UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Абе експерти, цел е*бан живот се препукувате за помош наклонета према едни-други-трети.......а не сфаќате дека на секој Е*БАН тим му е помогнато на овој или оној начин...на некој помалку или повеќе, некоја помош била круцијална некоја безцелна...али секој тим добил судиска "помош"!!

П.С. Фацата на СИТЕ што очекувавте Р. Мадрид - Барселона финале....одеднаш, не е се толку лесно.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Cestito do fanovite na Celzi,se gledam psole 1 nedela....
Ajde sega da gledam porealno sto se desavase vcera.Site komentari ovde,ajde da pisam 90 % vikate deka Celzi izigra maski,so muda i ne znam kako,dek taka trebalo protiv Barca,deka Celzi imase mnogu dobra taktika,deka Barsa ne mozi protiv vakov bunker tim itn tn tn tn.....
Nekoj napisal deka ne e se vo posedot.Dobro be,da Baca imae posed 75 %,NO nemase samo posed bez sansi,imase 25 udari kon gol,od koi 4-5 sansi 100 %,no od srekata i od toa sto nemame asalen centarfor,rezultatot go znaeme i samite.
Kakvi muda i kakva taktika imaa vcera Celzi,dajte pisete molim vas.Imaa taktika za da tepat 1-0 ? Ne,toa bese cista slucajnost...
Pisuvate deka igraa mnogu dobro i takticki Celzi,mozebi taka sakaa da igrat no ne uspeaa vo toa.Nivnata zamisla bese da se brani so 10 dusi nazad,sto toa i go napravia,no i imaa namera za da Barca ima samo 2-3 sutevi cel natprevar,a toa ne uspeaa da go napravat.Pa taka,osven CEH site drugi izigraa katastrofalno.No ete spored rezultatot se gleda de ka dobro izigraa odbranbenite na Celzi,no eve videjte gi site sansi i ke vi bide jasno sto i kako bese...
Znaci uste ednas ke napisam,site od Celzi siigraa katastrofalno,smo Ceh ima ocenka 10...A od nasite Cesc i Alexis 1...
Veke Barca nema problemi so bunker timovi(kako vcera Celzi,sramota e doma da igras taka),tuku ovaa sezona problemot e realizacijata.Ako Barca ne uspee da triumfira vo La Liga ili Ls edinstveno ke bide zaradi povredata na Villa...

Ne znam kade se skkrija site hejteri na glumeneto,ili cekaj cekj,sega znam deka tie se hejteri na Barca ustvari,oti nitu eden ne vidov da stavi video ili gif od bezbrojnite glumena na Drogba za smo 90 minuti.Da,da,ne bile hejteri na glumeneto tuku hejteri na Barca,barem edno nesto naucivme...
Kako i d e,imame uste eeden mec na Kampot,pa ke vidime tamu kako ke se dvizat rabotite.Pak Celzi ke igra so 10 dusi vo odbrana,pak Barca ke napravi mnogu sansi,no se nadevam deka reazlizacijata ke bide na visoko nivo....
Taka da,Visc El Barca i cestito pobeda na navivacite na Celzi...
dosta be ko deca placete sreka imalo nemalo...go ksnavte poso loso izigravte a ne deka nemavte sreka....izgubivte poradi losata realizacija...izgubivte poso ceh bese FANTASTICEN!!! a ne poso nemavte sreka... ;)

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Nema da se seti skoro nikoj od navivacite na Chelsea, no edno vreme pred Abramovich i tie da pocnat da navivaat za Chelsea igraa ovie 2 vo LS. Chelsea ja pobedi prvata 3-1 a na Kampot izgubi 5-1 (po prodolzenija). Igraa togas i Di Mateo i Guardiola i Puyol i Zola itn. Taka da nisto ne e gotovo. Samo edno prasanje, cisto me interesira: koga maftaat so tie plasticnite znamenca (plastic flags for plastic...:icon_lol:) imaat li nekoja druga pesna ili himnata im se sostoi od Chelsea Chelsea Chelsea x 1000 ? Holy crap, sigurno najneinventivnata navivacka pesna ever.
Сериоизен си? Рефренот на химната на Барса иде Барса! Барса Барса!!!??
--- надополнето: 19 април 2012 во 18:08 ---
Сеуште е рано за било што, на Камп Ноу не им бегаат 4-5 гола.
--- надополнето: 19 април 2012 во 09:18 ---

Се осврнав на твојата извадена статистика, и пораката до навивачите на Челзи да не се радуваат многу,а ти ми враќаш со видовити Милан предвидувања.
Убаво си пиша подоле, продолжи да си гледаш тенис.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
Сериоизен си? Рефренот на химната на Барса иде Барса! Барса Барса!!!??
--- надополнето: 19 април 2012 во 18:08 ---
znaci do refrenot bilo, ja sekogas sum mislel deka dobar flow e toa sto ja pravi pesnata interesna

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
( Ретко дека ќе прочита некој бидејќи е подолг пост. )

Што е за Вас (не сите) СРЕЌА???

1. Дали е среќа кога дефанзивец си ја врши својата работа (само Ешли ќе го спомнам кога ја извади топката од гол линијата - тоа ли е среќа? или само си ја врши својата должност)

2. Дали е среќа Чех што ги одбрани сите удари упатени во рамките на голот? (задачата на голманите доколку не знае некој е да го штити голот)

3. Дали е среќа Дрогба што го постигна голот или пак Рамирес среќно асистираше кон него којшто доби топка (дали среќно) од Лампард...???

Среќа во фудбалот е судијата како ќе свирне или пак пречката од Санчез и на крајот стативата....
Друго среќа е ако се одбие од некого топката па некако да се постигне гол (такви играчи се Калу, Инзаги, Стариџ, Гомез....)

Значи се на се Барселона немаше среќа само два пати кога ги погоди стативата и пречката. Џабе беа тие „25“ удари, кога ни еден не заврши во голот.

Играта од нивна страна беше како и секогаш константна како против секого, но Ди Матео со овој состав успеа да најде каква таква (се покажа одлична) тактика да не прими гол, а воедно да победи...
Секако дека ќе биде тешко и за двете екипи на Ноу Камп, Челзи ќе се обиде да постигне и таму гол но само преку некаква контра или прекин, друго од оваков Челзи не се очекува. Барселона пак ќе мора да постигне најмалку 3 во случај Челзи да погоди...

И на крај за некои членови коишто мислат дека Челзи е пластичен клуб и дека нема историја ќе направам една нетипична но добра споредба....

Дали некој од вас којшто го мисли ова, се запрашал Каков е всушност самиот тој???

Значи родителите Ваши инвестираат во вас со цел да се образувате да се вработите да зимате пари...дали тоа значи дека сте ПЛАСТИЧНИ или пак ВЕШТАЧКИ???

Абрамовиќ дојди и инвестира во Челзи исто заради тоа...(да оствари некаков приход) дали му се допаѓалоо на некој тоа или не, не е битно....

Дали ако некој дојди во вашиот клуб да инвестира големи пари (претпоставка) и некој што ќе ви јаде трици дека трошат ненормално пари за играчи (иако не се согласувате со тоа) дали нема да ве иритира, дали вашиот клуб ќе биде никаков или пак само ќе се правдате ама ни волку титули имаме освоено, не сакаме да дојде никој да инвестира и сл.
Некои сонуваат да имат играчи како Тери, Дрогба, Меси, Руни.... и потајно ги посакуваат или пак си мислат како овој играч да го купиме, како не дојде кај нас....но никако не го признаваат тоа (пак ќе повторам дека не се однесува на сите ова).
--- надополнето: 19 април 2012 во 18:34 ---
Фудбалери од калибар на Роналдо,не треба да играат толку колку што ќе му се дозволи,треба да играат многу повеќе од тоа,најдобри се де;)...И не му се потребни други фудбалери покрај него( у случајов Марсело) за да покажат што знаат.Но ете денес Роналдо не покажа ништо,едноставно Лам го пикна вџеп,и плус го испрати на другата страна(мислам срамота е Роналдо да смени страна оти не може да прави нешто против бек кој игра на таа страна),а и на другата не покажа баш ништо....
Ова го пишам нај сериозно.И Меси утре да не се покажи и еве да игра колку ќе му дозволи А.Кол или Тери и за него ќе пишам негативно,или пак да смени страна оти не му оди....
Кај си бе братче нели ќе искоментираше....???
Или сега ќе речиш дека не беа само Ешли и Тери па мораше Меси да мења страна...

Не ми целта да се расправам, туку тоа што го напиша воопшто не е така, како што постојат добри напаѓачи постојат и добри дефанзифци и доколку не е можно да се помине покрај нив најлогично е да се проба друг начин...или според тебе треба со иста тактика од почеток до крај....

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Заради рефренот на химната на Челси изгуби Барселона. Ќе поднесат барење до Уефа веќе да не се пее таа песна него да си смислат нова. :icon_lol:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
( Ретко дека ќе прочита некој бидејќи е подолг пост. )

1. Дали е среќа кога дефанзивец си ја врши својата работа (само Ешли ќе го спомнам кога ја извади топката од гол линијата - тоа ли е среќа? или само си ја врши својата должност)

2. Дали е среќа Чех што ги одбрани сите удари упатени во рамките на голот? (задачата на голманите доколку не знае некој е да го штити голот)

3. Дали е среќа Дрогба што го постигна голот или пак Рамирес среќно асистираше кон него којшто доби топка (дали среќно) од Лампард...???

Среќа во фудбалот е судијата како ќе свирне или пак пречката од Санчез и на крајот стативата....
Друго среќа е ако се одбие од некого топката па некако да се постигне гол (такви играчи се Калу, Инзаги, Стариџ, Гомез....)

Значи се на се Барселона немаше среќа само два пати кога ги погоди стативата и пречката. Џабе беа тие „25“ удари, кога ни еден не заврши во голот.

.

Абе ја незнам кај видовте фановите на Барса да пишуваат дека на среќа се извади Челзи. Се знае кај е кривицата, во катастрофалниот финиш кај играчите на Барса кои се најдоа у гол шанса. Среќата на страна на Челзи беше само у двете ситуации, пречката у прво и стативата у 90-та , никој не го спори тоа, дури и малце се спомиња, првенствено од фановите кривицата се гледа у играчите кои промашуваа нешто што у други ситуации со заврзани очи би го погодиле.

Другиот дел за Челзи мислам дека ти е у крива тема, повеќе би одговарал у темата за ПЛ.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Знам дека многумина можеби нема да се согласат со мене, но натпреварот вчера ме потсети многу на оној натпревар на Сан Сиро меѓу Милан и Барса.
Барса беше доминантна нели, имаше шанси но не и реализација, додека пак Милан се бранеше позиционо исто како Челзи вчера и не ја бркаа топката ко луди.
Единствената разлика беше што Милан имаше 2 шанси и не ги искористи, додека пак Челзи и таа една што ја имаше максимално си ја искористи.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
инаку вреди да се спомене дека челзи има доста подобра одбрана од милан

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Cestito do fanovite na Celzi,se gledam psole 1 nedela....
Ajde sega da gledam porealno sto se desavase vcera.Site komentari ovde,ajde da pisam 90 % vikate deka Celzi izigra maski,so muda i ne znam kako,dek taka trebalo protiv Barca,deka Celzi imase mnogu dobra taktika,deka Barsa ne mozi protiv vakov bunker tim itn tn tn tn.....
Nekoj napisal deka ne e se vo posedot.Dobro be,da Baca imae posed 75 %,NO nemase samo posed bez sansi,imase 25 udari kon gol,od koi 4-5 sansi 100 %,no od srekata i od toa sto nemame asalen centarfor,rezultatot go znaeme i samite.
Kakvi muda i kakva taktika imaa vcera Celzi,dajte pisete molim vas.Imaa taktika za da tepat 1-0 ? Ne,toa bese cista slucajnost...
Pisuvate deka igraa mnogu dobro i takticki Celzi,mozebi taka sakaa da igrat no ne uspeaa vo toa.Nivnata zamisla bese da se brani so 10 dusi nazad,sto toa i go napravia,no i imaa namera za da Barca ima samo 2-3 sutevi cel natprevar,a toa ne uspeaa da go napravat.Pa taka,osven CEH site drugi izigraa katastrofalno.No ete spored rezultatot se gleda de ka dobro izigraa odbranbenite na Celzi,no eve videjte gi site sansi i ke vi bide jasno sto i kako bese...
Znaci uste ednas ke napisam,site od Celzi siigraa katastrofalno,smo Ceh ima ocenka 10...A od nasite Cesc i Alexis 1...
Veke Barca nema problemi so bunker timovi(kako vcera Celzi,sramota e doma da igras taka),tuku ovaa sezona problemot e realizacijata.Ako Barca ne uspee da triumfira vo La Liga ili Ls edinstveno ke bide zaradi povredata na Villa...

Ne znam kade se skkrija site hejteri na glumeneto,ili cekaj cekj,sega znam deka tie se hejteri na Barca ustvari,oti nitu eden ne vidov da stavi video ili gif od bezbrojnite glumena na Drogba za smo 90 minuti.Da,da,ne bile hejteri na glumeneto tuku hejteri na Barca,barem edno nesto naucivme...
Kako i d e,imame uste eeden mec na Kampot,pa ke vidime tamu kako ke se dvizat rabotite.Pak Celzi ke igra so 10 dusi vo odbrana,pak Barca ke napravi mnogu sansi,no se nadevam deka reazlizacijata ke bide na visoko nivo....
Taka da,Visc El Barca i cestito pobeda na navivacite na Celzi...
не го деградирај противникот оти може од галва да ти се удри :)
челзи им дозволи на барса да напаѓаат цела утакмица и не постигнаа гол, значи играње дефанзива против барса треба муда, дисциплината е таа што на челзи му ја даде победата а не среќата, челзи имаше една шанса и ја искористи, понатаму ја остави барса да напажа повеќе од 45 минути и таа ништо не направи освен на крајот од мечот кгоа погодија статива. тука лежат мудата, муда и пол според мене
поголема е шансата ако се затвориш и ги оставиш техничите супериорни играчи да ти се истураат цело второ полувреме и на крајот да оствариш победа кој ти ава шанса за финале.
поздрав и се гледаме на кампот

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
инаку вреди да се спомене дека челзи има доста подобра одбрана од милан
Се слагам, Бонера и Антонини изиграа животни утакмици тогаш а фалеа Тиаго Силва и Абате.
Додека пак Челзи сеуште го имаат еден од најдобрите леви бекови, капитенот Тери, одличниот Иванович и можеби изненадувањето Кејхил. Башка Луиз не играше.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Па 8 екипи ако се сите тогаш ОК. Во Европа играат стотици и стотици екипи ама за тебе набројаните 8 се СИТЕ. Стварно нема што понатака да се расправам.
значи како што кажав институција е за лече не за некој добар тим :pos:
--- надополнето: 19 април 2012 во 19:30 ---
Абе не јади многу гомна за кој сакам ќе навивам
--- надополнето: 19 април 2012 во 12:09 ---

Јувентус со Конте
0 порази...
кој те праша тебе глупаку...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.631
Поени од реакции
22.657
Среќа е кога противничкиот тим ќе погоди пречка на отварањето на натпреварот и статива во последниот напад(да не споменувам и шутот после, кога Чех сеуште лежеше на земја). Во двете ситуации Чех беше совладан.
И не ме убедувајте дека тоа било знаење или незнаење. :tapp: Да, не знаат да играат фудбалерите на Барселона, а знаат само тие на Челзи. :facepalm:

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Абе ја незнам кај видовте фановите на Барса да пишуваат дека на среќа се извади Челзи. Се знае кај е кривицата, во катастрофалниот финиш кај играчите на Барса кои се најдоа у гол шанса. Среќата на страна на Челзи беше само у двете ситуации, пречката у прво и стативата у 90-та , никој не го спори тоа, дури и малце се спомиња, првенствено кривицата се гледа у играчите кои промашуваа нешто што у други ситуации со заврзани очи би го погодиле.

Другиот дел за Челзи мислам дека ти е у крива тема, повеќе би одговарал у темата за ПЛ.
Незнам дали пречката и стативата направија Челзи да има огромна, голема, премногу....Среќа
Еве „неколку“ постови и „некои“ сигурно се фанови на Барселона.

Kaква машка игра какви муда бе црни грујо? 2 шута на гол и бункер позади, ѕидови.. евентуално некоја контра до центар максимум.. Не малце среќа, премногу среќа, плус Чех беше фантастичен, настрана и стативите.
Машка игра и муда.. да имаше ова немаше дома 1 - 0 да вадат едвај со премногу среќа, немаше да има бункери, ќе имаше отворена игра и ќе дадоа се од себе да си загарантираат лесност на Кампот.
Да доминираа само во поседот................ само ќе зажалите за овие 1-0 во Лондон, Пеп и своите играчи ќе дадат 150% на Камп Ноу и мило ми е што ќе го осетите тоа. Ваква среќа не може 2 пати со ред да имате, не е изводливо. :) И тој мизерен гол го дадовте кога се очекуваше свиреж на судијата за крај на 1. полувреме. Едноставно не вреди да се слави за ова, а и да вреди, сеуште е рано бидејќи за 6 дена се игра на Камп Ноу.
Еве ја статистиката, смеете се или плачете, тешко е да се одлучиш што................
Прегледај го приврзокот 42232
tolku pa srekja da se imalo ovie od celzi :)
Изиграа што изиграа Челзи машки ама никој не може да каже дека немаа неверојатно многу среќа, пречка, статива и неколку зицери... 1-1 беше реалниот резултат ама тоа е фудбалот. :)
п.с. Фали Виља
а богами и голема среќа на нивна страна.
Честитки за Челзи од фан на Барселона. Чех добар а и среќата беше на нивна страна. Добра утакмица једино не ми се свиѓаше Дрогба што се понашаше како плачипичка. Едвај го чекам реваншот :)
Гледам некој си игра курташак со паметот. Лондонски ѕид, изиграле со муда Челзи, бла бла бла.
Ништо ново и различно не изиграа од Реал, Милан, Арсенал итн. Чех ја направи разликата, а и ненормално огромната среќа.
Да резимираме: пречка, статива, извадено од гол линија, феноменални три одбрани на Чех, смешно промашување на Санчез, Фабрегас, Бускетс :eek: и Челзи изиграле со муда?????
Омразата кон Барса достигна ново ниво. :D
Добро бе, признајте си у огледало дека сте ретардирани. Така барем ќе имате простор за прогрес. Подруго е кога знаеш што е проблемот, дури можеш и решение да најдеш. :cautious:
И за крај арно ми текна. 2009 година ви текнуе? Барселона 1 шут, гол дадоа. Челзи се изнапромаши, пенали не им досудија. Дали тогаш викавте дека Барса изиграла со муда и дека имала Каталонски ѕид? :icon_lol:
И на крај еве зошто го напишав тој втор дел од постот

Nema da se seti skoro nikoj od navivacite na Chelsea, no edno vreme pred Abramovich i tie da pocnat da navivaat za Chelsea igraa ovie 2 vo LS. Chelsea ja pobedi prvata 3-1 a na Kampot izgubi 5-1 (po prodolzenija). Igraa togas i Di Mateo i Guardiola i Puyol i Zola itn. Taka da nisto ne e gotovo. Samo edno prasanje, cisto me interesira: koga maftaat so tie plasticnite znamenca (plastic flags for plastic...:icon_lol:) imaat li nekoja druga pesna ili himnata im se sostoi od Chelsea Chelsea Chelsea x 1000 ? Holy crap, sigurno najneinventivnata navivacka pesna ever.
--- надополнето: 19 април 2012 во 19:39 ---
Среќа е кога противничкиот тим ќе погоди пречка на отварањето на натпреварот и статива во последниот напад(да не споменувам и шутот после, кога Чех сеуште лежеше на земја). Во двете ситуации Чех беше совладан.
И не ме убедувајте дека тоа било знаење или незнаење. :tapp: Да, не знаат да играат фудбалерите на Барселона, а знаат само тие на Челзи. :facepalm:
Де прочитај ми го уште еднаш постот и размисли ....

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Незнам дали пречката и стативата направија Челзи да има огромна, голема, премногу....Среќа
Еве „неколку“ постови и „некои“ сигурно се фанови на Барселона.
Да знаев дека толку ќе те намачам немаше ич да те цитирам. :)

Првенствено фановите на Барса кривицата ја бараат во сопствените редови, во лошата реализација на неколкуте 100% шанси, ( види ФК Барса ). А дека Челзи имаше спортска среќа, имаше. Не гледам причина зашто и тоа да не се спомне во дел од муабетите. Па сите го гледавме натпреварот, знаеме кој што и како изигра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom