто не знам како ќе се покаже.

Што процесор има ?? На старо овај ке го купуваш така ?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Што процесор има ?? На старо овај ке го купуваш така ?
да на старо имаш во линкот процесор AMD, значи ми треба мислење од искусен, може и ти си искусен не викам ништо но според одговорот ништо не ми кажа ама баш ништо, доколку се разбираш повеќе од просечно кажувај ајде

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876

За 11.000 ?
160GB HDD
4GB DDR 2

Oвој Dell Inspirion 1521? Ако е тој не вреди ако планираш да го користиш наредни 5 години, сепак ново си е ново но зависи колку пари ти се дава за лап топ, а за 23.000 имаш Acer и Asus 15.4` со i3 процесор и 6GB DDR3 и 320HDD a оние со најновите процесори се околу 500 евра.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Oвој Dell Inspirion 1521? Ако е тој не вреди ако планираш да го користиш наредни 5 години, сепак ново си е ново но зависи колку пари ти се дава за лап топ, а за 23.000 имаш Acer и Asus 15.4` со i3 процесор и 6GB DDR3 и 320HDD a оние со најновите процесори се околу 500 евра.
Хммммм.... Одговоров некако ми е без врска. Ти викам ми треба од некој што добро се разбира, имам јас лаптоп со добра конфигурација, и не ми се даваат толку пари за нов, и + новите се со 15.6 а не 15.4 што има разлика и не е само рамот и i3 или со "најновите процесори" имам јас 2630qm за новите не барам мислење за 1521 прашувам. И не ми е да наредни 5 години туку 6. И не планирам да играм Battlefield 3 на него, туку прашувам дали некој го има користено и има некое искуство со него. Дали ги задоволува просечните барања, сега нормално Photoshop, дали ќе го тера, некоја игрица на low, дајте ми подетални информации не сум имал искуство со старите "Делови" затоа прашувам.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Хммммм.... Одговоров некако ми е без врска. Ти викам ми треба од некој што добро се разбира, имам јас лаптоп со добра конфигурација, и не ми се даваат толку пари за нов, и + новите се со 15.6 а не 15.4 што има разлика и не е само рамот и i3 или со "најновите процесори" имам јас 2630qm за новите не барам мислење за 1521 прашувам. И не ми е да наредни 5 години туку 6. И не планирам да играм Battlefield 3 на него, туку прашувам дали некој го има користено и има некое искуство со него. Дали ги задоволува просечните барања, сега нормално Photoshop, дали ќе го тера, некоја игрица на low, дајте ми подетални информации не сум имал искуство со старите "Делови" затоа прашувам.
Па добро пиши за што ќе го користиш и дека имаш друг со добра конфигурација јас мислев дека немаш ниеден лап топ и сакаш овој да го земеш и да го користиш за се и затоа ти предложив други со подобри перформанси.
Ако е за сурфање и photoshop може.

Kajgana Shop

На врв Bottom